osteopatia raskausaikana

Raskausajan osteopatia hoitaa ja valmistaa kehoa synnytykseen

Raskauden ei tarvitse olla sananmukaisesti raskas – voit nimittäin hoitaa ja tasapainottaa kehoasi osteopatian avulla. Raskausajan osteopatia onkin monen odottajan valinta raskauden eri vaiheissa sekä synnytykseen valmistautuessa.

Raskausaikana naisen kehossa tapahtuu suuria muutoksia rakenteellisesti, hormonaalisesti ja verenkierrollisesti. Muuttunut ryhti ja kehon pehmytkudosten jännitykset vaikuttavat nestekiertoon ja hermoston toimintaan. Keholta vaaditaan joustavuutta ja kykyä sopeuta näihin muutoksiin.

Aina ei sopeutuminen kuitenkaan ole niin tehokasta kuin voisi toivoa – usein johtuen äidin kehon erilaisista jännitystiloista. Tämän vuoksi erilaiset vaivat ovat tavallisia raskausaikana.

 • Selän ja lantion alueen kivut, esim. (iskiastyyppiset oireet, liitoskivut ja lonkkakivut)
 • Niska-hartiaseudun jännitykset ja kivut, jännityspäänsärky, rintakehän erilaiset kivut
 • Käsien, ranteiden ja yläraajojen puutumiset ja kivut
 • Turvotus, pahoinvointi, närästys, ummetus

Kuulostavatko nämä ehkä liiankin tutuilta? Helpotusta saat kääntymällä osteopaatin puoleen!

Raskausajan osteopatia: sekä äiti että vauva hyötyvät

Raskausajan osteopatia auttaa kehoa sopeutumaan raskauden tuomiin muutoksiin, vähentää raskausajan vaivoja ja valmistaa kehoa synnytykseen sekä sen jälkeiseen palautumiseen.

Osteopaattisella hoidolla voidaan auttaa tulevan äidin kehoa sopeutumaan raskauden tuomiin muutoksiin, vähentää raskausajan vaivoja, sekä valmistaa kehoa synnytykseen ja sen jälkeiseen palautumiseen. Erityisesti lantion tasapainolla on merkitystä sekä äidin että syntyvän vauvan hyvinvoinnille.

Raskausajan osteopaattinen hoito on hyvä aloittaa jo raskauden alkuvaiheessa raskausvaivojen ennaltaehkäisemiseksi. Hoidon voi kuitenkin aloittaa koska tahansa raskauden aikana, ja hoidossa voi käydä synnytykseen asti.

Osteopatia edistää synnytykseen valmistautumista

Synnytyksen lähestyessä on tärkeä varmistaa, että keho on siihen mahdollisimman valmis. Osteopaattinen hoito ennen synnytystä helpottaa synnytystä sekä äidin että vauvan kannalta.

Kolme hyvää syytä käydä osteopatiassa synnytykseen valmistautuessa:

Kehon jännitteet voivat pitkittää synnytystä ja aiheuttaa ylimääräistä kipua synnytyksen aikana.

Erityisesti kohdun sidekudosten jännitteet voivat häiritä lapsen oikeaan asentoon kääntymistä.

Synnyttäjä on rennompi ja luottavaisempi. Kehon yleinen rentoutus ja avaaminen on hyödyllistä ajatellen synnytyksen luonnollista sujumista, mikä mahdollistaa myös oman toimijuuden synnytyksessä.

Synnytyksen lähestyessä tärkeitä ovat:

 • lantion, ristiluun ja häntäluun hyvä joustavuus ja liikkuvuus
 • lonkkien hyvä liikkuvuus, pakaralihasten rentous
 • lantionpohjan joustavuus
 • rintakehän joustavuus, selkärangan liikkuvuus
 • pallean rentous ja optimaalinen toiminta
 • hartiarenkaan liikkuvuus
 • kallonpohjan rentous ja kallon luiden hyvä liikkuvuus

Nämä vaikuttavat mm. vauvan ulostuloreitin mukautuvuuteen, äidin mahdollisen voimalliseen synnytykseen, äidin ponnistuskapasiteettiin, kehon nestekiertoon, hermoston tasapainoon sekä yksittäisten hermojen toimintaan (esim. kohtuun tulevat hermot).

Synnytykseen valmistava käynti kannattaa varata viimeistään kuukausi ennen laskettua aikaa. Tällöin ehditään tarvittaessa hoitamaan jännitykset pois myös silloin, jos kehossa on epätasapainoa, joka vaatii useamman hoitokäynnin. Jos kehossa ei suurempia jumeja ole, voi toisen käynnin varata lähelle laskettua aikaa.

Similar Posts

Vastaa