VAUVASIRKUS

Temppuilua, värejä, vuorovaikutusta!

Luhtavillan vauvasirkus on sinulle, joka haluat...

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta sirkuksesta tai temppuilusta!

Vauvasirkus on hauskaa yhdessä touhuamista

Vauvasirkus on lapsen ja vanhemman yhteinen harrastus, joka yhdistää temppuilua, tasapainoilua ja pariakrobatiaa. Vauvasirkus tarjoaa vauvalle sopivasti virikkeitä värien, välineiden ja musiikin parissa. Yhdessä touhuaminen vahvistaa vauvan ja aikuisen keskinäistä suhdetta ja tuo riemun kiljahduksia arkeen.

Vauvasirkus kehittää lapsen motoriikkaa, kehotietoutta, kehonhallintaa ja tukee motorista kehittymistä. Vanhemmalle tunti tarjoaa sosiaalisen ja iloisen temppuhetken yhdessä oman vauvan ja muiden samassa elämäntilanteessa olevien aikuisten kanssa. Lopputunnin kehonhuoltoliikkeet elvyttävät kehoa arjen kuormituksesta.

Vauvasirkus sopii vauvoille, jotka osaavat jo kannatella päätään, mutta eivät ole vielä lähteneet kävelemään itsenäisesti. Vauvojen ikäsuositus on noin 3kk-12kk.

Millaisia vauvasirkus-tunnit ovat?

Vauvasirkuksessa tutustutaan sirkusvälineisiin, harjoitellaan akrobatiaa ja mm. jonglöörausta. Yhteisissä touhuissa hyödynnetään myös värejä, musiikkia ja lauluja. Tunti tarjoaa vauvalle sopivasti uudenlaisia virikkeitä niin liikkeen kuin vuorovaikutuksenkin keinoin. 

Tunnit ovat rentoja ja vauvan tahtisia, mutta sisältävät myös vanhemmalle kehonhuoltoa vauvan ehdoilla.

 • Vauvasirkustunti alkaa lämmittelyllä liikkuen laulujen ja lorujen tahdissa
 • Sen jälkeen vuorossa on akrobatia / liikunnallinen osuus, jossa teemme temppuja, tasapainoilemme ja nautimme vauhdista. Tunneilla harjoitellaan usein aikaisemmilta kerroilta tuttuja liikkeitä, mutta otetaan joka jotain uutta mukaan.
 • Tunnilla tutustutaan erilaisiin välineisiin kuten palloihin, isoihin ja pieniin huiveihin, renkaisiin ja leikkivarjoon. 
 • Lopputunnista pidetään vauvojen ehdoilla rentoutus / aikuisen liikkuvuusharjoitteita

Kurssijaksot

Luhtavillan kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu 1-3 kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat saman tasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa. 

Ilmoittaudu jonoon, jos kurssi on jo täynnä! Ilmoitamme jonossa oleville ensimmäisenä mahdollisista lisäkursseista tai vapautuneita paikoista. Pyrimme lisäämään niitä kursseja, joille on jonoa. Jonoon ilmoittautuminen ei ole sitova vaan ilmaisee kiinnostuksesi. 

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Mahdollisuus korvata poissaolo

 • Kursseilla on mahdollista korvata kaksi poissaoloa muilla Baby-tunneilla kurssin aikana tai viimeistään kuukausi kurssin päätyttyä. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata kaksi poissaoloa / kurssi.
 • Mikäli tiedät edellisenä päivänä tai aiemmin olevasi poissa tunnilta, voit ilmoittaa siitä meille sähköpostilla. Kerro sähköpostissa tunnin nimi ja päivämäärä [email protected] Vaikka et ilmoittaisi poissaolostasi, ei tämä vaikuta korvausoikeuteesi vaan voit edelleen korvata kaksi poissaoloa / kurssi. Varaa paikka korvaustunnille ennakkoon TÄSTÄ. Korvauskerrat on käytettävä viimeistään kuukausi kurssin päättymisen jälkeen.

Vaihtoehto: Sinulla on mahdollisuus korvata poissaoloja myös aiempien Baby-tuntien livestream-tallenteiden muodossa (huom. tallenteilla ei ole vauvasirkusta). Olethan meihin yhteydessä sähköpostitse ([email protected] ) ja kerro toiveestasi saada pääsy tallenteisiin poissaolon korvaamiseksi

Ohjaaja

Ohjaaja: Marjo Kiukaanniemi

Marjo on koulutukseltaan tanssipedagogi sekä mm. pilates- ja barreohjaaja. Marjon ohjaustyyli on heittäytyvä, kannustava ja innostuva.

Marjon mielestä kivointa vauvasirkuksessa on uuden oppimisen riemu ja itsensä ylittäminen. Vauvasirkustuntien kohokohtia ovat ehdottomasti vauvojen innostus, joka on ylitse pursuavaa ja pidättelemätöntä. 

Ohjeet kurssille tulevalle

Tervetuloa kurssille!

Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta. Vaunut mahtuvat hyvin sisätiloihin.

Ota mukaan

 • Joustavat vaatteet
 • Tunnilla ollaan sukkasillaan/paljain jaloin, joten sisäkenkiä ei tarvita
 • Juomapullo 
 • Pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto
 • Vauvalle makoiluviltti

Terveysturvallisuus

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Putsaa lainaamasi välineet

Mahdollisuus korvata poissaolo

 • Kursseilla on mahdollista korvata kaksi poissaoloa muilla muilla Baby-tunneilla kurssin aikana tai viimeistään kuukausi kurssin päätyttyä. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata kaksi poissaoloa / kurssi.
 • Mikäli tiedät edellisenä päivänä tai aiemmin olevasi poissa tunnilta, voit ilmoittaa siitä meille sähköpostilla. Kerro sähköpostissa tunnin nimi ja päivämäärä [email protected] Vaikka et ilmoittaisi poissaolostasi, ei tämä vaikuta korvausoikeuteesi vaan voit edelleen korvata kaksi poissaoloa / kurssi.
 • Varaa paikka korvaustunnille ennakkoon TÄSTÄ. Korvauskerrat on käytettävä viimeistään kuukausi kurssin päättymisen jälkeen.

Vaihtoehto: Sinulla on mahdollisuus korvata poissaoloja myös aiempien Baby-tuntien livestream-tallenteiden muodossa (huom. tallenteilla ei ole vauvasirkusta). Olethan meihin yhteydessä sähköpostitse ([email protected] ) ja kerro toiveestasi saada pääsy tallenteisiin poissaolon korvaamiseksi.