TERVE SELKÄ

Pidä selkäsi kunnossa ja nauti kivuttomista päivistä!

PRE- & POSTNATAL SPIRAALISTABILAATIO

Raskaana oleville ja synnyttäneille

Pre- & posnatal spiraalisabilaatio -kurssi on sinua varten, joka haluat

Kurssi ei ole…

Mitä kurssilla tehdään?

Harjoittelussa käytetään apuna kevyitä menetelmään suunniteltuja kuminauhavastuksia, jotka auttavat hahmottamaan kehoa ja tuntemuksia sen toiminnasta. Liikkeet tehdään enimmäkseen seisten, joskus myös tuolilla istuen. Varsinkin alussa hyödynnetään lattiapintaa, mikä helpottaa kehon asennon hahmottamista ja auttaa löytämään oikeat lihakset. Sps -kuminauhojen vastus on säädeltävissä liikkeeseen ja jokaisen kehoon sopivaksi. 

Spiraalistabilaatio (SPS) on kehonhallinta- ja terapiamenetelmä, jonka avulla aktivoit kehosi heikkoja ja vapautat kireitä lihasketjuja. SPS on viime vuosina saanut laajaa arvostusta kansainvälisesti ja onkin nyt suosittu harjoittelu- ja terapiamuoto niin huippu-urheilussa kuin tavallisen tallaajan ongelmien ennaltaehkäisyssä sekä kuntoutuksessa.

Harjoittelussa keskitytään spiraalilihasketjun lihasten tunnistamiseen ja vahvistamiseen, mikä puolestaan auttaa saamaan selkänikamien väliin tilaa. Näin esimerkiksi hermopinteistä aiheutuvat kivut voivat helpottua. Pidempään jatkuneen harjoittelun tavoitteena on taloudellisempi liikkuminen, ryhdin paraneminen sekä hyvä toimintakyky.

Spiraaliketjun lihaksia tulisi käyttää monessa arkitoiminnossa kuten kävellessä. Kun spiraaliketjun lihakset aktivoituvat, vapauttaa se turhasta staattisesta jännityksestä vertikaalilinjan lihakset, joita ovat mm. selän ojentajat, etureidet ja lonkan koukistajat. Tavoitteena on siis vahvistaa ja herätellä usein ”nukahtaneena” olevaa spiraaliketjua sekä vastaavasti rentouttaa ja pidentää kiristyneenä olevaa vertikaalilinjaa.

Raskaana ollessa sekä synnytyksen jälkeen keksivartalon vahvistus, syvän tuen hahmotus ja kokonaisvaltainen kehon käyttö ovat toimivan ja terveen kehon ytimessä.  Spiraalistabilaatio sopiikin loistavasti hetkeen, kun raskaus kuormittaa tai on kuormittanut kehoa. Saat helpotusta myös selän ja hartiaseudun jännityksiin, lonkankoukistajien ja rintalihasten kireyksiin. Myös selän pitkät lihasketjut saadaan vapautumaan SPS-harjoitteilla.

Kenelle?

Kurssi on suunniteltu yhteisesti raskaana oleville ja synnyttäneille. 

Spiraalistabilaatioharjoittelu soveltuu lajin lempeyden ja rauhallisuuden vuoksi erinomaisesti raskaana oleville sekä synnytyksen jälkeen. Lihasten spiraaliketjujen vahvistaminen helpottaa ylläpitämään voimaa kehoa kannattelevissa lihaksissa raskauden aikana.  Synnytyksen jälkeen se puolestaan auttaa palauttamaan  raskauden venyttämiä vatsalihaksia ja erkaumaa.

Kurssijaksot

Ilmajoogan kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 8, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Kursseilla on mahdollista korvata yksi poissaolo. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä voit korvata sen jollakin seuraavista kursseista: Lempeä pilates, Yinjooga pe/su, Terve selkä, Afterwork kehonhuolto tai Mama-kursseilla (raskaana olevat). Korvaustunnille voi osallistua paikan päällä tai etänä.
 • Korvaavalle tunnille tulee ilmoittautua, joten olethan yhteydessä meihin sähköpostilla tai tiedustele asiasta vastaanotosta.
 • Korvaus on tehtävä viimeistään kuukausi kurssin loppumisen jälkeen.

Mikäli esimerkiksi koronapandemian vuoksi toiminta paikan päällä estyy, on keskeytyneestä kurssista mahdollista saada lahjakortti tai rahojen palautus.

Ohjaaja

Ohjaaja: Anne Luhtala

Annella on monipuolinen ja pitkä tausta liikunnan ohjauksesta sekä laajasti perehtymistä raskauden ajan liikunnasta sekä synnytyksen jälkeisestä palautumisesta. Annen intohimona on liikkuvuus- ja kehonhuoltotunnit, joissa Anne on ohjaajana perusteellinen ja rauhallinen. Anne on spiraalistabilaatio ohjaaja (tasot ABCD) ja on hyväksytty Suomen Pilates yhdistyksen jäseneksi käytyään pitkän Pilates koulutuksen kaikki kolme tasoa (PilatesHealth). 

Palautteita aikaisemmilta kursseilta

”Se yllätti minut. En osannut odottaa, että spiraalistabilaatio vastaa niin mainiosti ongelmaani, rintarangan ja lapojen jumiin. Kyse oli pidempään kestäneestä ongelmasta, mutta jumi helpottui heti ensimmäisen tunnin jälkeen ja on pysynyt poissa.”

”Lisäsi kehotietoisuutta: tuli paljon oivalluksia eri lihasten välisestä yhteistyöstä, havaintoja on siirtynyt arkeenkin, mikä on mahtavaa. Annen ohjaamisessa on rento ja salliva ote, samaan aikaan kun tunneilla oli mukavan keskittynyt tunnelma.”

”Huomasin, miten pienillä liikkeillä pystyy vaikuttamaan. Ryhti tuntui paremmalta aina alkuviikosta. Keskittyminen oli myös hyväksi tällaiselle suorittajalle.”

Ohjeet paikan päälle tulevalle kurssilaiselle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Pre- & postnatal Spiraalistabilaatio –kurssille! Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteet
 • Juomapullo
 • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto
 • tunnilla ollaan sukkasillaan
 • Liikuntastudioltamme voit halutessasi lainata Sps-kuminauhoja, mutta suosittelemme oman henkilökohtaisen välineen käyttöä hygieniasyistä. Myymme kuminauhoja studiolla (hinta 35€). 

Koronaohjeet

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Käytä kasvomaskia pukuhuone ja aulatiloissa
 • Putsaa lainaamasi välineet

Tutustuthan ohjeisiimme kokonaisuudessaan täältä.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Kursseilla on mahdollista korvata yksi poissaolo. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä voit korvata sen jollakin seuraavista kursseista: Lempeä pilates, Yinjooga pe/su, Terve selkä tai Afterwork kehonhuolto. Korvaustunnille voi osallistua paikan päällä tai etänä.
 • Korvaavalle tunnille tulee ilmoittautua, joten olethan yhteydessä meihin sähköpostilla tai tiedustele asiasta vastaanotosta.
 • Korvaus on tehtävä viimeistään kuukausi kurssin loppumisen jälkeen.

Mikäli esimerkiksi koronapandemian vuoksi toiminta paikan päällä estyy, on keskeytyneestä kurssista mahdollista saada lahjakortti tai rahojen palautus.