TERVE SELKÄ

Pidä selkäsi kunnossa ja nauti kivuttomista päivistä!

ILMAPILATES

Hauska tapa haastaa ryhtilihaksia!

Ilmapilates -kurssi on sinua varten, joka halua

Kurssi ei ole

Mitä kurssilla tehdään?

Ilmapilateksessa käytämme katossa roikkuvaa kangasta pilatesharjoituksen haasteena sekä tukena. Teemme tunnilla sovelletusti pilateksesta tuttuja liikkeitä, niin liikkuvuutta kuin ryhtiäkin parantavia sekä voimaa lisääviä harjoitteita. Maanvetovoima haastaa erityisesti tärkeitä ryhtiä ylläpitäviä corelihaksia. Samasta syystä myös liikkuvuusliikkeet tehostuvat. Liina siis haastaa, mutta myös tukee ja kannattelee liikkeitäsi.  Pieni leikkimielisyys kulkee mukana läpi tunnin ja huolet leijailevat tiehensä.

 

Kenelle?

Kurssi soveltuu niin ensikertalaiselle kuten myös sinulle, jolle kankaan käyttö tai pilates on jo tuttua. Harjoituksessa on eri liikevaihtoehtoja, joten jokaiselle löytyy sopiva taso haastaa kehoa. Liinaa hyödynnetään eri alkuasennoissa ja  jokaiselle löytyy sopivan tasoinen liike. Liinan käyttö pilatestreenissä nimittäin antaa todella monipuoliset mahdollisuudet eri pilatesliikkeiden variaatioille. Halutessasi pääset haastamaan kehoasi tosissasi. Tunti ei sisällä akrobatiaa, eikä se ole iilmajoogaa. Pilateksesta ei tarvitse ennakkoon olla kokemusta.  Tehokasta ja hauskaa!

 

Kurssijaksot

Kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 13, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Kursseilla on mahdollista korvata yksi poissaolo. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.
 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä voit korvata sen jollakin seuraavista kursseista (riippuen kurssista, joko paikan päällä tai Livestreamissa): Ilmajooga basic, Lempeä-/Powerpilates, Yin-/Flowjooga, Niska-hartia
 • Korvaavalle tunnille tulee ilmoittautua, joten olethan yhteydessä meihin sähköpostilla ja kerro mille tunnille (kurssin nimi ja pvm) olisit haluakas tulemaan.
 • Korvaus on tehtävä viimeistään kuukausi kurssin loppumisen jälkeen.
 • HUOM! Starttikurssilla ei ole korvausmahdollisuutta poissaolotapauksissa kurssin lyhyen keston vuoksi.

Mikäli esimerkiksi koronapandemian vuoksi toiminta paikan päällä estyy, on keskeytyneestä kurssista mahdollista saada lahjakortti tai rahojen palautus.

Ohjaaja

Ohjaaja: Jannina Pylväläinen

Jannina on koulutukseltaan fysioterapeutti ja pilatesohjaaja (klassinen matto- sekä laitepilatesohjaaja). Hän on ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja useita vuosia. Ilmapilateksessa Janninaa kiehtoo luovuuden käytön mahdollisuus tunteja suunnitellessa ja ohjatessa sekä välineen monipuolisuus ja hauskuus. Herttaisen ja ammattitaitoisen Janninan tunneilla on keskittynyt ja rauhallinen tunnelma. 

Palautteita aikaisemmilta kursseilta

”Tuttuja liikkeitä uudella twistillä! Kiva haastaa itseään ja kokeilla uutta!”

Kurssista parasta: ”Uusi väline ja sen tuomat mahdollisuudet.”

”Olo oli tunnin jälkeen hieman vetreämpi.”

”Todella mielenkiintoista, kuinka liinan kanssa tehtynä tutut pilatesliikkeet olivatkin ihan ”uusia”. 

Ohjeet paikan päälle tulevalle kurssilaiselle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan Ilmapilates –kurssille! Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Näin valmistaudut ilmapilatekseen:

 • Jotta ilmapilateskangas pysyy ehjänä ja harjoitus turvallisena, poista kaikki korut, kello sekä terävät hiuskiinnikkeet ennen harjoitusta. 
 • Hygieniasyistä paidan tulee peittää kainalot. 
 • Valitse sellaiset vaatteet, joissa ei ole ulospäin näkyviä vetoketjuja.
 • Puhdista mahdolliset rasvat käsistä ja jaloista sekä poista enin meikki, jotta kangas pysyy puhtaana. 
 • Puhdista jalkapohjat ennen harjoitusta tai käytä sukkia.

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteet
 • Juomapullo
 • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto

Koronaohjeet

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Käytä kasvomaskia pukuhuone ja aulatiloissa
 • Putsaa lainaamasi välineet

Tutustuthan ohjeisiimme kokonaisuudessaan täältä.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Kursseilla on mahdollista korvata yksi poissaolo. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä voit korvata sen jollakin seuraavista kursseista (riippuen kurssista, joko paikan päällä tai Livestreamissa): Lempeä-/Powerpilates, ilmajooga basic, Flowjooga, Niska-hartia.
 • Korvaavalle tunnille tulee ilmoittautua, joten olethan yhteydessä meihin sähköpostilla ja kerro mille tunnille (kurssin nimi ja pvm) olisit haluakas tulemaan.
 • Korvaus on tehtävä viimeistään kuukausi kurssin loppumisen jälkeen.