MAMA -KURSSIT

Liikunnasta hyvää oloa raskausaikaan

Haluatko liikkua raskausaikana turvallisesti ja järkevästi?

Kaipaatko helpotusta tai ennaltaehkäisyä raskausajan vaivoihin?

Haluatko voida hyvin raskausaikana ja edistää synnytyksen jälkeistä palautumista jo nyt?

Mama-kurssimme on luotu sinulle, joka haluat

Liikunnasta hyvinvointia raskausaikaan

Kasvava vatsa ei ole ainoa muutos kehossasi. Sen olet todennäköisesti jo huomannutkin. Samalla kun nivelet muuttuvat liikkuvammiksi, tiettyihin osiin kehoa tulee vastaavasti jännittyneisyyttä. Hengitys ja verenkiertokin tulee huomioida uudella tavalla. Puhumattakaan lantionpohjan ja vatsalihasten muutoksista. Mama-kurssimme on suunniteltu raskaana olevan tarpeisiin juuri näitä muutoksia silmällä pitäen. Kurssien ohjaajat ovat äitiysfysioterapeutteja, joten saat huolella suunniteltuja tunteja ja laadukasta ohjausta.

Jos kärsit raskauden aiheuttamista kivuista, ei välttämättä kannata jäädä paikoilleen. Tässäkin asiassa liike on lääke.

Opi kuuntelemaan kehoasi

Raskausajan ei tarvitse olla sananmukaisesti ”raskas” vaan voit pienillä teoilla helpottaa oloasi ja edistää synnytyksen jälkeistä palautumista jo raskausajan teoilla. Nyt on aika keskittyä sinun ja vauvan hyvinvointiin. Vaikka tämä raskaus ei olisikaan ensimmäisesi, on jokainen raskaus erilainen ja saatat yllättyä kehosi tuntemuksista.

Turvallisuus on ykkönen raskausliikunnassa!

Mama-kursseillamme sinun ei tarvitse enää murehtia itseksesi, millä tavalla voit liikkua turvallisesti ja järkevästi. Kurssien ohjaajat ovat äitiysfysioterapeutteja ja liikunta-alan ammattilaisia, joten tunnit on rakennettu ammattitaidolla raskausajan monet tarpeet huomioiden. Tarkkasilmäiset ohjaajamme myös tarvittaessa antavat yksilöllistä ohjausta tuntien aikana.

Vaikka teemme liikkeet huolella, eivät kurssimme suinkaan ole tylsiä! Tunnit ovat monipuolisia ja innostavia. Voit valita itsellesi mieluisimman tavan treenata ja kokeilla uusiakin lajeja.

Kurssimme sopivat sinulle

Mama-kurssimme sopivat kaikille odottaville äideille. Voit aloittaa kurssin jo heti alkuraskaudesta tai tulla mukaan vasta loppuraskaudesta, sillä harjoituksia voi tehdä aivan synnytykseen saakka.

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta lajeista. Jos olet harrastanut kyseistä lajia jo ennen raskautta tai jatkanut sitä entiseen tapaan alkuraskaudesta, valmistaudu nyt rauhoittamaan hieman harjoittelua. Kursseilla opit muokkaamaan sinulle jo ennestään tuttuja liikkeitä raskauteen sopivaksi.

Mama -kurssien tuntivalikoima

MamaPilates

MamaPilates on odottaville äideille suunnattu tunti, joka vahvistaa ja elvyttää kehoa sekä rauhoittaa mieltä. Harjoittelussa hyödynnetään esimerkiksi palloja, kuminauhoja sekä pieniä painoja

MamaBarre

MamaBarre on odottaville äideille suunnattu lihaskuntoa ja liikkuvuutta ylläpitävä ja kehittävä tunti. Lempeät ja samalla tehokkaat balettimaiset harjoitteet tarjoavat odottavalle äidille erinomaisen liikuntamuodon.

MamaYoga

MamaYoga on odottaville äideille suunnattu joogatunti. Nämä tunnit ovat yhdistelmä kehon vahvistamista, avaamista ja rauhoittumista.

MamaCore

MamaCore -kurssilla keskitymme keskivartalon lihasten vahvistamiseen ja hyvää ryhtiä ylläpitävien lihasryhmien treenaamiseen. Koko tunnin läpi punaisena lankana kulkee core- ja lantionpohjan lihasten huomioiminen. Liikkeitä tehdään paljon kehonpainolla, mutta myös pienvälineitä käytetään lisäämään haastetta.

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

TAUOLLA keväällä 2023

MamaSPS - selänhuoltoa ja ryhtiä

Mama SPS -kurssilla hyödynnetään pilateksen ja spiraalistabilaation (SPS) menetelmiä. Harjoittelussa käytetään apuna kevyitä menetelmään suunniteltuja kuminauhavastuksia, jotka auttavat hahmottamaan kehoa ja tuntemuksia sen toiminnasta.

MamaPower

MamaPower -kurssilla liikutamme kehoa monipuolisesti ja vahvistamme kaikkia suuria lihasryhmiä. Liikkeitä tehdään paljon kehonpainolla, mutta myös vastuskuminauhoja, käsipainoja, kahvakuulia ja levytankoja ja -painoja käytetään lisäämään haastetta.

Livestream -kurssit

LIVESTREAM  -kurssien avulla pääset liikkumaan raskausaikana turvallisesti ja fiksusti. Voit osallistua tunneille ns. livenä reaaliaikaisesti tai tehdä tuntien harjoitteet myöhemmin tallenteen avulla.

Kun sitoudut viikottaiseen tuntiin, sinun tulee todella liikuttua eikä treenejä tule niin helposti jätettyä välistä. Jos kuitenkin missaat tunnin, jäävät tallenteet katsottavaksesi koko kurssin ajaksi.

LIVESTREAM Mama -kurssit: