TERVE SELKÄ

Pidä selkäsi kunnossa ja nauti kivuttomista päivistä!

MAMA BARRE

Ryhdikäs ja vahva keho läpi raskauden

MamaBarre -kurssi on sinua varten, joka haluat

Kurssi ei ole…

Liikunnasta hyvinvointia raskausaikaan

Kasvava vatsa ei ole ainoa muutos kehossasi. Sen olet todennäköisesti jo huomannutkin. Samalla kun nivelet muuttuvat liikkuvammiksi, tiettyihin osiin kehoa tulee vastaavasti jännittyneisyyttä. Hengitys ja verenkiertokin tulee huomioida uudella tavalla. Puhumattakaan lantionpohjan ja vatsalihasten muutoksista. 

Luhtavillan MamaBarre on suunniteltu odottavan äidin tarpeisiin juuri näitä muutoksia silmällä pitäen. Kaiken hehkun ja ihanan odotuksen lisäksi saattaa esiintyä jalkojen turvotusta, kiristystä selässä, ryhdin lysähtämistä, huonovointisuutta… joita voit helpottaa liikkumalla.

Jos kärsit raskauden aiheuttamista kivuista, ei välttämättä kannata jäädä paikoilleen. Tässäkin asiassa liike on lääke.

Millaista Luhtavillan MamaBarre on?

MamaBarre tunti aloitetaan monipuolisella alkulämmittelyllä sekä tangolla tehtävällä tehokaalla treenillä. Tunnin loppupuoliskolla keskitytään matolla tehtäviin pilatestyyppisiin harjoitteisiin, joilla huollamme kehoa ja pidämme mm. rangan liikkuvuutta yllä.

Tangolla tehtävät liikkeet tulevat balettimaailmasta (mm. jalkatekniikkaan keskittyviä plie- ja tendusarjoja), mutta ne on muokattu raskaana olevalle sopivaksi harjoittelumuodoksi . Tunnilla tehtävät liikkeet keskittyvät hyvän ryhdin ylläpitämiseen, kehonhallinnan parantamiseen ja mahdollisten raskausvaivojen helpottamiseen.

MamaBarre on samaan aikaan tehokas lihaskuntotunti, jossa saa poltetta pakaroihin ja vahvistusta koko kehon lihaksiin, sekä lempeä harjoitus hyvän ryhdin ja liikkuvuuden ylläpitoon.

Kenelle MamaBarre sopii?

MamaBarre sopii kaikille odottaville äideille. Voit aloittaa kurssin jo heti alkuraskaudesta tai tulla mukaan vasta loppuraskaudesta, sillä harjoituksia voi tehdä aivan synnytykseen saakka.

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta baletista tai muistakaan lajeista.

Kurssijaksot

Seuraava MamaBarre kurssi starttaa elokuussa 2022!

Tervetuloa mukaan Mama -kesäkursseillemme 16.5. alkaen! 

Tutustu kesäkursseihin: MamaPowerMamaYoga AerialMamaSps -selänhuolto, MamaPilates.

 

Mama-kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

Voit valita liikkua kanssamme paikan päällä tai osallistua mukaan livestreamin välityksellä.

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 10, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin.

Jäikö tunti välistä? Ei hätää!

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä, voit tehdä korvaavan tunnin tallenteelta. Tallenteet ovat käytössäsi koko kurssin ajan ja vielä viikon kurssin päättymisen jälkeen.
 • Tallenteet tarjoavat sinulle mahdollisuuden liikkua halutessasi myös useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.

Miksi tunnit kuvataan?
Tunnit kuvataan livelähetyksenä, jotta kurssille on mahdollista osallistua myös etänä kotoa käsin. Paikan päällä olevia osallistujia ei kuvata. Videotallenteessa näkyy vain ohjaaja.

Ohjaaja

Ohjaaja: Tuuli Luhtalampi

Tuuli on liikuntastudion ja FysioLuhtavillan perustaja ja koulutukseltaan äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti. Ryhmäliikunnan ohjaamisesta Tuulilla on viidentoista vuoden kokemus.

Tuuli on ohjaajana tarkka, mutta pitää huolen siitä, että tunneilla tehdään eikä vain hinkata pikkuseikkoja. Tuulin tunneilla on keskittynyt ja leppoisa tunnelma.

Tuuli on kolmevuotiaan pojan ja 03/2021 syntyneen tytön äiti.

Palautteita aikaisemmilta kursseilta

Parasta oli se että uskalsi liikkua turvallisesti niin, että raskaus oli huomioitu. Tiesin että uskallan tehdä näin ja näin, kun kerran ammattilainen on tämän miettinyt. Balettia ei ollut ”liikaa”, ja sen pystyi ottamaan kunnon ylläpidon kannalta.”

”Opin jotain baletista, uusia lantionpohjaharjoitteita ja apuja liitoskipuihin. Hyödyin varmasti ainakin niin että kunto ja pakaralihakset pysyivät paremmassa kuosissa raskauden aikana.” 

”Kurssi motivoi liikkumaan. Liikkeet sopivan yksinkertaisia, mutta tehokkaita. Pystyi osallistumaan kotoa käsin ja tallenteenkin kautta, jos oma olo tai aikataulu ei sallinut barreilua juuri tunnin aikana. Sopivan mittainen liikuntakerta, ja hyvä kombo barrea+pilatesta.”

Ohjeet paikan päälle tulevalle kurssilaiselle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan MamaBarre –kurssille! Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteet
 • Tunnilla ollaan paljain jaloin tai sukkasillaan
 • Juomapullo
 • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto

Koronaohjeet

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Putsaa lainaamasi välineet
 • Maskin käyttäminen tiloissamme on vapaaehtoista

Tutustuthan ohjeisiimme kokonaisuudessaan täältä.

Jäikö tunti välistä? Ei hätää!

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä, voit tehdä korvaavan tunnin tallenteelta. Tallenteet ovat käytössäsi koko kurssin ajan ja vielä viikon kurssin päättymisen jälkeen.
 • Tallenteet tarjoavat sinulle mahdollisuuden liikkua halutessasi myös useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.

Miksi tunnit kuvataan?
Tunnit kuvataan livelähetyksenä, jotta kurssille on mahdollista osallistua myös etänä kotoa käsin. Paikan päällä olevia osallistujia ei kuvata. Videotallenteessa näkyy vain ohjaaja. 

Ohjeet LIVESTREAM -kurssille osallistuvalle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan MamaBarre LIVESTREAM –kurssille!

Tunti lähetetään suorana kurssialustalla. Ilmoittautumisen yhteydessä pääset luomaan itsellesi käyttäjätunnukset. Tunnuksilla pääset kirjautumaan kurssialustalle, josta voit seurata livelähetystä selaimesta tai katsoa tallenteita. Et tarvitse mitään erillisiä sovelluksia tuntien katsomiseen.

Mitä tarvitset tunnille:

 • Kotona harjoitteluun tarvitset balettitangon roolia ajamaan korkeaselkänojaisen tuolin tai voit käyttää myös esimerkiksi keittiön tasoa apuna. 
 • Jumppamatto tai muu alusta, esim. olohuoneen matto
 • Tyynyn (tai jos kotoa löytyy pilatespallo)
 • Kevyt painoksi sopiva esime:  esim kahvipaketti, kirja, vedellä täytetty o,5 l limupullo, tai pieni käsipaino
 • Hieman seinätilaa
 • joustavat vaatteet

Tuntien tallenteet nähtävissäsi koko kurssin ajan

 • Tunnit kuvataan livelähetyksenä ja pääset osallistumaan mukaan reaaliaikaisesti. Kun sitoudut viikottaiseen tuntiin, sinun tulee todella liikuttua eikä treenejä tule niin helposti jätettyä välistä.
 • Jos kuitenkin missaat tunnin, jäävät tallenteet katsottavaksesi koko kurssin ajaksi ja vielä viikoksi kurssin päättymisen jälkeen. 
 • Tallenteet tarjoavat sinulle myös mahdollisuuden liikkua halutessasi useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.