BABY Dance

Lempeä tanssi palauttaa synnytyksestä

BABY DANCE

Lempeä tanssi palauttaa synnytyksestä

Luhtavillan BabyDance on luotu sinulle, joka haluat...

Kurssi ei ole…

Tanssi auttaa palautumaan raskaudesta

BabyDance tarjoaa äidille hauskan tavan liikkua ja nostaa sykettä vauvan kanssa tanssien. Pääosan tunnista vauvat ovat tanssin pyörteissä mukana ja välillä keskitytään äidin niska-hartiaseudun liikeisiin ja rentouteen, jolloin vauvat seuraavat yleisönä. 

Tunnilla huomioidaan lantionpohjan lihakset ja loppupuolella tuntia tehdään lyhyesti pienten vauvojen äideille kohdennettua täsmälihaskuntoa sekä liikkuvuutta. Erityisesti keskitytään keskivartalon hallintaan sekä selän ja hartiaseudun vetreyttämiseen. Tällä kurssilla tanssi on kuitenkin pääroolissa ja musiikki vie mukanaan!

Vauva on luontevasti mukana, esimerkiksi ”painona” ja tanssipartnerina. Vuorovaikutus ja kontakti vauvan kanssa kulkee mukana läpi koko tunnin. Yhdessä vauvan kanssa liikkuminen vahvistaa äidin ja vauvan keskinäistä tunnesidettä.

Kenelle BabyDance sopii?

BabyDance on äidin ja vauvan yhteinen tanssihetki. Lempeä vauvatanssi tarjoaa mahdollisuuden nauttia musiikin rytmistä yhdessä vauvan kanssa. Tärkeintä on nauttia liikkeestä ja musiikista, löytää omalle keholle sopiva rytmi ja kohottaa kuntoa ilon kautta.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tanssista.

BabyDance -tunnille voi tulla lapsen kanssa, joka osaa jo kannatella päätään. Usein Babytunnit aloitetaan noin 2-3 kuukauden ikäisen vauvan kanssa. Yläikärajana on noin 9 kk, sillä lapsen oppiessa liikkumaan vikkelämmin hän tarvitsee jo aivan uudenlaisia virikkeitä ja vauvan paino saattaa rasittaa liikaa äidin kehoa.

Millaista Luhtavillan BabyDance on?

BabyDance -tunnin aikana tanssitaan kappale kerrallaan helppoja koreografioita, jolloin syke nousee peruskestävyystasolle ja hiki on taattu. Musiikki- ja tanssityylit vaihtelevat tunnelmasta ja teemasta toiseen – painotus on lattareissa. Välillä tanssitaan vauva rinnalla äidin askelia ja välillä nostellaan ja keinutellaan vauvaa musiikin mukana. Asentoja ja tapoja kannatella vauvaa varioidaan, jotta opimme välttämään kehon yksipuolista kuormittamista.

Tanssin lomassa tehdään muutamia liikkuvuus- ja lihasvoimaharjoitteita. Etenkin lantionpohjan, vatsa-, selkä- ja pakaralihasten harjoittelu on tärkeää. Kiinnitämme erikseen myös huomiota lantionpohjaa vahvistaviin ja vatsalihasten erkaantumasta palauttaviin harjoitteisiin. Liikkuvuusharjoitteissa keskitymme erityisesti lonkankoukistajien rentouttamiseen, hartiarenkaan avaaviin liikkeisiin ja rintakehän liikkuvuuden lisäämiseen.

Kurssijaksot

 Baby-kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu 1-3 kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi ja Edenred. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Ilmoittaudu jonoon, jos kurssi on jo täynnä! Ilmoitamme jonossa oleville ensimmäisenä mahdollisista lisäkursseista tai vapautuneita paikoista. Pyrimme lisäämään niitä kursseja, joille on jonoa. Jonoon ilmoittautuminen ei ole sitova vaan ilmaisee kiinnostuksesi. 

Mahdollisuus korvata poissaolo

 • Kursseilla on mahdollista korvata kaksi poissaoloa muilla muilla Baby-tunneilla kurssin aikana tai viimeistään kuukausi kurssin päätyttyä. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata kaksi poissaoloa / kurssi.
 • Mikäli tiedät edellisenä päivänä tai aiemmin olevasi poissa tunnilta, voit ilmoittaa siitä meille sähköpostilla. Kerro sähköpostissa tunnin nimi ja päivämäärä [email protected] Vaikka et ilmoittaisi poissaolostasi, ei tämä vaikuta korvausoikeuteesi vaan voit edelleen korvata kaksi poissaoloa / kurssi.
 • Varaa paikka korvaustunnille ennakkoon TÄSTÄ. Korvauskerrat on käytettävä viimeistään kuukausi kurssin päättymisen jälkeen.

Vaihtoehto: Sinulla on mahdollisuus korvata poissaoloja myös aiempien livestream-tallenteiden muodossa. Tallenteet ovat muutaman videon kokoelma yksittäisistä tunneista. Olethan meihin yhteydessä sähköpostitse ([email protected]) ja kerro toiveestasi saada pääsy tallenteisiin poissaolon korvaamiseksi.

Ohjaajat

Ohjaaja: Marjo Kiukaanniemi

Marjo on koulutukseltaan tanssipedagogi sekä mm. pilates- ja barreohjaaja. Marjo on tanssin moniosaaja ja hän osaa sulavasti yhdistää rytmin ja liikkeen niin että vauvat viihtyvät mukana! Marjon ohjaustyyli on heittäytyvä, kannustava ja innostuva. 

Ohjaaja: Tuuli Luhtalampi

Tuuli on on ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja sekä tanssin harrasteryhmiä yli kymmenen vuoden ajan. Tuuli on koulutukseltaan myös äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti. Tuulin mielestä vauvan kanssa tanssiessa on parasta se, että niin äiti kuin vauvakin nauttivat musiikista ja liikkeestä, hiki saadaan otsalle ja mieliala kohoaa!

Ohjeet kurssille tulevalle

Tervetuloa kurssille!

Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.  Ovet avataan 15 min ennen tunnin alkua.  Vaunut mahtuvat hyvin sisätiloihin.

Ota mukaan

 • Joustavat vaatteet
 • Sisätossut tai kengät
 • Juomapullo 
 • Pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto
 • Vauvalle makoiluviltti sekä leluja viihdykkeeksi
 • Halutessasi voi ottaa mukaan kantorepun tai kantoliinan vauvaa varten

Koronaohjeet

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Putsaa lainaamasi välineet

Mahdollisuus korvata poissaolo

 • Kursseilla on mahdollista korvata kaksi poissaoloa muilla muilla Baby-tunneilla kurssin aikana tai viimeistään kuukausi kurssin päätyttyä. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata kaksi poissaoloa / kurssi.
 • Mikäli tiedät edellisenä päivänä tai aiemmin olevasi poissa tunnilta, voit ilmoittaa siitä meille sähköpostilla. Kerro sähköpostissa tunnin nimi ja päivämäärä [email protected] Vaikka et ilmoittaisi poissaolostasi, ei tämä vaikuta korvausoikeuteesi vaan voit edelleen korvata kaksi poissaoloa / kurssi
 • Varaa paikka korvaustunnille ennakkoon TÄSTÄ. Korvauskerrat on käytettävä viimeistään kuukausi kurssin päättymisen jälkeen.

Vaihtoehto: Sinulla on mahdollisuus korvata poissaoloja myös aiempien livestream-tallenteiden muodossa. Tallenteet ovat muutaman videon kokoelma yksittäisistä tunneista. Olethan meihin yhteydessä sähköpostitse ([email protected]) ja kerro toiveestasi saada pääsy tallenteisiin poissaolon korvaamiseksi.