Pilates, back to basics

PILATES - BACK TO BASICS

Tutustu uuteen lajiin tai palaa pilateksen ytimeen

Pilateksen Back to basics -kurssi on luotu sinulle, joka haluat...

Kurssi ei ole…

Pilatesharjoittelun hyödyt

Pilatesharjoittelu vahvistaa kehoa lempeästi sekä lisää liikkuvuutta. Monet ovat kuulleet pilatesharjoittelun eduista ja erityisesti avusta selkäkipuihin. Pilatesharjoittelulla parannat ryhtiä, hengitystekniikkaa, liikkuvuutta ja stressinhallintaa. Menetelmä vahvistaa erityisesti syviä, hyvää ryhtiä ylläpitäviä lihaksia.

Miten näillä yksinkertaisilla ja suhteellisen helpon näköisillä liikkeillä harjoittelun hyödyt saadaan aikaiseksi? Koko harjoittelun ydin on huolellisessa tekemisessä. Liikkeet tehdään hitaasti ja tarkasti. Aluksi vaaditaan tiukkaa keskittymistä, jotta kehon ”sammuneet” lihakset saadaan opetettua työskentelemään uudestaan.

Mitä Pilateksen Back to basics -kurssilla tehdään?

Kurssin kolmella eri kerralla keskitytään harjoituksen aikana tiettyyn pilateksen teemaan. Teorialuentoa ei ole luvassa vaan kytkemme teeman harjoitukseen.  Teemat ovat 1) ydintuki ja hengitys, 2) lapatuki ja 3) selänasento ja ryhti.

Ydintuki & hengitys

Lienetkin kuullut termit ”ydintuki” tai ”power house” joskus ja tiesit varmasti, että keskivartalo on kaikkien liikkeiden tuki.  Teemme tunnilla liikkeitä, joissa ydintuki joutuu työhön ja keskitymme syvien vatsalihasten ja ydintuen hahmottamiseen.

Hengitys kuuluu tärkeänä osana pilateksen perusperiaatteisiin ja auttaa myös keskittymään liikkeeseen. Huomioimalla hengityksen pystymme joko tukemaan kehoa liikkeessä tai antamaan liikkeelle lisää tilaa.  Pilateksessa hengitys mm. rytmittää liikkeitäsi ja antaa treenille flown.

Lapatuki

Lapatukeen vaikuttavien lihasten hallinnan avulla pääset kytkemään myös vartalon muita kehon lihaksia mukaan. Tällöin kehon käyttö monipuolistuu ja saat pilateksesta entistä enemmän hyötyä. Lapatukea huomioimalla pystymme myös vaikuttamaan arjen työskentelyasentoihin ja esim. parempaan niskan ja pään asentoon. Ei siis pöllömpi asia perehtyä hetkeksi pohtimaan!

Selän asento & ryhti

Liikkeiden lomassa tutkimme miten selän, pään ja olkapäiden asento tai katseesi suuntaaminen vaikuttaa ryhtiin eri liikkeiden lähtöasennoissa. Tarkkaillemme mm. miten liike tuntuu tehokkaammalta. Onko selän asennolla väliä?

Kenelle?

Kurssi sopii niin ensikertalaisille kuin niillekin, jotka ovat jo käyneet pilatestunneilla aikaisemmin. Sinun ei tarvitse olla valmiiksi notkea, ketterä tai vahva osallistuaksesi kurssille.

Olet lämpimästi tervetullut kurssille, jos olet vasta tutustumassa pilatekseen. Olet myös tervetullut, jos haluat saada jatkossa pilatestreenistäsi enemmän tehoja irti pysähtymällä hetkeksi perusasioiden ääreen kunnolla. Kertaus ei ole koskaan huono idea! 

Kurssin opetus toteutetaan workshop -tyylisesti, mikä mahdollistaa vuorovaikutteisuuden ja kysymysten esittämisen. Myös livestreamin osallistujat voivat esittää kysymyksiä kurssialustalla.

Kurssijaksot

Tervetuloa mukaan pilateksen ”starttikurssille” tai syventämään osaamistasi pilateksen perusperiaatteista!

Voit tutustua lajiin pienryhmässä liikuntastudiolla tai oman kotisi rauhassa livestream-lähetyksen välityksellä.

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 10, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin. 

Jäikö tunti välistä? Ei hätää

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä, voit tehdä korvaavan tunnin tallenteelta. Tallenteet ovat käytössäsi koko kurssin ajan  ja vielä viikon kurssin päättymisen jälkeen.
 • Tallenteet tarjoavat sinulle mahdollisuuden liikkua halutessasi myös useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.

Miksi tunnit kuvataan?
Tunnit kuvataan livelähetyksenä, jotta kurssille on mahdollista osallistua myös etänä kotoa käsin. Paikan päällä olevia osallistujia ei kuvata. Videotallenteessa näkyy vain ohjaaja.

Ohjaajat

Ohjaaja: Anne Luhtala

Annella on monipuolinen ja pitkä tausta liikunnan ohjaamisesta. Annen intohimona on liikkuvuus- ja kehonhuoltotunnit, joissa Anne on ohjaajana perusteellinen ja rauhallinen. Anne on hyväksytty Suomen Pilatesyhdistyksen jäseneksi käytyään pitkän Pilates koulutuksen kaikki kolme tasoa (PilatesHealth). Anne on opiskellut myös Spiraalistabilaatio-ohjaajaksi ja kokee, että nämä kaksi lajia täydentävät toisiaan.

Ohjeet kurssille tulevalle

Tervetuloa kurssille!

Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta. Vaunut mahtuvat hyvin sisätiloihin.

Ota mukaan kurssille

 • Joustava  vaatetus
 • Juomapullo, täytä mielellään se jo kotona.
 • Kenkiä ei tarvita, sukat riittävät
 • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto

Koronaohjeet

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Käytä kasvomaskia pukuhuone ja aulatiloissa
 • Putsaa lainaamasi välineet

Tutustuthan ohjeisiimme kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

Jäikö tunti välistä? Ei hätää!

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä, voit tehdä korvaavan tunnin tallenteelta. Tallenteet ovat käytössäsi koko kurssin ajan ja vielä viikon kurssin päättymisen jälkeen.
 • Tallenteet tarjoavat sinulle mahdollisuuden liikkua halutessasi myös useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.

Miksi tunnit kuvataan?
Tunnit kuvataan livelähetyksenä, jotta kurssille on mahdollista osallistua myös etänä kotoa käsin. Paikan päällä olevia osallistujia ei kuvata. Videotallenteessa näkyy vain ohjaaja. 

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Ohjeet LIVESTREAM -kurssille osallistuvalle

Tervetuloa kurssille!

Tunti lähetetään suorana kurssialustalla. Ilmoittautumisen yhteydessä pääset luomaan itsellesi käyttäjätunnukset. Tunnuksilla pääset kirjautumaan kurssialustalle, josta voit seurata livelähetystä selaimesta tai katsoa tallenteita. Et tarvitse mitään erillisiä sovelluksia tuntien katsomiseen.

Mitä tarvitset tunnille:

 • Joustavat vaatteet
 • Jumppamatto tai muu mukavalta tuntuva alusta, esim. olohuoneen matto.
 • Pitkä kuminauha tai sen sijasta esimerkiksi kaulahuivi, keppi, mopin varsi tai vastaava
 • Pilatespallo, jos kotoa löytyy (pehmeä pallo, läpimitta 18 cm). Pallon tilalla voi hyödyntää myös tyynyä.

Tuntien tallenteet nähtävissäsi koko kurssin ajan

 • Tunnit kuvataan livelähetyksenä ja pääset osallistumaan mukaan reaaliaikaisesti. Kun sitoudut viikottaiseen tuntiin, sinun tulee todella liikuttua eikä treenejä tule niin helposti jätettyä välistä.
 • Jos kuitenkin missaat tunnin, jäävät tallenteet katsottavaksesi koko kurssin ajaksi ja vielä viikoksi kurssin päättymisen jälkeen. 
 • Tallenteet tarjoavat sinulle myös mahdollisuuden liikkua halutessasi useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.