10 v. synttärikimara

Hauskoja kokeilutunteja, iloista tunnelmaa & pientä purtavaa

Luhtavillan 10 v. synttäreillä pääset kokeilemaan uutta

Luhtavillan täyttäessä 10 v. järjestämme yksittäisiä synttäritapahtumia pitkin kevättä. Lauantaina 4.2 starttaamme juhlinnan ja sinulla on mahdollisuus tulla kokeilemaan tunteja edullisesti kertamaksulla (15€)! Lisäksi tarjolla on synttäripurtavaa!  

Synttärikimaran tunnit lauantaina 4.2.2023

  • Ilmajooga Acrobatia (Heli) –  11:15-12:10
  • Ilmapilates (Anne) – 12:30-13:25
  • BarreBallet (Anita) – 13:45-14:40

Kokeilutunneista Ilmapilates ja BarreBallet soveltuvat niin ensikertalaiselle kuten myös sinulle, jolle lajit ovat tuttuja ennestään. 

Ilmajooga Acrobatia -tunnilla tarvitset aiempaa kokemusta ilmajoogasta ja kankaan käytöstä. Jos olet harrastanut jotain muuta vastaavantyyppisestä lajia ja olet rohkea kokeilemaan uutta, voit ilmoittautua mukaan tälle tunnille, jossa pääsemme kokeilemaan temppuilua liinan kanssa. Lue alempaa lisää tunneista.

Paikka kokeilutunneille varataan korvaustuntien varauskalenterista ja sille on vapaa pääsy myös täysin ensikertalaisille.

Mainitsethan varauksen yhteydessä lisätietoissa, että olet tulossa kokeilemaan lajia (15€/krt).

Tunti maksetaan paikan päällä. Meillä käy kortti, käteinen sekä yleisimmät liikuntaedut kuten Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Ilmajooga Acrobatia

Ilmajoogassa käytetään kattoon ripustettua ilmajoogakangasta ja varioidaan tavallisia jooga-asanoita. Ilmajoogakankaan rooli on tukea ja avustaa liikkeissä, mutta välillä myös haastaa liikettä. Ilmajooga kehittää erityisesti rintakehän ja hartiarenkaan liikkuvuutta sekä taaksetaivutuksia tavallista joogaharjoitusta tehokkaammin.

Ilmajooga Acrobatia– tunnilla haastetaan kehoa.  Harjoitellaan kehonhallintaa, liikkuvuutta ja voimaa pilke silmäkulmassa temppuillen.  Ilmajooga Acrobatia -tunti sopii sinulle, kun olet jo tutustunut lajiin ja haluat lisää haastetta! Sinulla voi olla myös muuta tähän lajiin soveltuvaa aiempaa liikuntataustaa tai kokemusta ilmajoogakankaan käytöstä. 

Tervetuloa haastamaan kehoa Helin taitavaan ohjaukseen! 

Ilmapilates

Ilmapilateksessa käytämme katossa roikkuvaa kangasta pilatesharjoituksen haasteena sekä tukena. Teemme tunnilla sovelletusti pilateksesta tuttuja liikkeitä, niin liikkuvuutta kuin ryhtiäkin parantavia sekä voimaa lisääviä harjoitteita. Maanvetovoima haastaa erityisesti tärkeitä ryhtiä ylläpitäviä corelihaksia. Samasta syystä myös liikkuvuusliikkeet tehostuvat. 

Tunnit eivät sisällä akrobatiaa, eikä ole ilmajoogaa. Sinulla ei tarvitse olla ennestään kokemusta Pilateksesta tai liinan käytöstä tullessasi Ilmapilates -kursseille. Tunti toimii hyvin tutustumisena lajiin ja kankaan käyttöön. 

Pieni leikkimielisyys kulkee mukana läpi tunnin ja huolet leijailevat tiehensä. Lopetamme tunnin lyhyeen rentoutukseen liinassa Tehokasta, hauskaa ja inspiroivaa!

Tunnin ohjaa Anne.

BarreBallet

Barre-tunnilla tehtävät liikkeet tulevat balettimaailmasta, mutta ne on muokattu kuntoilijalle sopivaksi treeniksi. Tehokkaan treenin lomassa keskitytään hyvän ryhdin ylläpitämiseen, asennon hallintaan sekä tukilihasten vahvistamiseen. Liikkeet ovat yksinkertaisia ja viehkeitä, mutta haastavat sopivasti niin koordinaatiota kuin tasapainoakin. Laajat liikeradat lisäävät myös kuin huomaamatta liikkuvuutta. 

BarreBallet -tunti korostaa tavallista Barre -tuntiamme enemmän baletin tunnelmaa sillä tunti sisältää Ilman tankoa, keskilattialla tehtävän treeniosion sekä oikeaa balettimusiikkia.  Aloitamme tunnin lämmittelyllä ja tanko-osuudessa treenaamme mm. baletin jalkatyöskentelyä ja kehon kannatusta, jonka jälkeen on vuorossa Ilman tankoja toteutettava liikkuvampi balettiosio keskilattialla.  Tunti viimeistellään loppuvenyttelyillä. Oikea balettimusiikki tukee liikkeiden tekemistä siivittää sinut ryhdikkääseen ja itsevarmaan balleriinafiilikseen!  

Tällä tunnilla nuttura ei kiristä, vaan ollaan lempeällä ja rennolla asenteella! Aikaisempaa kokemusta et Barresta tai baletista tarvitse. 

Tunnin ohjaa Anita.

Tunti maksetaan paikan päällä. Meillä käy kortti, käteinen sekä yleisimmät liikuntaedut kuten Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Ohjaajat

Heli Somero

Heli on ryhmäliikunnan ohjaajana konkari ja harrastanut joogaa 15 vuotta. Heli on joogaopettaja ja on täydentänyt osaamistaan ilmajoogaohjaan koulutuksella. Ilmajooga on lähellä Helin sydäntä, sillä laji opettaa luottamusta ja rohkeutta sekä tuo joogaharjoitteluun hauskan, erilaisen kulman. 

Anita Cuadra

Anita on koulutukseltaan tanssinopettaja (AMK) ja barre-ohjaaja. Anita on opettanut päätoimisesti tanssia lähes 20 vuoden ajan.

Anita on ohjaaja tarkka, kannustava ja iloinen. Anitan tunneilla tehdään liikkeet tehokkaasti, hyvällä fiiliksellä omaa kehoa kuunnellen. 

Anne Luhtala

Annella on monipuolinen ja pitkä tausta liikunnan ohjauksesta. Annen intohimona on liikkuvuus- ja kehonhuoltotunnit, joissa Anne on ohjaajana perusteellinen ja rauhallinen. Tekeminen ei kuitenkaan saa olla liian vakavaa!

Ohjeet tunnille tulijalle

Tervetuloa synttärikimara -tunneille!

Tervetuloa Luhtavillan synttärikimaraan! Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Ota mukaan tunnille

  • Juomapullo
  • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto
  • kenkiä ei tarvita

Näin valmistaudut ilmajoogaan ja -pilatekseen

  • Jotta kangas pysyy ehjänä ja harjoitus turvallisena, poista kaikki korut, kello sekä terävät hiuskiinnikkeet ennen harjoitusta.
  • Hygieniasyistä paidan tulee peittää kainalot. Valitse sellaiset vaatteet, joissa ei ole ulospäin näkyviä vetoketjuja.
  • Puhdista mahdolliset rasvat käsistä ja jaloista sekä poista enin meikki, jotta kangas pysyy puhtaana. Puhdista jalkapohjat ennen harjoitusta tai käytä sukkia.