TERVE SELKÄ

Pidä selkäsi kunnossa ja nauti kivuttomista päivistä!

MAMA CORE

Ryhdikäs ja vahva keho läpi raskauden

MamaCore -kurssi on sinua varten, joka haluat

Kurssi ei ole…

Liikunnasta hyvinvointia raskausaikaan

Kasvava vatsa ei ole ainoa muutos kehossasi. Sen olet todennäköisesti jo huomannutkin. Samalla kun nivelet muuttuvat liikkuvammiksi, tiettyihin osiin kehoa tulee vastaavasti jännittyneisyyttä. Hengitys ja verenkiertokin tulee huomioida uudella tavalla. Puhumattakaan lantionpohjan ja vatsalihasten muutoksista. 

Luhtavillan MamaCore on suunniteltu odottavan äidin tarpeisiin juuri näitä muutoksia silmällä pitäen. Kaiken hehkun ja ihanan odotuksen lisäksi saattaa esiintyä jalkojen turvotusta, kiristystä selässä, ryhdin lysähtämistä, huonovointisuutta… joita voit helpottaa liikkumalla.

Jos kärsit raskauden aiheuttamista kivuista, ei välttämättä kannata jäädä paikoilleen. Tässäkin asiassa liike on lääke.

Millaista Luhtavillan MamaCore on?

MamaCore tunti aloitetaan monipuolisella alkulämmittelyllä, jonka jälkeen jatketaan soveltuvilla lihaskuntoliikkeillä ja lopuksi lisätään liikkuvuutta sekä rentoutetaan kehon kireyksiä. Koko tunnin läpi punaisena lankana kulkee core- ja lantionpohjan lihasten huomioiminen, jolla tähdätään lantion ja alaselän asentoon sekä ryhdin ylläpitoon raskauden tuomista muutoksista huolimatta.

Tunnilla tehtävissä liikkeissä keskitymme lihaskunnon ylläpidolla hyvää ryhtiin ja kehonhallintaan  ja mahdollisten raskausvaivojen helpottamiseen. Liikkeitä tehdään paljon kehonpainolla ja lisäksi käytämme mm. vastuskuminauhoja, käsipainoja sekä painopalloja lisäämässä haastetta. 

Vaikka keskitymme keskivartalon lihaksiin, liikutamme kehoa monipuolisesti ja kehitämme kaikkia suuria lihasryhmiä. Ohjaaja antaa liikkeisiin variaatioita, jotta löydät itsellesi sopivan tasoiset harjoitteet riippuen missä vaiheessa raskautesi onkaan.

Hyödyt kurssilla saamistasi tiedoista ja kehonhallinnan opettelusta myös synnytyksen jälkeen ja tietysti koko loppuelämän!  Ohjaaja on äitiysfysioterapeutti ja hänelle on tärkeää, että raskaana olevat oppivat tunnistamaan oman kehon toimintaa. 

 

Kenelle MamaCore sopii?

MamaCore -kurssi on sinulle, joka haluat raskausaikanakin ylläpitää yhteyden keskivartaloon ja pystyä treenaamaa keskivartaloa. Haluat kuitenkin tehdä sen turvallisesti ammattilaisen ohjauksessa. Raskaus ei ole syy lopettaa keskivartalon vahvistamista. 

MamaCore sopii kaikille odottaville äideille. Voit aloittaa kurssin jo heti alkuraskaudesta tai tulla mukaan vasta loppuraskaudesta, sillä harjoituksia voi tehdä aivan synnytykseen saakka. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta ryhmäliikunnasta tai muistakaan lajeista.

 

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm Smartum, ePassi ja Edenred. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Mahdollisuua korvata poissaolo

 • Kursseilla on mahdollista korvata kaksi poissaoloa muilla muilla Mama-tunneilla kurssin aikana tai viimeistään kuukausi kurssin päätyttyä. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata kaksi poissaoloa / kurssi.
 • Mikäli tiedät edellisenä päivänä tai aiemmin olevasi poissa tunnilta, voit ilmoittaa siitä meille sähköpostilla. Vaikka et ilmoittaisi poissaolostasi, ei tämä vaikuta korvausoikeuteesi vaan voit edelleen korvata kaksi poissaoloa / kurssi. Kerro sähköpostissa tunnin nimi ja päivämäärä [email protected]
 • Varaa paikka korvaustunnille ennakkoon TÄSTÄ. Korvauskerrat on käytettävä viimeistään kuukausi kurssin päättymisen jälkeen.

Vaihtoehto: Sinulla on mahdollisuus korvata poissaoloja myös aiempien livestream-tallenteiden muodossa. Olethan meihin yhteydessä sähköpostitse ([email protected]) ja kerro toiveestasi saada pääsy tallenteisiin poissaolon korvaamiseksi. Tallenteet ovat muutaman videon kokoelma yksittäisistä tunneista. 

Ohjaaja

Jannina Karjalainen

Jannina on koulutukseltaan fysioterapeutti ja pilatesohjaaja. Jannina on erikostunut äitiysfysioterapiaan sekä ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja useita vuosia. Herttaisen ja ammattitaitoisen Janninan tunneilla on keskittynyt ja rauhallinen tunnelma.

Palautteita aikaisemmilta kursseilta

”Parasta oli se että uskalsi liikkua turvallisesti niin, että raskaus oli huomioitu. Tiesin että uskallan tehdä näin ja näin, kun kerran ammattilainen on tämän miettinyt.”

”Jannina oli tosi mukava ja tuntui osaavan asiansa. Ohjaaja myös kyseli kivasti kurssilaisten tuntoja ja toiveita tekemisten ja tehojen suhteen.”

”Aiemmassa raskaudessa kävin tavallisilla tunneilla, joissa raskaana olevat huomioitiin hyvin ylimalkaisesti. Tässä oli erittäin ihanaa se, että kurssi on suunniteltu raskautta ajatellen ja tukien. Olen hyötynyt tosi paljon. Kiva oli myös pitkästä aikaa käydä jossakin ryhmätunnilla fyysisesti. Tilat on myös rentouttavat ja helpot. ”

Ohjeet paikan päälle tulevalle kurssilaiselle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan MamaCore –kurssille! Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteet
 • Tunnilla ollaan paljain jaloin/sukkasillaan, halutessasi sisäkengät
 • Juomapullo
 • Pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto

Terveysturvallisuus

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Putsaa lainaamasi välineet

Mahdollisuus korvata poissaolo

 • Kursseilla on mahdollista korvata kaksi poissaoloa muilla muilla Mama-tunneilla kurssin aikana tai viimeistään kuukausi kurssin päätyttyä. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata kaksi poissaoloa / kurssi.
 • Mikäli tiedät edellisenä päivänä tai aiemmin olevasi poissa tunnilta, voit ilmoittaa siitä meille sähköpostilla. 
 • Vaikka et ilmoittaisi poissaolostasi, ei tämä vaikuta korvausoikeuteesi vaan voit edelleen korvata kaksi poissaoloa / kurssi.
 • Kerro sähköpostissa tunnin nimi ja päivämäärä [email protected]
 • Varaa paikka korvaustunnille ennakkoon TÄSTÄ. Korvauskerrat on käytettävä viimeistään kuukausi kurssin päättymisen jälkeen.

Vaihtoehto: Sinulla on mahdollisuus korvata poissaoloja myös aiempien livestream-tallenteiden muodossa. Tallenteet ovat muutaman videon kokoelma yksittäisistä tunneista. Olethan meihin yhteydessä sähköpostitse ([email protected]) ja kerro toiveestasi saada pääsy tallenteisiin poissaolon korvaamiseksi.