Synnytyksen jälkeinen hieronta

Rentoutusta kehon suuressa muutoksessa ja helpotusta vauva-arjen jumeihin

Äitiysfysioterapia

Tukea raskaudesta palautumiseen ja apua vauva-arjen jumeihin

Muuttuva keho kaipaa rentoutusta

Raskaus ja synnytys vaikuttavat naisen kehoon monin eri tavoin. Synnytyksen jälkeen keho joutuu mukautumaan nopeasti uuteen arkeen, joka ei pientä vauvaa hoitaessa ole edes kevyimmästä päästä.

Synnytyksen jälkeinen hieronta – miten se eroaa klassisesta hieronnasta?

Monesti hiljattain synnyttäneet äidit kaipaavat etenkin selän ja ylävartalon alueelle lempeää hierontaa, mutta vatsamakuulla olo saattaa olla tukalaa kipeiden rintojen tai esimerkiksi sektioarven vuoksi. Tämä on huomioitu synnytyksen jälkeisessä hieronnassa, ja hoitoasento on asiakasta kuunnellen joko kyljellä, selällä, istuen tai vatsamakuulla.

Synnytyksen jälkeinen hieronta auttaa rentoutumaan ja vapauttamaan kehoa erilaisista jännityksiä. Se on lempeä keino herätellä kehoa ja tasapainottaa raskausajasta ja synnytyksestä jääneitä kireyksiä. Hierontahoito mm. vähentää stressiä, lisää verenkiertoa ja helpottaa lihaskipuja, kramppeja ja särkyjä. Hieronta onkin erinomainen tapa kohentaa suuria muutoksia läpikäyvän kehon hyvinvointia ja vireystilaa.

Hierontahoito suunnitellaan aina yksilöllisesti sinun toiveidesi ja tarpeittesi pohjalta. Vauvat ovat aina myös tervetulleita mukaan vastaanotolle ja hierontaa voidaan tarvittaessa keskeyttää vauvan tarpeiden mukaan.

Synnytyksen jälkeinen hieronta

Hieroja, fysioterapeutti
Hieroja, fysioterapeutti
Fysioterapeutti