TERVE SELKÄ

Pidä selkäsi kunnossa ja nauti kivuttomista päivistä!

NISKA-HARTIA

Hus niskajumit ja hartiaseudun mökötys! Tervetuloa notkeampi niska ja hyvän tuuliset hartiat!

Niska-hartia -kurssi on sinua varten, joka haluat

Kurssi ei ole…

Mitä kurssilla tehdään?

 • Huolellinen lämmittely valmistaa kehoa ja orientoi ajatukset aiheeseen.
 • Lihaskuntoharjoitteilla parannetaan lihaksiston kykyä sietää erilaisia työssä ja vapaa-aikana esiintyviä kuormitustilanteita väsymättä ja kipeytymättä. Kunnossa oleva lihaksisto palautuu rasituksesta nopeammin ja tehokkaammin, se myös rentoutuu helpommin kuin heikko ja kireä lihaksisto.  Saat monipuolisia harjoitteluvaihtoehtoja ja runsaan liikevalikoiman harjoitteita, joiden avulla sinun on helppo jatkaa omatoimista harjoittelua kurssin jälkeenkin.
 • Liikkuvuus- ja venyttelyharjoitukset sisältyvät jokaiseen harjoituskertaan oleellisena osana liittyen niska-hartiaseudun vaivojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.
 • Kurssilla tehdyillä monipuolisilla ryhti- ja liikehallinnan harjoitteilla oman kehon asento- ja liikeaisti paranee, omia persoonallisia asento- ja liiketottumuksia on helpompi tunnistaa ja siten myös korjata ja kehittää. Asento- ja liikehallintaa harjoittamalla on mahdollista parantaa ylävartalon ryhtiä ja vähentää virheellisistä asentotottumuksista aiheutuvaa niska-hartiaseudun rasittumista ja kipeytymistä. 
 • Harjoituskerta päättyy lyhyeen rentoutumistuokioon, jossa keskitytään juuri niska-hartiaseudun rentouttamiseen sekä oman mielen rauhoittamiseen. Rentoutuminen ja rauhallinen hengitys ovat vaikuttavia keinoja purkaa kehon kohonnutta jännitystasoa ja rauhoittaa mieltä.
 • Lisäksi saat myös vinkkejä istuma- ja seisomatyötä tekevien tauko- ja elpymisliikuntaan.

Sopivan rauhallinen tahti harjoittelussa takaa sen että oikeasti opit ja oivallat. Harjoitteita tehdään seisten, istuen, konttausasennossa ja makuulla. Harjoituksissa käytetään apuna pientä jumppapalloa, vastuskuminauhaa….

Kenelle?

Niska & hartiat -kurssi on sinulle, joka haluat fysioterapeutin ohjauksessa oppia huoltamaan hartioitasi ja helpottaa niskan jumeja. Kurssilta saat monipuolista tietoa, opastusta sekä helppoja ja toteuttamiskelpoisia harjoitteita takataskuusi letkeämpää arkea varten. Kurssilla tehdään harjoitteita, joilla hoidat mahdollisesti jo olemassa olevia vaivoja sekä myös ennaltaehkäiset niitä tehokkaasti.

Ergonomiaa ei myöskään unohdeta. Useat harjoitteet kytketään nimittäin arjessa toistuviin tilanteisiin kuten kännykän selailu, istumatyö ja staattiset työasennot. Kurssi ei  sovellu henkilöille, joilla on voimakasta yläraajaan säteilevää hermokipua, akuutti tai vaikea niskan retkahdusvamma, akuutti olkapään kipuoireyhtymä tai vaikea huimausoireisto.

Kurssijaksot

Kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 10, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin.

Jäikö tunti välistä? Ei hätää!

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä, voit tehdä korvaavan tunnin tallenteelta. Tallenteet ovat käytössäsi koko kurssin ajan.
 • Tallenteet tarjoavat sinulle mahdollisuuden liikkua halutessasi myös useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.

Miksi tunnit kuvataan?
Tunnit kuvataan livelähetyksenä, jotta kurssille on mahdollista osallistua myös etänä kotoa käsin. Paikan päällä olevia osallistujia ei kuvata. Videotallenteessa näkyy vain ohjaaja.

Ohjaaja

Ohjaaja: Kirsi Frantsi

Kirsi on pitkän kokemuksen omaava tuki- ja liikuntaelin -vaivoihin erikoistunut fysioterapeutti, jonka ydinosaamisaluetta on selän hyvinvointi. Kirsillä on vuosien kokemus niin vauhdikkaampien kuin rauhallistenkin ryhmäliikuntatuntien ohjaamisesta. Kirsin rauhallinen ja selkeä ohjaustyyli sekä rautainen selkätietous motivoi harjoittelemaan!

Palautteita aikaisemmilta kursseilta

”Kirsi on todella asiantuntija ja hän osaa selittää miksi jotain kohtaa on hyvä harjoittaa. Selkeät ohjeet ja aina uutta ja vähän vanhaakin joka tunnilla.”

”Mielestäni kurssi on ollut monipuolinen ja tunnit ovat olleet erityyppisiä ja sen vuoksi kiinnostavia.
Keppijumppa oli erityisen hyvä. Opin uusia tapoja käyttää keppiä.”

”Kirsi on ammattitaitoinen ja tietää ja osaa kertoa eri liikkeistä. Tykkään hänen rauhallisesta ja kivasta huumorista.”

”Kurssista on ollut oikeasti hyötyä. Sen huomaa, että jokaisen jumpan jälkeen on parempi olo, vaikka olisi ollut kuinka rankka työpäivä.”

”Asiantunteva opettaja, joka antoi hyviä vinkkejä, opasti tarkasti ja piti kurssin mielenkiintoisena. Lisäksi hänen tuntinsa rentouttavat ihanasti työpäivän jälkeen.”

Ohjeet paikan päälle tulevalle kurssilaiselle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan Niska-hartia –kurssille! Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteet
 • Juomapullo
 • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto

Koronaohjeet

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Käytä kasvomaskia pukuhuone ja aulatiloissa
 • Putsaa lainaamasi välineet

Tutustuthan ohjeisiimme kokonaisuudessaan täältä.

Jäikö tunti välistä? Ei hätää!

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä, voit tehdä korvaavan tunnin tallenteelta. Tallenteet ovat käytössäsi koko kurssin ajan.
 • Tallenteet tarjoavat sinulle mahdollisuuden liikkua halutessasi myös useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.

Miksi tunnit kuvataan?
Tunnit kuvataan livelähetyksenä, jotta kurssille on mahdollista osallistua myös etänä kotoa käsin. Paikan päällä olevia osallistujia ei kuvata. Videotallenteessa näkyy vain ohjaaja. 

Ohjeet LIVESTREAM -kurssille osallistuvalle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan Niska-hartia LIVESTREAM –kurssille!

Tunti lähetetään suorana kurssialustalla. Ilmoittautumisen yhteydessä pääset luomaan itsellesi käyttäjätunnukset. Tunnuksilla pääset kirjautumaan kurssialustalle, josta voit seurata livelähetystä selaimesta tai katsoa tallenteita. Et tarvitse mitään erillisiä sovelluksia tuntien katsomiseen.

Mitä tarvitset tunnille:

 • Joustavat vaatteet
 • Jumppamatto tai muu mukavalta tuntuva alusta, esim. olohuoneen matto.
 • Pitkä kuminauha tai sen sijasta esimerkiksi kaulahuivi 
 • keppi (mopin varsi tai vastaava)

Tuntien tallenteet nähtävissäsi koko kurssin ajan

 • Tunnit kuvataan livelähetyksenä ja pääset osallistumaan mukaan reaaliaikaisesti. Kun sitoudut viikottaiseen tuntiin, sinun tulee todella liikuttua eikä treenejä tule niin helposti jätettyä välistä.
 • Jos kuitenkin missaat tunnin, jäävät tallenteet katsottavaksesi koko kurssin ajaksi. 
 • Tallenteet tarjoavat sinulle myös mahdollisuuden liikkua halutessasi useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.