BABY BARRE

BABY BARRE

Ryhtiä ja tukea keskivartaloon synnytyksen jälkeen

Luhtavillan BabyBarre on luotu sinulle, joka haluat...

Kurssi ei ole…

Barre auttaa palautumaan raskaudesta

Raskaus ja synnytys muuttavat tuoreen äidin kehoa. Oma vartalo voi tuntua hyvinkin erilaiselta ja kehon hahmottaminen voi olla haastavaa. BabyBarre auttaa palautumaan raskaudesta parantamalla kehon lihastasapainoa: vahvistaen heikkoja lihaksia ja venyttäen kireitä.

Raskauden jälkeen on tärkeää vahvistaa pikkuhiljaa kehon heikkoja lihaksia, jotka ovat olennaisia hyvässä kehonhallinnassa ja kipu- ja rasitustilojen ennaltaehkäisyssä. Kiinnitämme erityishuomiota lantionpohjaa ja keskivartaloa vahvistaviin harjoitteisiin. Näiden lisäksi kiinnitämme erityisesti huomiota ylävartalon kannatteluun sekä pakaroiden vahvistamiseen, sillä ne tukevat äidin palautumista ja vähentävät virheellisiä kuormitusasentoja.

Kehon uudenlainen kuormitus ja vauvan kantaminen saattavat myös jäykistää kehoa. BabyBarre -tunnilla tehtävät laajat liikeradat lisäävät myös kuin huomaamatta liikkuvuutta. Liikkuvuuden parantaminen on suuressa roolissa äidin palautumisessa arkiaskareista ja vauvan kannattelusta. Keskitymme erityisesti alaraajojen lihaskireyksien helpottamiseen, rintakehän liikkuvuuden lisäämiseen sekä selkää vetreyttäviin liikkeisiin.

Kenelle BabyBarre sopii?

BabyBarreen voit tulla lapsen kanssa, joka osaa jo kannatella päätään. Usein BabyBarre aloitetaan noin 3-5 kuukauden ikäisen vauvan kanssa. Yläikärajaa ei ole, mutta osallistuminen on haastavampaa siinä vaiheessa, kun lapsi liikkuu reippaasti ryömien, kontaten tai kävellen (usein 9-10 kuukauden iässä).

Millaista Luhtavillan BabyBarre on?

Barre on saanut innoituksensa tanssijoiden balettitangolla tehdystä harjoittelusta ja siinä yhdistyy lisäksi pilatesmainen lihaskuntoharjoittelu. Tunti on tehokas yhdistelmä liikkuvuus- ja lihasvoimaharjoittelua.

BabyBarre-tunnilla tehtävät liikkeet tulevat balettimaailmasta, mutta ne on muokattu vasta synnyttäneelle sopivaksi harjoittelumuodoksi. Tunnilla tehtävät liikkeet keskittyvät keskivartalon tuen uudelleen löytämiseen, hyvän ryhdin ylläpitämiseen sekä kehonhallinnan parantamiseen.

Tunti sisältää monipuolisen lämmittelyn, jalkatekniikkaan keskittyviä plie- ja tendusarjoja sekä balettitangolla tehtäviä liikkeitä. Koko tuntia ei treenata tangossa kiinni, vaan välillä harjoitteita tehdään lattialla ja toisinaan apuna käytetään erilaisia välineitä.

BabyBarressa vauvat voivat olla osan ajasta sylissä, kantorepussa tai -liinassa ja osan tunnista leikkiä matolla äidin vieressä. Tunti on tarkoitettu äidin omaksi treeniksi, mutta tuntisisällössä huomioidaan myös vauvojen viihtyvyys.

Kurssijaksot

Baby-kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu 1-3 kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 13, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille. 

Kurssilla on mahdollista korvata yksi poissaolo muilla Baby-tunneilla kurssin aikana tai viimeistään kuukausi kurssin päätyttyä. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.

Mikäli kurssikertojen pitäminen paikan päällä estyy koronapandemian vuoksi, siirtyvät kurssikerrat verkon välityksellä tapahtuviksi. Kurssikerta pidetään tällöin mahdollisuuksien mukaan reaaliaikaisesti (online live) ja tunneista saa myös tallenteet.

Ohjaajat

Ohjaaja: Jannina Pylväläinen

Jannina on koulukseltaan fysioterapeutti, pilatesohjaaja sekä tanssinohjaaja. Jannina on erikostunut äitiysfysioterapiaan sekä ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja useita vuosia. Herttaisen ja ammattitaitoisen Janninan tunneilla on iloinen, keskittynyt ja rauhallinen tunnelma.

Ohjaaja: Tuuli Luhtalampi

Tuuli on on ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja sekä tanssin harrasteryhmiä yli kymmenen vuoden ajan. Tuuli on koulutukseltaan myös äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti. Tuulin mielestä barressa on parasta, kun saa yhdistää tanssiharrastuksen sekä lihaskuntoharjoittelun huolelliseksi ja samaan aikaan hauskaksi treeniksi. Tuulin tunneilla edetään rempseässä tunnelmassa. 

Ohjeet kurssille tulevalle

Tervetuloa kurssille!

Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta. Ovet avataan 15 min ennen tunnin alkua. Vaunut mahtuvat hyvin sisätiloihin.

Ota mukaan

  • Joustavat vaatteet
  • Tunnilla ollaan sukkasillaan/paljain jaloin, joten sisäkenkiä ei tarvita
  • Juomapullo (täytä pullo mielellään jo kotona)
  • Suuri pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto
  • Vauvalle makoiluviltti sekä leluja viihdykkeeksi

Koronaohjeet

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

  • Saavu paikalle vain terveenä
  • Pese kätesi paikalle saapuessasi
  • Käytä kasvomaskia pukuhuone ja aulatiloissa
  • Putsaa lainaamasi välineet

Tutustuthan ohjeisiimme kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

Korvaustunti

Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille. 

Kurssilla on mahdollista korvata yksi poissaolo muilla Baby-tunneilla kurssin aikana tai viimeistään kuukausi kurssin päätyttyä. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi. Kun haluat tulla korvaamaan poissaoloa, lähetä meille ajoissa sähköpostia ja kerro mille kurssille ja milloin haluaisit tulla korvaamaan (kurssin nimi ja pvm),  Olemme sinuun yhtyedessä ja varmistamme, että tunnille varmasti mahtuu mukaan.

Korvausoikeus on voimassa kuukausi kurssin loppumisesta.

Mikäli kurssikertojen pitäminen paikan päällä estyy koronapandemian vuoksi, siirtyvät kurssikerrat verkon välityksellä tapahtuviksi. Kurssikerta pidetään tällöin mahdollisuuksien mukaan reaaliaikaisesti (online live) ja tunneista saa myös tallenteet.