|

Koronarajoitukset lievenevät

Ryhmäkoot

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä sekä AVI linjasivat, että harrastustoimintaa ja liikuntatiloja koskevista rajoituksista luovutaan 1.10. alkaen.

Mitä tämä tarkoittaa meidän toiminnassamme?
? Saisimme nyt ottaa saliin yhtä paljon väkeä kuin ennen koronaa.
? Emme kuitenkaan suoraan hyppää kahden metrin turvaväleistä täyteen buukattuun saliin.
? Lisäämme paikkoja tunneilla maltillisesti hiljalleen.

Puolentoista vuoden turvavälien pitämisen jälkeen tuntuisi hassulta liikkua yht’äkkiä parinkymmenen ihmisen kanssa. Senpä takia ryhmäkokomme ovat kurssista riippuen edelleen 8-14 osallistujan väliltä.

Maskisuositus

Uusi maskisuositus tuli myöskin lokakuun alusta voimaan. Kasvomaskin käyttäminen on jokaisen oman harkinnan varassa. Suosituksista riippumatta jokaisella on oikeus päättää omasta maskin käytöstään, ellei laki velvoita muuhun.

Ryhmäliikunta on määritelty kohtalaisen riskin tilanteeksi, jolloin kasvomaskin käyttöä suositellaan harkittavaksi yhtenä keinona vähentää riskiä. Kohtalaisen riskin tilanteissa olosuhteet mahdollistavat koronavirustartunnat ja taudin leviämisen, jos kontaktien välttämiseen ei erityisesti kiinnitetä huomiota.

Ja meillähän tähän kiinnitetään entiseen malliin huomiota, mm.
– käsien pesu
– vain terveenä paikalle saapuminen
– tehostettu siivous
– liikuntavälineiden puhdistus käytön jälkeen
– tunneilla noin metrin turvaväli muihin osallistujiin

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia pukuhuone ja aulatiloissa, joissa ei ole mahdollista säilyttää isompia turvavälejä. Maskin käyttäminen tai käyttämättä jättäminen on kuitenkin jokaisen oma valinta emmekä enää edellytä tätä asiakkailtamme.

Similar Posts