TERVE SELKÄ

Pidä selkäsi kunnossa ja nauti kivuttomista päivistä!

SPIRAALISTABILAATIO

Hoida ja tasapainota kehoasi kokonaisvaltaisesti

Spiraalistabilaatio on sinua varten, joka haluat

Kurssi ei ole…

Mitä kurssilla tehdään?

Harjoittelussa käytetään apuna kevyitä menetelmään suunniteltuja kuminauhavastuksia, jotka auttavat hahmottamaan kehoa ja tuntemuksia sen toiminnasta. Liikkeet tehdään enimmäkseen seisten, joskus myös tuolilta käsin. Varsinkin alussa hyödynnetään lattiapintaa, mikä helpottaa kehon asennon hahmottamista ja auttaa löytämään oikeat lihakset.

Spiraalistabilaatio (SPS) on kehonhallinta- ja terapiamenetelmä, jonka avulla aktivoit kehosi heikkoja ja vapautat kireitä lihasketjuja. SPS on viime vuosina saanut laajaa arvostusta kansainvälisesti ja onkin nyt suosittu harjoittelu- ja terapiamuoto niin huippu-urheilussa kuin tavallisen tallaajan ongelmien ennaltaehkäisyssä sekä kuntoutuksessa.

Harjoittelussa keskitytään spiraalilihasketjun lihasten tunnistamiseen ja vahvistamiseen, mikä puolestaan auttaa saamaan selkänikamien väliin tilaa. Näin esimerkiksi hermopinteistä aiheutuvat kivut voivat helpottua. Pidempään jatkuneen harjoittelun tavoitteena on taloudellisempi liikkuminen, ryhdin paraneminen sekä hyvä toimintakyky.

Spiraaliketjun lihaksia tulisi käyttää monessa arkitoiminnossa kuten kävellessä ja juostessa. Kun spiraaliketjun lihakset aktivoituvat, vapauttaa se turhasta staattisesta jännityksestä vertikaalilinjan lihakset, joita ovat mm. selän ojentajat, etureidet ja lonkan koukistajat. Tavoitteena on siis vahvistaa ja herätellä usein ”nukahtaneena” olevaa spiraaliketjua sekä vastaavasti rentouttaa ja pidentää kiristyneenä olevaa vertikaalilinjaa.

 

Liikuntastudioltamme voit halutessasi lainata Sps-kuminauhoja, mutta suosittelemme oman henkilökohtaisen välineen käyttöä hygieniasyistä. Myymme kuminauhoja studiolla (hinta 35€). Halutessasi voit tilata kuminauhan jo ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssilta saat myös vinkkejä kuinka voit harjoitella kotona kuminauhan avulla.

Kenelle spiraalistabilaatio sopii?

SPS-harjoitteet soveltuvat

 • erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon
 • selän toiminnallisuuden parantamiseen
 • ryhdin, kehonhallinnan ja tasapainon parantamiseen
 • kävelyn tekniikan ja koordinaation parantamiseen

Treenin jälkeen olo on kevyt, ryhdikäs ja kannatettu!

Kurssien tasot

Startti

Starttikurssilla pääset tutustumaan lajiin kolmen kerran mittaisella tiiviskurssilla. Voit testata lajia matalalla kynnyksellä tai verestää muistoja, jos edellisestä kurssista on jo aikaa. (HUOM! Starttikurssilla ei korvausmahdollisuutta poissaolotapauksissa)

Alkeiskurssi

Alkeiskurssi on tarkoitettu sinulle, joka et ole aiemmin lajiin vielä ehtinyt tutustua. Alkeiskurssilla käymme rauhassa läpi metodiin liittyvää tekniikkaa ja liikemaailmaa.

Jatkokurssi

Jatkokurssi on tarkoitettu sinulle, joka on jo tutustunut Spiraalistabilaation ja harjoitellut jo aiemmin vähintään 3-5 ohjattua kertaa. Välineet ja liikesarjat ovat sinulle siis tuttuja. Koska metodi on jo kurssin osallistujille tuttu, pääsemme tekemään liikkeitä jo hieman vauhdikkaammin ja syventämään opittua.

Kurssijaksot

Spiraalistabilaation kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. 

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 8, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Kursseilla on mahdollista korvata yksi poissaolo. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä voit korvata sen jollakin seuraavista kursseista paikan päällä: Lempeä-/Powerpilates, Yin-/Flowjooga, Terve selkä/Niska-hartia.
 • Korvaavalle tunnille tulee ilmoittautua, joten olethan yhteydessä meihin sähköpostilla ja kerro mille tunnille (kurssin nimi ja pvm) olisit halukas tulemaan.
 • Korvaus on tehtävä viimeistään kuukausi kurssin loppumisen jälkeen.
 • HUOM! Starttikurssilla ei ole korvausmahdollisuutta poissaolotapauksissa kurssin lyhyen keston vuoksi.
Mikäli esimerkiksi koronapandemian vuoksi toiminta paikan päällä estyy, on keskeytyneestä kurssista mahdollista saada lahjakortti tai rahojen palautus.

Ohjaaja

Ohjaaja: Anne Luhtala

Annella on monipuolinen ja pitkä tausta liikunnan ohjaamisesta. Annen intohimona on liikkuvuus- ja kehonhuoltotunnit, joissa Anne on ohjaajana perusteellinen ja rauhallinen. Anne on hyväksytty Suomen Pilatesyhdistyksen jäseneksi käytyään pitkän Pilates koulutuksen kaikki kolme tasoa (PilatesHealth). Anne on opiskellut myös Spiraalistabilaatio-ohjaajaksi ja kokee, että nämä kaksi lajia täydentävät toisiaan.

Palautteita aikaisemmilta kursseilta

”Lisäsi kehotietoisuutta: tuli paljon oivalluksia eri lihasten välisestä yhteistyöstä, havaintoja on siirtynyt arkeenkin, mikä on mahtavaa. Annen ohjaamisessa on rento ja salliva ote, samaan aikaan kun tunneilla oli mukavan keskittynyt tunnelma.”

”Huomasin, miten pienillä liikkeillä pystyy vaikuttamaan. Ryhti tuntui paremmalta aina alkuviikosta. Keskittyminen oli myös hyväksi tällaiselle suorittajalle.”

”Opin kehon luonnollisista liikeradoista (kävelyssä käytettävät lihakset!) sekä siitä missä omassa kehossani sijaitsevat muutamat ongelmakohdat ja miten voin välttää ongelmia korjaamalla pieniä asentovirheitä. Harjoitukset tuntuivat todella hyviltä ja olo tunnin jälkeen oli aina auennut ja rento.
Tein harjoituksia myös kotona ja sain mielestäni paljon irti kurssista. Suoritukseni muussa urheilussa parantuivat selvästi, kun hartiat eivät olleet niin jumissa ja kehon liike oli luonnollisempi. Erittäin hyödyllinen kurssi!”

”Se yllätti minut. En osannut odottaa, että spiraalistabilaatio vastaa niin mainiosti ongelmaani, rintarangan ja lapojen jumiin. Kyse oli pidempään kestäneestä ongelmasta, mutta jumi helpottui heti ensimmäisen tunnin jälkeen ja on pysynyt poissa.”

”Kurssissa oli parasta se, miten liikkeet vaikuttivat kehoon ja kehotuntemus parani. Toteutustapa oli sopiva. Alussa tuntui, että edettiin liian vauhdilla, mutta yllättävästi edistymistä tapahtui kurssin aikana, joten sama tahti on varmaan jatkossakin perusteltu.”

Ohjeet paikan päälle tulevalle kurssilaiselle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan Spiraalistabilaatio –kurssille! Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteet
 • Tunnilla ollaan sukkasillaan
 • Juomapullo

Koronaohjeet

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Käytä kasvomaskia pukuhuone ja aulatiloissa
 • Putsaa lainaamasi välineet

Tutustuthan ohjeisiimme kokonaisuudessaan täältä.

Jäikö tunti välistä? Ei hätää!

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä voit korvata sen jollakin seuraavista kursseista paikan päällä: Lempeä-/Powerpilates, Yin-/Flowjooga, Terve selkä/Nis&hartia.
 • Korvaavalle tunnille tulee ilmoittautua, joten olethan yhteydessä meihin sähköpostilla ja kerro mille tunnille (kurssin nimi ja pvm) olisit haluakas tulemaan.
 • Korvaus on tehtävä viimeistään kuukausi kurssin loppumisen jälkeen.
 • Kursseilla on mahdollista korvata yksi poissaolo. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.
 • HUOM! Starttikurssilla ei ole korvausmahdollisuutta poissaolotapauksissa kurssin lyhyen keston vuoksi.