Ilmajooga

Veny, vahvistu, rentoudu!

Ilmajooga

Veny, vahvistu, rentoudu!

Luhtavillan ilmajooga on luotu sinulle, joka haluat...

Mitä Luhtavillan ilmajoogassa tehdään?

Ilmajoogassa käytetään kattoon ripustettua ilmajoogakangasta ja varioidaan tavallisia jooga-asanoita. Ilmajoogakankaan rooli on tukea ja avustaa liikkeissä, mutta välillä myös haastaa liikettä. Ilmajoogakangas tuo lisätukea, ohjaa kehon linjauksia sekä helpottaa liikkeen hallintaa ja hahmotusta. Ilmajooga kehittää erityisesti rintakehän ja hartiarenkaan liikkuvuutta sekä taaksetaivutuksia tavallista joogaharjoitusta tehokkaammin.

Luhtavillan ilmajooga on yhdistelmä yin ja yang tyyppistä harjoittelua.

 • Ilmajoogatunti alkaa matolla tehtävillä dynaamisemmilla harjoitteilla, joilla keho valmistellaan harjoitukseen. 
 • Tämän jälkeen ilmajoogakangasta käytetään monipuolisesti erilaisissa voimaa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta kehittävissä harjoitteissa joko tuomaan tukea tai lisähaastetta.
 • Lopputunnista keskitytään restoratiivisemsempiin, rentouttaviin asanoihin, joissa ilmajoogakangasta käytetään rentoutuksen apuvälineenä. Loppurentoutus toteutetaan aina kankaassa loikoillen.

Etenevä opetus

Kurssin opetus on etenevää. Ensimmäisillä tunneilla tutustutaan ilmajoogakankaaseen ja sen eri käyttötapoihin sekä opetellaan säätämään liina itselle sopivalle korkeudelle. Alussa edetään rauhallisemmin ja tutustutaan rauhassa uusiin asanoihin. Sitä mukaa, kun useampi asana on tullut tutuksi, ehditään yhden tunnin aikana tekemään enemmän asanoita tai niiden variaatioita. Kurssin aikana keskitytään enemmänkin syventämään asanoita ja varioimaan niitä kuin lisäämään valtava määrä erilaisia harjoitteita.

Ilmajoogakangasta käytetään apuna liikkeissä, jolloin se tuo lisätukea ja ohjaa liikkeen suuntaa. Kurssin edetessä päästään kokeilemaan monipuolisemmin erilaisia tapoja käyttää liinaa ja kokeillaan haastavampia asanoita. Kaikille löytyy sopiva versio ja voit aina jättää liikkeen edelliseen versioon. Asanoita ei tarvitse lähteä kehittämään haastavampaan, jos haluaa nautiskella edellisestä versiosta.

Kenelle ilmajooga sopii?

Ilmajooga sopii niin ensikertalaisille kuin niillekin, jotka ovat jo päässeet tutustumaan ilmajoogaan aikaisemmin. Voit valita itsellesi mieluisimman teeman / tason. Sinun ei tarvitse olla valmiiksi notkea, ketterä tai vahva osallistuaksesi kurssille.

Tunneilla aloitetaan aina helpommista liikkeistä ja edetään hiljalleen haastavampiin variaatioihin. Jokainen pystyy valitsemaan itselleen sopivan tasoisen version.

Polvikipuisia tai lonkkavaivaisia suosittelemme valitsemaan muita tunteja tarjonnastamme mielekkään treenin varmistamiseksi. Kurssilla ollaan jonkin verran polviseisonna ja kankaassa “muljaaminen” voi olla hankalaa, jos lonkissa on isompia liikerajoitteita.

Ilmajoogakankaiden maksimi käyttäjäpaino on 110 kg.

Kurssitasot

Kurssitarjonnasta löydät teemaltaan ja haastavuustasoltaan vaihtelevia kursseja:

Basic -kurssi sopii sinulle, joka olet aloittamassa lajia tai harrastanut sitä jo jonkin verran. Perustason tunneilla vahvistetaan kehoa ja lisätään liikkuvuutta sopivassa suhteessa. Päästään myös kokeilemaan mm. ylösalaisin olemista. Kurssi toimii hyvin myös tutustumiskurssina ilmajoogaan ja kankaan käyttöön.

Flow -kurssi on sinua varten, jolle kangas on jo tuttu ja olet jo aiemmin harrastanut ilmajoogaa. Kurssi on basic-kurssia haastavampi ja tunnilla siirrytään asanasta ja liikkeestä toiseen jo hieman vauhdikkaammin. Tunnilla saatetaan kokeilla joitakin temppuja. Jos haluat enemmän akrobaattista haastetta liinan kanssa suosittelemme sinulle ilma-acrobatia -kurssiamme. 

Acrobatia -kurssi sopii sinulle, joka olet jo tutustunut lajiin ja haluat lisää haastetta! Näillä tunneille kehitetään kehonhallintaa, liikkuvuutta ja voimaa pilke silmäkulmassa temppuillen. (Kevään 2022 ilmajooga acrobatia 1-kurssi on valitettavasti peruttu.)

Kurssijaksot

Ilmajoogan kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 13, jolloin salissa riittävä etäisyys muihin osallistujiin. Joogaliinojen ja -mattojen avulla tunnilla on helppo pitää välit samansuuruisina läpi tunnin.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Kursseilla on mahdollista korvata yksi poissaolo. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä voit korvata sen jollakin seuraavista kursseista paikan päällä: Ilmajooga, Lempeä-/Powerpilates, Yinjooga, Ilmapilates.
 • Halutessasi tulla korvaamaan poissaoloa käy tekemässä varaus korvaustunnille  TÄSTÄ. 
 • Korvaus on tehtävä viimeistään kuukausi kurssin loppumisen jälkeen.

Mikäli esimerkiksi koronapandemian vuoksi toiminta paikan päällä estyy, on keskeytyneestä kurssista mahdollista saada lahjakortti tai rahojen palautus.

Ohjaajat

Ohjaaja: Heli Somero

Heli on ryhmäliikunnan ohjaajana konkari ja harrastanut joogaa 15 vuotta. Heli valmistuu joogaopettajaksi ja täydensi juuri osaamistaan ilmajoogaohjaan koulutuksella. Ilmajooga on lähellä Helin sydäntä, sillä laji opettaa luottamusta ja rohkeutta sekä tuo joogaharjoitteluun hauskan, erilaisen kulman. Ohjaajana Heli pitää tärkeimpänä turvallisen ja sallivan ilmapiirin luomista, rentoa fiilistä ja itsensä kuuntelemista. Ilmajooga on ennen kaikkea hauskaa!

Ohjaaja: Kati Ruoko

Kati on joogaohjaajana lempeä eikä kikkaile turhia. Helposti lähestyttävän Katin tunneilla on helppo rentoutua! Kati on ohjannut ryhmäliikuntatunteja yli 15 vuoden ajan ja hänellä on vuosien kokemus henkilökohtaisesta valmennuksesta. 

Ohjaaja: Riikka Pentinsaari

Riikalla on  on vuosien kokemus joogan, ilmajoogan ja ilma-akrobatian ohjaamisesta. Ohjaajana Riikka on empaattinen ja kannustava ja pitää tärkeänä tarjota itsensä ylittämisen kokemuksia mutta myös rauhoittumista.  Ilmaelementin moniosaajana Riikka tarjoaa sinulle turvallisen ja uusia oivalluksia tarjoilevan ilmajoogaharjoituksen. 

Palautteita aikaisemmilta kursseilta

”Opin, kuinka vanhat tutut asanat saadaan ilmajoogassa tehtyä ja liinalla joko tuettua tai haastettua liikkeitä. Sain kurssista paljon irti: rauhoittumista, uuden oppimista, kehonhuoltoa ja kehon vahvistamista.

”Nautin suunnattomasti, kun kurssilla ei tarvinnut suorittaa vaan vaikka tehtiin, niin se oli rentoa ja hauskaa. Kokeilevaa yrittämistä ja iloisia onnistunisia. Ihana tunnelma koko kurssin ajan.

”Ilmajooga oli kokonaan uusi juttu minulle. Tunneilla pääsi tehokkaasti irti arjesta kun liikkeisiin piti keskittyä tavallista joogaa enemmän. Ilmajooga vahvisti ylävartalon lihaksia tavallista joogaa tehokkaammin, kun kroppaa tuli käytettyä kokonaisvaltaisemmin.” 

”Opin luottamaan liinaan. Kehonhallintaa ja joka tunnin jälkeen olo oli pidempi kuin ennen tuntia. Tunti oli yllättävän rankka ja kroppa oli usein seuraavana päivänä vielä väsynyt. Pääslaspäin olevat asanat oli hauskoja. Tuntien kokonaisuus oli liikkumisen, leikkllisyyden ja tehokkuuden kombinaatio. Ihan täydellistä!”

”Jatkotasolla parasta oli uusien juttujen kokeilu! Haastavat asennot, joihin kivuttiin rauhassa yhdessä. Kieppuminen tuntui turvalliselta, kun kaikki vaikeammat asiat selitettiin ensiksi läpi ja sitten vasta tehtiin ohjeiden mukaan.”

”Olen ollut jo useammalla ilmajoogakurssilla. Se on aina hauskaa!
Teillä on myös tosi hyvät koronatoimet ja tuntuu, että tunneille on turvallista tulla. Kurssilla saa haastaa itseään, mutta myös rauhassa availla kehoa. Vaikeustaso on sopiva, liikeet monipuolisia.”

”Ohjaaja esitteli monipuolisesti erilaisia liikkeitä ja variaatioita. Mukava ja heittäytyvä ohjaaja.”

Ohjeet kurssille tulevalle

Tervetuloa kurssille!

Huomi! Sunnuntain Ilmajooga basic  -tuntia ei pidetä 17.4. (pääsiäinen) ja  1.5. (vappu)

Tervetuloa Luhtavillan ilmajoogan kurssille. Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Näin valmistaudut ilmajoogaan

 • Jotta ilmajoogakangas pysyy ehjänä ja harjoitus turvallisena, poista kaikki korut, kello sekä terävät hiuskiinnikkeet ennen harjoitusta.
 • Hygieniasyistä paidan tulee peittää kainalot. Valitse sellaiset vaatteet, joissa ei ole ulospäin näkyviä vetoketjuja.
 • Puhdista mahdolliset rasvat käsistä ja jaloista sekä poista enin meikki, jotta ilmajoogakangas pysyy puhtaana. Puhdista jalkapohjat ennen harjoitusta tai käytä sukkia.

Ota mukaan kurssille

 • Ilmajoogaan sopiva vaatetus (katso edeltä)
 • Juomapullo
 • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto

Koronaohjeet

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Putsaa lainaamasi välineet
 • Maskin käyttäminen tiloissamme on vapaaehtoista

Tutustuthan ohjeisiimme kokonaisuudessaan täältä.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Kursseilla on mahdollista korvata yksi poissaolo. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi. 

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä voit korvata sen jollakin seuraavista kursseista paikan päällä: Ilmajooga, Lempeä-/Powerpilates, Yin-/Flowjooga, Terve selkä/Niska&hartia.
 • Halutessasi tulla korvaamaan poissaoloa käy tekemässä varaus korvaustunnille  TÄSTÄ. 
 • Korvaus on tehtävä viimeistään kuukausi kurssin loppumisen jälkeen.

Mikäli esimerkiksi koronapandemian vuoksi toiminta paikan päällä estyy, on keskeytyneestä kurssista mahdollista saada lahjakortti tai rahojen palautus.