GETTING READY

Synnytysvalmennus

Getting ready -synnytysvalmennus on sinulle, joka

Kurssi ei ole…

Synnytysvalmennuksesta eväät parempaan synnytyskokemukseen

Lapsen syntymä on koko perhettä mullistava tapahtuma. Et voi suunnitella synnytystä etukäteen, mutta voit valmistautua erilaisiin tilanteisiin jo raskausaikana. On hyvä tietää ennalta synnytyksen etenemisestä, kokeilla erilaisia rentoutus- ja kivunlievitystekniikoita sekä synnytysasentoja.

Tieto lisää hallinnan tunnetta ja vaikuttaa sitä kautta myös synnytyskokemukseen. Kun ymmärrät mitä tapahtuu ja sinulla on taskussasi erilaisia tekniikoita, sinun on mahdollista rentoutua synnytyksen aikana paremmin ja olla läsnä yhdessä tukihenkilösi kanssa.

Kätilön ja fysioterapeutin timanttiset vinkit

Kätilön ja synnyttäjän yhteistyö on parhaimmillaan silloin, kun synnyttäjän rooli on aktiivinen ja kätilö toimii perheen tukena synnytyksessä ja sen jälkeen. Tällöin synnyttäjän on helpompi saada hyvä synnytyskokemus. Tämä onnistuu parhaiten silloin, kun synnyttäjä on valmistautunut synnytykseen ja ensi päiviin vauvan kanssa. Valmistautuneella synnyttäjällä on toiveita, mutta hän pystyy mukautumaan erilaisiin tilanteisiin levollisemmin. Hän myös luottaa itseensä, omaan kehoonsa ja yhteistyöhön kätilön kanssa paremmin.

Fysioterapeutti ei ole mukana paikan päällä synnytyksessä, mutta kulkee parhaassa tapauksessa rinnallasi raskauden ajan ja sen jälkeen ohjaten ja tukien. Raskausaikana hyödyt fysioterapeutin ohjauksesta: pysyt mahdollisimman hyvinvoivana, helpotat jo raskausajan valinnoilla synnytyksestä palautumiseen ja voit valmistella kehoasi synnytykseen. Fysioterapeutin ydinosaaminen itse synnytystä ajatellen on rentoutusharjoituksissa, lääkkeettömässä kivunlievityksessä sekä synnytysasentojen valinnassa, jotka vaikuttavat mm. lantionpohjan repeämien ennaltaehkäisyyn.

Yhdistelmä on täydellinen! Haluamme tarjota teille parhaat mahdolliset lähtökohdat mahdollisimman rauhalliseen ja luottavaiseen synnytyskokemukseen.

Tiivis paketti tietoa ja käytännön harjoitteita

Getting ready -synnytysvalmennus on tiivis paketti tietoa sekä käytännön harjoituksia. Kyseessä ei ole kuivakka luento vaan käymme asioita käytännönläheisesti läpi ja kysymyksille sekä keskusteluille on varattu aikaa.

”Kunpa näistä olisi puhuttu etukäteen!”

Rakensimme synnytysvalmennuksen niiden toiveiden ja tarpeiden pohjalta, joita olemme usein kuulleet synnyttäjiltä ja heidän kumppaneiltaan. Moni tilanne saattaa synnytyksessä tai sen jälkeen tulla yllätyksenä varsinkin ensisynnyttäjälle. Näitä asioita olisikin hyvä käsitellä jo ennen synnytystä.

Käsittelemme valmennuksessa mm. seuraavia aiheita:

 • Miten valmistautua synnytykseen etukäteen
 • Synnytyksen käynnistyminen
 • Milloin lähteä sairaalaan
 • Synnytyksen kulku sairaalassa
 • Erilaiset kivunlievityskeinot ja rentoutusharjoitukset
 • Synnytysasennot
 • Hengityksen voima
 • Tukihenkilön rooli ja mahdollisuudet synnytyksessä
 • Varhaisimetys
 • Arven hoito ja välilihan hieronta
 • ”I wish I knew before!” eli jälkivuoto, jälkisupistukset, lantinpohjan lihasten harjoittelu, ensimmäinen vessakäynti, ensimmäinen yhdyntä

Kenelle valmennus sopii?

Erityisesti ensisynnyttäjänä sinulla tai kumppanillasi saattaa olla kysymyksiä tai jopa pelkoja synnytykseen liittyen. Myös uudelleensynnyttäjänä hyödyt synnytysvalmennuksesta erityisesti silloin, jos toivot ymmärtäväsi tulevan synnytyksen kulkua paremmin tai haluat valmistautua omaa tulevaa synnytyskokemustasi tukien.

Synnytysvalmennus on suunnattu synnyttäjille yhdessä puolison/tukihenkilön kanssa. Tukihenkilönä saat tärkeää tietoa synnytyksestä ja voit paremmin tukea synnyttäjää. Sinun ei tarvitse jännittää synnytyksessä, vaan voit konkreettisesti olla tekijänä ja tukijana synnyttäjälle.

Ilmoittaudu mukaan!

Valmennus pidetään kahtena peräkkäisenä lauantaina 2,5h kerrallaan. Molemmilla kerroilla paikalla on sekä äitiysfysioterapeutti että kätilö.

 • la 11.3.2023 klo 13:00-15:30
 • la 18.3.2023 klo 13:00-15:30

Valmennukseen otetaan enintään kahdeksan synnyttäjää + tukihenkilöt.

Voit osallistua valmennukseen yksin tai yhdessä puolisosi/tukihenkilösi kanssa. 

Saat käyttöösi livestream -tallenteet kaikista valmennuskerroista!

Jos olet estynyt tulemaan toisella valmennuskerralle mukaan, ei hätää! Haluamme, että saat mahdollisimman suuren hyödyn valmennuksesta, joten kuvaamme livestream-lähetyksesnä molemmat valmennuskerrat. Tallenteet ovat käytössäsi vielä kuukausi valmennuksen päätyttyä.

Paikan päällä olevia osallistujia ei kuvata. Videotallenteessa näkyvät vain kouluttajat. Tallenne on ainoastaan valmennukseen paikan päälle ilmoittautuneiden käyttöön.

Huomaathan, että synnytysvalmennusta ei ole mahdollista maksaa liikuntaeduilla.

Oppaasi synnytykseen valmistautumisessa

Kätilö Maija Tverin

Olen ammatiltani kätilö (Amk) ja aiemmilta koulutuksiltani joogaopettaja sekä teatteri-ilmaisun ohjaaja (Amk). Lähellä sydäntäni on perhelähtöinen työskentelytapa ja kohtaamisen tärkeys.

Toiminnassani pyrin hyödyntämään moniammatillisuutta ja kätilön laajaa työkenttää. 

Äitiysfysioterapeutti Jannina Karjalainen

Olen äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti ja äitiysliikunnan ohjaaja. Olen käynyt lukuisia täydennyskoulutuksia mm. lantionpohjaan ja keskivartaloon liittyen, opiskellut synnytyksen fysiologiaa ja aktiivista synnytystä sekä myös synnytyksen jälkeistä ja raskausajan hierontaa.

Raskausajan fysioterapia on erityisen lähellä sydäntäni ja nautin hurjasti synnytysvalmennuksista! Tärkeänä osana raskausajan fysioterapiaa haluan ohjeistaa ja tukea äitejä kohti aktiivista synnytystä, jossa synnyttäjällä olisi paljon työkalupakkia kehon ja mielen rentouttamiseen ja kivun helpottamiseen.