MAMA YOGA - AERIAL

Lempeää ilmajoogaa raskausaikaan

MamaYoga Aerial -kurssi on sinua varten, joka haluat

Kurssi ei ole…

Liikunnasta hyvinvointia raskausaikaan

Kasvava vatsa ei ole ainoa muutos kehossasi. Sen olet todennäköisesti jo huomannutkin. Samalla kun nivelet muuttuvat liikkuvammiksi, tiettyihin osiin kehoa tulee vastaavasti jännittyneisyyttä. Hengitys ja verenkiertokin tulee huomioida uudella tavalla. Puhumattakaan lantionpohjan ja vatsalihasten muutoksista. 

Luhtavillan MamaYoga Aerial on suunniteltu odottavan äidin tarpeisiin juuri näitä muutoksia silmällä pitäen. Kaiken hehkun ja ihanan odotuksen lisäksi saattaa esiintyä jalkojen turvotusta, kiristystä selässä, ryhdin lysähtämistä, huonovointisuutta… joita voit helpottaa liikkumalla. Ilmajoogakangas tuo harjoitteluun sopivasti tukea ja mahdollistaa tavallista raskausjoogaa monipuolisempia, tuettuja liikkeitä.

Jos kärsit raskauden aiheuttamista kivuista, ei välttämättä kannata jäädä paikoilleen. Tässäkin asiassa liike on lääke.

Millaista Luhtavillan MamaYoga Aerial on?

MamaYoga Aerial -tunnilla yhdistetään raskausjoogan turvalliset ja lempeät liikkeet sekä ilmajoogan luomat mahdollisuudet. Tunnin liikkeet ja harjoitteet tehdään osittain ilmajoogakankaan kanssa, osittain pelkästään joogamatolla.

Tunnilla käytetään kattoon ripustettua ilmajoogakangasta ja varioidaan jooga-asanoita raskauteen sopivalla tavalla. Ilmajoogakankaan rooli on tukea ja avustaa liikkeissä, mutta välillä myös haastaa liikettä. Ilmajoogakangas tuo lisätukea, ohjaa kehon linjauksia sekä helpottaa liikkeen hallintaa ja hahmotusta. Erityisesti kylkien ja alaselän alue saa tehokkaita, lempeitä avauksia ja vie mennessään päivän jumit.

Joogaharjoitteet vahvistavat ja elvyttävät kehoa sekä auttavat löytämään rentouden ja tyyneyden. Nämä tunnit ovat siis yhdistelmä kehon vahvistamista, avaamista ja rauhoittumista. 

 • Alkutunnista keskitymme hengitysharjoitteisiin sekä avaamme ylävartaloa tehden tilaa hengitykselle. Hengitysharjoitukset ja asanat tuovat lisää tilaa kohdun ja vatsan seudun alueelle sekä avaavat erityisesti rintarankaa ja elvyttävät hartoita.
 • Tunti etenee dynaamisiin jooga-asanoihin, jotka vahvistavat alavartaloa, parantavat jalkojen verenkiertoa ja venyttävät kiristyneitä lihaksia. Jooga-asanoissa huomioidaan myös faskiat eli lihaskalvot ja tehdään niitä huoltavia laajoja liikkeitä.
 • Loppua kohden tunti rauhoittuu pidempikestoisiin, hermostoa rauhoittaviin asanoihin ja loppurentoutukseen.

Liinan käyttö tulee kurssin aikana sinulle tutuksi ja voit hyödyntää oppimaasi myös synnytyksessä.

Kenelle MamaYoga Aerial sopii?

MamaYoga Aerial sopii kaikille odottaville äideille, sillä harjoitteet on muokattu raskausaikaan sopivaksi.

 • Voit aloittaa kurssin jo heti alkuraskaudesta tai tulla mukaan vasta loppuraskaudesta.
 • Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta joogasta tai ilmajoogakankaan käytöstä.
 • Jos liikkumisesi tuntuu ennen kurssin alkua jo valmiiksi hankalalta, suosittelemme kuitenkin valitsemaan jonkin ”tavallisista” Mama-tunneistamme.

Kurssijaksot

Mama-kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

Voit myös maksaa erilasilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut mm. Smartum, ePassi ja Edenred. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Mahdollisuus korvata poissaolo

 • Kursseilla on mahdollista korvata kaksi poissaoloa muilla muilla Mama-tunneilla kurssin aikana tai viimeistään kuukausi kurssin päätyttyä. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata kaksi poissaoloa / kurssi.
 • Mikäli tiedät edellisenä päivänä tai aiemmin olevasi poissa tunnilta, voit ilmoittaa siitä meille sähköpostilla. Kerro sähköpostissa tunnin nimi ja päivämäärä [email protected] Vaikka et ilmoittaisi poissaolostasi, ei tämä vaikuta korvausoikeuteesi vaan voit edelleen korvata kaksi poissaoloa / kurssi.
 • Varaa paikka korvaustunnille ennakkoon TÄSTÄ. Korvauskerrat on käytettävä viimeistään kuukausi kurssin päättymisen jälkeen.

Vaihtoehto: Sinulla on mahdollisuus korvata poissaoloja myös aiempien livestream-tallenteiden muodossa. Tallenteet ovat muutaman videon kokoelma yksittäisistä tunneista.  Olethan meihin yhteydessä sähköpostitse ([email protected]) ja kerro toiveestasi saada pääsy tallenteisiin poissaolon korvaamiseksi.

Ohjaajat

Ohjaaja: Heli Somero

Heli on ryhmäliikunnan ohjaajana konkari ja harrastanut joogaa 15 vuotta. Heli on joogaopettaja ja on täydentänyt osaamistaan ilmajoogaohjaan koulutuksella. Ilmajooga on lähellä Helin sydäntä, sillä laji opettaa luottamusta ja rohkeutta sekä tuo joogaharjoitteluun hauskan, erilaisen kulman. Ohjaajana Heli pitää tärkeimpänä turvallisen ja sallivan ilmapiirin luomista, rentoa fiilistä ja itsensä kuuntelemista. Ilmajooga on ennen kaikkea hauskaa.

Ohjaaja: Tuuli Luhtalampi

Tuuli on liikuntastudion ja FysioLuhtavillan perustaja ja koulutukseltaan äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti. Ryhmäliikunnan ohjaamisesta Tuulilla on viidentoista vuoden kokemus.

Tuuli on ohjaajana tarkka, mutta pitää huolen siitä, että tunneilla tehdään eikä vain hinkata pikkuseikkoja. Tuulin tunneilla on keskittynyt ja leppoisa tunnelma.

Ohjeet kurssille tulevalle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan MamaYoga Aerial -kurssille. Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Näin valmistaudut tunnille

 • Jotta ilmajoogakangas pysyy ehjänä ja harjoitus turvallisena, poista kaikki korut, kello sekä terävät hiuskiinnikkeet ennen harjoitusta.
 • Hygieniasyistä paidan tulee peittää kainalot. Valitse sellaiset vaatteet, joissa ei ole ulospäin näkyviä vetoketjuja.
 • Puhdista mahdolliset rasvat käsistä ja jaloista sekä poista enin meikki, jotta ilmajoogakangas pysyy puhtaana. Puhdista jalkapohjat ennen harjoitusta tai käytä sukkia.

Ota mukaan kurssille

 • Ilmajoogaan sopiva vaatetus (katso edeltä)
 • Juomapullo
 • Pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto

Terveysturvallisuus

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Putsaa lainaamasi välineet.

Mahdollisuus korvata poissaolo

 • Kursseilla on mahdollista korvata kaksi poissaoloa muilla muilla Mama-tunneilla kurssin aikana tai viimeistään kuukausi kurssin päätyttyä. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata kaksi poissaoloa / kurssi.
 • Mikäli tiedät edellisenä päivänä tai aiemmin olevasi poissa tunnilta, voit ilmoittaa siitä meille sähköpostilla. Kerro sähköpostissa tunnin nimi ja päivämäärä [email protected] Vaikka et ilmoittaisi poissaolostasi, ei tämä vaikuta korvausoikeuteesi vaan voit edelleen korvata kaksi poissaoloa / kurssi.
 • Varaa paikka korvaustunnille ennakkoon TÄSTÄ. Korvauskerrat on käytettävä viimeistään kuukausi kurssin päättymisen jälkeen.

Vaihtoehto: Sinulla on mahdollisuus korvata poissaoloja myös aiempien livestream-tallenteiden muodossa. Tallenteet ovat muutaman videon kokoelma yksittäisistä tunneista. Olethan meihin yhteydessä sähköpostitse ([email protected]) ja kerro toiveestasi saada pääsy tallenteisiin poissaolon korvaamiseksi.

Palautteita aikaisemmilta kursseilta

”Rauhallinen, asiantunteva ohjaus. Hyvät avaavat liikkeet ja lantiopohjan harjoittelu. ”

”Opin kurssilta rentoutumista, hyviä venytyksiä, lantiopohjanlihasten harjoitteita, vinkkejä ja rohkaisua raskausajan liikuntaa, kipinän liikuntaan taas. ”

”Parasta kurssissa oli monipuolisuus: raskaitakin liikkeitä mutta myös ihana loppurentoutus liinan syleilyssä.”