POWER PILATES

Vahva ja toimiva keho pilateksella

PowerPilates -kurssi on sinua varten, joka haluat

Kurssi ei ole…

Mitä kurssilla tehdään?

Pilates-harjoittelun pohjana ovat kuusi perusperiaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Pilates on kehonhallintatekniikka, joka näiden perusperiaatteiden toteutuessa vahvistaa syviä lihaksia ja keskivartaloasi, kohentaa ja ylläpitää ryhtiäsi ja sitä kautta edistää selän terveyttä. Monet ovatkin kuulleet pilatesharjoittelun eduista ja erityisesti avusta selkäkipuihin. Pääset keskittymään myös hengitystekniikkaan ja sitä kautta voit saada otetta myös stressinhallintaan.

Pilateksen avulla vahvistat lihaksia, lisäät ja ylläpidät  liikkuvuutta nivelissäsi sekä lihaksissasi. Säännöllisen pilatesharjoittelun avulla opit käyttämään kehoasi kokonaisvaltaisemmin ja arjessa sekä urheillessa. Pilatestuntimme ovat modernia pilatesta. Tunneillamme yhdistetään Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä terveysliikunnan nykytietämykseen sekä uusimpaan tutkimustietoon tuki- ja liikuntaelin harjoittelusta.

Luhtavillan PowerPilates -harjoituksessa edetään liikkeestä toiseen virtaavasti ja Lempeä pilates -tuntia vauhdikkaammin. Pääpaino on tekemisessä, opetus ei niinkään korostu. Lihaskuntoa ja kehonhallintaa vahvistavat liikkeet ovat pääroolissa. Tunnin lopussa tehdään liikkuvuusliikkeitä, jotka antavat loppusilauksen tälle tehokkaalle treenille.

Kurssin teema

Kurssit toteutetaan noin kuuden viikon mittaisina jaksoina ja jokaisessa jaksossa on oma teemansa, johon tunneilla keskitytään hieman enemmän – kuitenkaan muita lihasryhmiä tai aiheita unohtamatta. Voit osallistua mihin tahansa jaksoon/kurssiin tai vaikka kaikkiin! Kesäkurssit ovat 4-5 viikon mittaisia.

 

Kesäkurssi painopallon kanssa treenaten:
Voimaa ja joustavuutta

 

Kurssilla keskitytään kokonaisvaltaisen lihaskunnon vahvistamisen lisäksi myös rintarangan ja hartiaseudun liikkuvuuteen. Tunnilla teemme vuorotellen niin joustavuutta kuin voimaakin lisääviä liikkeitä.

Käytämme välineenä painopalloa, jolla saamme liikkeisiin tehoa ja vaikuttavuutta. Tunnilla vaihtelee mm. tiukat corealueen ja pakaraseudun powerliikkeet palauttavien ja rangan liikkuvuutta lisäävien liikkeiden kanssa.

PowerPilatesta lempeällä twistillä!

Kenelle?

Olet tervetullut PowerPilates -kurssille, kun pilatesharjoittelu on sinulle jonkin verran tuttua ennestään ja haluat haastaa itseäsi pilateksen keinoin. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla valmiiksi superkunnossa. Liikkeistä tarjotaan eri versioita, joista voi valita itselleen sopivan tason.

Pilates sopii kaikille ja kaiken kuntoisille. Voit hyödyntää pilatesta lihaskunnon ylläpitäjänä loukkaantumisen seurauksena kuntoutusvaiheessa, jos soma lajisi on hetkellisesti tauolla. Myös jos hartia- ja selkäkivut ovat riesanasi, voit hyötyä pilateksesta. 

Tutustu Luhtavillan Lempeä pilates -kursseihin, jos haluat aloittaa pilateksen uutena harrastuksena tai pidemmän liikuntatauon jälkeen tai jos haluat painottaa enemmän liikkuvuusharjoittelua. 

Kurssijaksot

Kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

 

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 10, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin.

Jäikö tunti välistä? Ei hätää!

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä, voit tehdä korvaavan tunnin tallenteelta. Tallenteet ovat käytössäsi koko kurssin ajan ja vielä viikon kurssin päättymisen jälkeen. HUOM! Kesäkursseilla tallenteet jäävät käyttöösi 31.7.2022 saakka! 🙂
 • Tallenteet tarjoavat sinulle mahdollisuuden liikkua halutessasi myös useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.

Miksi tunnit kuvataan?
Tunnit kuvataan livelähetyksenä, jotta kurssille on mahdollista osallistua myös etänä kotoa käsin. Paikan päällä olevia osallistujia ei kuvata. Videotallenteessa näkyy vain ohjaaja.

Ohjaaja

Ohjaaja: Anne Luhtala

Annella on monipuolinen ja pitkä tausta liikunnan ohjauksesta. Annen intohimona on liikkuvuus- ja kehonhuoltotunnit, joissa Anne on ohjaajana perusteellinen ja rauhallinen. Anne on hyväksytty Suomen Pilates yhdistyksen jäseneksi käytyään pitkän Pilates koulutuksen kaikki kolme tasoa (PilatesHealth). Lisäksi hän on kouluttautunut myös toisen kehonhuoltomenetelmän, Spiraalistabilaation ohjaajaksi. 

Ohjeet paikan päälle tulevalle kurssilaiselle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan PowerPilates –kurssille! Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteet
 • Juomapullo
 • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto
 • tunnilla ollaan sukkasillaan

Koronaohjeet

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Putsaa lainaamasi välineet
 • Maskin käyttäminen tiloissamme on vapaaehtoista

Tutustuthan ohjeisiimme kokonaisuudessaan täältä. 

Jäikö tunti välistä? Ei hätää!

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä, voit tehdä korvaavan tunnin tallenteelta. Tallenteet ovat käytössäsi koko kurssin ajan ja vielä viikon kurssin päättymisen jälkeen. HUOM! Kesäkursseilla tallenteet jäävät käyttöösi 31.7.2022 saakka! 🙂 
 • Tallenteet tarjoavat sinulle mahdollisuuden liikkua halutessasi myös useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.

Miksi tunnit kuvataan?
Tunnit kuvataan livelähetyksenä, jotta kurssille on mahdollista osallistua myös etänä kotoa käsin. Paikan päällä olevia osallistujia ei kuvata. Videotallenteessa näkyy vain ohjaaja. 

Ohjeet LIVESTREAM -kurssille osallistuvalle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan PowerPilates LIVESTREAM –kurssille!

Tunti lähetetään suorana kurssialustalla. Ilmoittautumisen yhteydessä pääset luomaan itsellesi käyttäjätunnukset. Tunnuksilla pääset kirjautumaan kurssialustalle, josta voit seurata livelähetystä selaimesta tai katsoa tallenteita. Et tarvitse mitään erillisiä sovelluksia tuntien katsomiseen.

Mitä tarvitset tunnille:

 • Joustavat vaatteet
 • Jumppamatto tai muu mukavalta tuntuva alusta, esim. olohuoneen matto.

Lisäksi tarvitset:

 • Kesäkurssi:

Tuntien tallenteet nähtävissäsi koko kurssin ajan

 • Tunnit kuvataan livelähetyksenä ja pääset osallistumaan mukaan reaaliaikaisesti. Kun sitoudut viikottaiseen tuntiin, sinun tulee todella liikuttua eikä treenejä tule niin helposti jätettyä välistä.
 • Jos kuitenkin missaat tunnin, jäävät tallenteet katsottavaksesi koko kurssin ajaksi ja vielä viikoksi kurssin päättymisen jälkeen. 
 • Tallenteet tarjoavat sinulle myös mahdollisuuden liikkua halutessasi useamman kerran viikossa saman tunnin par