TERVE SELKÄ

Pidä selkäsi kunnossa ja nauti kivuttomista päivistä!

BARRE

Tunne itsesi vahvaksi ja elegantiksi - ja treenaa samalla tehokkaasti!

Barre on sinua varten, joka haluat

Kurssi ei ole…

Baletin parhaat puolet tehokkaana treeninä

Barre-tunti on suosittu trendilaji maailmalla – eikä suotta! Barre on saanut innoituksensa tanssijoiden balettitangolla tehdystä harjoittelusta ja siinä yhdistyy lisäksi pilatesmainen lihaskuntoharjoittelu. Tunti on tehokas yhdistelmä liikkuvuus- ja lihasvoimaharjoittelua. Tunnin jälkeen tunnet poltteen niin pakaroissa, reisissä kuin ylävartalossakin.

Barre-tunnilla tehtävät liikkeet tulevat balettimaailmasta, mutta ne on muokattu kuntoilijalle sopivaksi treeniksi. Tehokkaan treenin lomassa keskitytään hyvän ryhdin ylläpitämiseen, asennon hallintaan sekä tukilihasten vahvistamiseen. Liikkeet ovat yksinkertaisia ja viehkeitä, mutta haastavat sopivasti niin koordinaatiota kuin tasapainoakin. Laajat liikeradat lisäävät myös kuin huomaamatta liikkuvuutta. Tsemppaavan musiikin tahdissa jaksaa treenata, vaikka jalat saattavat jo tutista.

Barre-tunti sisältää monipuolisen lämmittelyn, jalkatekniikkaan keskittyviä plie- ja tendusarjoja sekä balettitangolla tehtäviä liikkeitä. Koko tuntia ei treenata tangossa kiinni, vaan välillä harjoitteita tehdään lattialla ja toisinaan apuna käytetään erilaisia välineitä.

Barre-tunnilla tunnet olosi samaan aikaan vahvaksi, siroksi ja elegantiksi! Saat tehokkaan treenin, kauniin ryhdin ja itsevarmuutta. Tällä tunnilla ei nuttura kiristä vaan liikkeet tehdään hymyssä suin, kieli keskellä suuta (tai joskus poskella) tsemppaavan musiikin tahtiin.

Barre -kurssien teemoja

BarreBoogie -kurssi tuo Barre -tunneillemme hieman normaalia enemmän tanssillisuutta. Et kuitenkaan tarvitse tanssitaustaa. Pääset irrottelemaan hyvän musan tahtiin. Luvassa on hymyilyttävä hikitreeni ja boogiemaista menoa! Let´s have fun!

BarreBurn -kurssilla keskitytään erityisesti alaraajojen ja pakaroiden lihaskunnon ja kestävyyden lisäämiseen ja hien lennättämiseen.

BarreBliss -kurssilla on luvassa Barresta tuttua vauhdikasta ja tehokasta treeniä, joka saa lihakset tutisemaan. Tällä kurssilla huomioidaan tehotreenin lisäksi myös Barren lempeämpi puoli ihanilla venytys- ja liikkuvuusliikkeillä. Tavoitteena on treenin jälkeinen rauhallinen ja autuas olo. 

BarreStrech -kurssilla ovat mukana kaikki barren lemppariliikkeet pliet, relevet, tendut… joiden ohessa keskitymme lihasten vahvistamisen lisäksi enemmän myös liikkuvuuteen! Tällä kurssilla treenataan leikkimielisesti hiljalleen kohti spagaattia. 

Kenelle?

Barre innostaa lajina niin tanssijoita kuin wannabe-ballerinoja. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta baletista tai muistakaan lajeista.

Barren viehätys piilee elegantissa liikekielessä, mutta samalla saat tehokkaan treenin. Luhtavillan barressa ei liikaa väännetä tekniikan kanssa vaan keskitytään saamaan hauska ja iloinen kokemus liikkuen musiikkiin tavalla, joka tuntuu hyvältä!

Tunnin jälkeen olo on ryhdikäs, iloinen ja himpun verran itsevarmempi.

 

Kurssijaksot

                        Seuraava Barre -kurssi järjestetään elokuussa 2022. 
                              Tutustu 16.5. alkaviin kesäkursseihimme:
                PowerPilatesIlmajoogaFascia kehonhuolto.  Tervetuloa!
 

Kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.   

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 10, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin.

Jäikö tunti välistä? Ei hätää!

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä, voit tehdä korvaavan tunnin tallenteelta. Tallenteet ovat käytössäsi koko kurssin ajan ja vielä viikon kurssin päättymisen jälkeen.
 • Tallenteet tarjoavat sinulle mahdollisuuden liikkua halutessasi myös useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.

Miksi tunnit kuvataan?
Tunnit kuvataan livelähetyksenä, jotta kurssille on mahdollista osallistua myös etänä kotoa käsin. Paikan päällä olevia osallistujia ei kuvata. Videotallenteessa näkyy vain ohjaaja.

Ohjaaja

Ohjaaja: Joanna Mauno

Joanna on energinen tanssillisten ja vauhdikkaiden ryhmäliikuntatuntien ohjaaja. Iloa pursuava Joanna saa hyvän mielen tarttumaan ja raskaammankin treenin tuntumaan kevyeltä. Joanna pitää tärkeänä myös huolellisesti tehtyjä liikkeitä  ja liikunnan jälkeistä hyvä fiilistä.

Ohjeet paikan päälle tulevalle kurssilaiselle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan Barre –kurssille! Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteet
 • Juomapullo
 • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto

Koronaohjeet

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Putsaa lainaamasi välineet
 • Maskin käyttäminen tiloissamme on vapaaehtoista

Tutustuthan ohjeisiimme kokonaisuudessaan täältä.

Jäikö tunti välistä? Ei hätää!

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä, voit tehdä korvaavan tunnin tallenteelta. Tallenteet ovat käytössäsi koko kurssin ajan ja vielä viikon kurssin päättymisen jälkeen.
 • Tallenteet tarjoavat sinulle mahdollisuuden liikkua halutessasi myös useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.

Miksi tunnit kuvataan?
Tunnit kuvataan livelähetyksenä, jotta kurssille on mahdollista osallistua myös etänä kotoa käsin. Paikan päällä olevia osallistujia ei kuvata. Videotallenteessa näkyy vain ohjaaja. 

Ohjeet LIVESTREAM -kurssille osallistuvalle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan Barre LIVESTREAM –kurssille!

Tunti lähetetään suorana kurssialustalla. Ilmoittautumisen yhteydessä pääset luomaan itsellesi käyttäjätunnukset. Tunnuksilla pääset kirjautumaan kurssialustalle, josta voit seurata livelähetystä selaimesta tai katsoa tallenteita. Et tarvitse mitään erillisiä sovelluksia tuntien katsomiseen.

Mitä tarvitset tunnille:

 • Kotona harjoitteluun tarvitset balettitangon roolia ajamaan korkeaselkänojaisen tuolin tai voit käyttää myös esimerkiksi keittiön tasoa apuna. 
 • Jumppamatto tai muu alusta, esim. olohuoneen matto
 • LISÄKSI BarreBliss 3 -kurssille tarvitsen osaan liikkeistä pitkän jumppakuminauhan

Tuntien tallenteet nähtävissäsi koko kurssin ajan

 • Tunnit kuvataan livelähetyksenä ja pääset osallistumaan mukaan reaaliaikaisesti. Kun sitoudut viikottaiseen tuntiin, sinun tulee todella liikuttua eikä treenejä tule niin helposti jätettyä välistä.
 • Jos kuitenkin missaat tunnin, jäävät tallenteet katsottavaksesi koko kurssin ajaksi ja vielä viikoksi kurssin päättymisen jälkeen. 
 • Tallenteet tarjoavat sinulle myös mahdollisuuden liikkua halutessasi useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.