Fysioterapiasta on apua moneen vaivaan

Oletko kyllästynyt hartiasärkyyn, kipuilevaan polveen tai velttoon ryhtiin?
Kiusaavatko päänsärky, virtsankarkailu tai vaikka raskausajan turvotukset?
Väsyykö selkä, pömpöttääkö vatsa tai tuntuuko, ettei keho ole oikein palautunut entiselleen raskauden jälkeen?

Fysioterapian sisältö räätälöidään yksilöllisesti

Fysioterapia toteutetaan aina sinun omista tavoitteistasi käsin ja sinun tarpeidesi mukaan. Tilanteesi on aina yksilöllinen eikä sama muotti sovi kaikille. Etsimmekin aina juuri sinulle parhaan hoitomuodon, joka perustuu tutkittuun tietoon.

Yhdessä fysioterapeuttisi kanssa pääset asettamaan tavoitteet kuntoutumiselle. Kattavalla alkuhaastattelulla sekä tutkimisella perehdymme vaivaasi ja teemme suunnitelman hoidosta. Hoito voi sisältää esimerkiksi neuvontaa ja ohjausta, manuaalisia käsittelyjä sekä terapeuttisia harjoitteita, jotka tähtäävät oireen poistamisen lisäksi myös ennaltaehkäisemaan vaivan uusiutumista.

Fysioterapiasta on hyötyä sinulle, kun haluat

  • lieventää kipua
  • kuntouttaa vammaa tai pitkittynyttä vaivaa
  • ennaltaehkäistä loukkaantumisia
  • edistää ja ylläpitää toimintakykyä arjen askareissa
  • parantaa suorituskykyä vaikkapa liikuntaharrastuksessa

Fysioterapiasta saat avun moneen vaivaan ja olemme tukenasi myös ongelmien ennaltaehkäisemisessä.

Syynä fysioterapiaan tuloon on usein kipu. Kivun kanssa ei tarvitse elää toimettomana vaan sitä voi helpottaa monella tavalla. Usein alkuvaiheessa tärkeimpänä on kivun lievittäminen, jotta sinun on mukavampi toimia arjessa. Fysioterapiassa pyritään aina myös löytämään kivun aiheuttaja, jotta vaivan syntyyn päästään vaikuttamaan.

Fysioterapeutti auttaa sinua pääsemään ”niskan päälle”

Fysioterapiassa sinun roolisi on aktiivinen vaikkakin alkuun fysioterapeutin tekemät hoidot voivat korostua esimerkiksi kivunhoidossa. Olet kuitenkin tärkein osa ja fysiterapeutti ohjaa sinua pääsemään ongelmatilanteen herraksi. Alkuhaastattelussa pääset kertomaan toiveesi ja määrität yhdessä fysioterapeuttisi kanssa tavoitteesi. Näiden pohjalta fysioterapeutti tutkii ja tekee kanssasi suunnitelman kuntoutumiseen.

Fysioterapiasta saat tavoitettasi edistäviä harjoitteita kotona tehtäväksi. Mistään pitkästä jumppaläksystä ei suinkaan ole kyse: useimmiten saat neuvoja arkiaskareiden suorittamiseen (kuten vinkkejä ryhdin ylläpitämiseen, ergonomiaan tai kipua lieventäviin asentoihin) tai 2-5 kotiharjoitetta.

Fysioterapeutti tukee sinua, seuraa edistymistä ja varmistaa harjoitteiden oikean suorituksen. Fysioterapiajakson pituus on yksilöllinen, mutta yleensä jo kolmessa kerrassa nähdään edistymistä.

Tukea raskaudesta palautumiseen ja apua vauva-arjen jumeihin
Helpotusta raskausajan vaivoihin, tukea synnytykseen valmistautumiseen ja apua oireiden ennaltaehkäisyyn
Apua lantionalueen kiputiloihin, oireiden lievittämiseen sekä toimintahäiriöiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn
Apua moneen vaivaan ja tukea ongelmien ennaltaehkäisemiseen