Äänimaljarentoutus

Hetki itselle

Tervetuloa äänimaljarentoutukseen kun

Mitä äänimaljarentoutuksessa tapahtuu?

Äänimaljarentoutuksessa harmoniset äänet ja lempeä värähtely johdattavat sinut rentoutumiseen, jossa koko olemus voi päästää irti jännityksistä, huolista ja arjen kiireestä. Äänimaljarentoutus tai toiselta nimeltään sointukylpy toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi sekä kehoa että mieltä.

Asettaudumme saliin itselle hyvään asentoon mattojen ja tyynyjen päälle lepäämään peiteltynä viltin alle. Ohjaaja soittaa äänimaljoja ja meditaatiokelloja luoden tilaan harmonisen äänimaailman. Osa äänistä on matalampia ja osa hieman korkeampia. Ohjaaja soittaa maljojen salin keskellä sekä kiertelee osallistujien joukossa. Halukkaat saavat myös kokea äänimaljojen rentouttavan vaikutuksen esimerkiksi vatsan tai rintakehän päällä.

Tunti alkaa äänimaljarentoutuksen esittelyllä, käytännön ohjeistuksella ja mukavan rentoutusasennon löytämisellä (noin 15min). Loppu ajasta vietetään puhumatta nauttien, kuunnellen ja kokien maljojen ääniä ja värähtelyä (noin 45min).

Rentouttava vaikutus perustuu värähtelyyn

Äänimaljarentoutus vaikuttaa meihin usealla eri tasolla: auditiivisesti eli kuuloaistin kautta, aivojen kautta, anatomisesti sekä energiatasolla. Äänimaljat tuottavat värähteleviä ja luonnollisia ylä-ääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme.

Värähtely etenee kehon nesteessä, jota kehossamme on 45-75 % riippuen henkilön iästä ja rasvan määrästä. Ääni etenee vedessä yli neljä kertaa nopeammin kuin ilmassa ja siksi äänimaljarentoutus on niin helppo tapa rentoutua solutasolta alkaen.

Äänimaljarentoutuksen vaikutuksia ovat myös verenpaineen lasku, hengityksen syveneminen, rentoutumisen tunteen lisääntyminen, unen laadun parantuminen, levollisuuden ja tasapainoisuuden tunteen lisääntyminen sekä lihasjännitysten helpottuminen.

Kenelle?

Jos et ole aikaisemmin tutustunut rentoutus- tai meditaatioharjoituksiin, mutta haluaisit kokeilla, on äänimaljarentous helppo tapa aloittaa. Mitä rentoutuneempia olemme, sitä paremmin jaksamme tehdä asioita. Syvärentoutus vastaa parhaimmillaan jopa kolmen tunnin syvää unta ja virkistää siten niin kehoa kuin mieltäkin.

Jokainen kokee äänten värähtelyn omalla tavallaan. Meillä kaikilla tunteet (kuten stressi) kerääntyvät kehoon ja saattavat luoda voimakkaitakin lukkoja. Kun keho ja mieli rentoutuvat, saattavat nämä kehon ja mielen lukot purkautua. Osalla se voi tarkoittaa kehon nytkähtämistä (aivan kuten nukahtaessa) tai esimerkiksi tunnereaktioita. Niitä ei tarvitse säikähtää. Äänimaljarentoutus on jokaiselle kokijalle omanlaisensa matka kehon rentoutumiseen, tunteiden purkamiseen ja omaan sisimpään eli siihen kysymykseen, mitä minulle kuuluu.

Äänimaljarentoutuksen maksamiseen ei valitettavasti voi käyttää liikuntaetuja.

Ohjaaja

Ohjaaja: Taija Kreander

Taija on koulutuksen käynyt äänimaljahoitaja. Taijan lämmin, iloinen ja ”jalat maassa” oleva asenne luo tunnille rennon tunnelman, jossa on ihana kokeilla uutta.

”Olen hyvin kiinnostunut keho-mielen yhteydestä ja kuinka voimme hoitaa itseämme hyvin. Haluan auttaa ihmisiä rentoutumaan hektisessä elämässä. Äänimaljahoito toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi sekä kehoa, mieltä että sielua. Tervetuloa rentoutumaan kanssani!”

Palautteita aikaisemmilta kursseilta

”Parasta oli oman kehon rentouttaminen ja siinä ohessa pään tyhjentäminen, joka on välillä aika haasteellista. ”

”Teki hyvää harjoitella tällaista, koska tämä auttaa varmasti moneen osa-alueeseen niin henkisesti kuin fyysisesti.”

”Aivan ihana rentoutustunti, näitä lisää! Osallistun ehdottomasti uudestaankin.”

”Opin rentoutumaan joka on hiukan vaikeaa. Olen yrittänyt käyttää opittua myös iltaisin, kun nukahtaminen
on hankalaa.

”Opin miten äänimaljoilla pääsee rentoutumaan, olin alkuun hieman epäilevä. Huomasin kuitenkin oloni rentoutuneen ja sykkeen laskeneen. ”

”Todella rentouttavaa. Ihana hengähdyshetki!”

Ohjeita kurssille tulijalle

Tervetuloa!

Tervetuloa Luhtavillan Äänimaljarentoutukseen! Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Ota mukaan

  • Mukavat vaatteet, pitkähihainen paita
  • Juomapullo
  • Pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto
  • Halutessasi myös pieni tyyny

Terveysturvallisuus

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

  • Saavu paikalle vain terveenä
  • Pese kätesi paikalle saapuessasi
  • Putsaa lainaamasi välineet

Workshopeissa ei ole korvausmahdollisuutta, mikäli estyt osallistumasta. Voit tällöin luovuttaa paikan toiselle. Ota yhteyttä, mikäli olet estynyt osallistumaan.