KUNTOUTA KESKIVARTALO

Äidin oma treeni kehon vahvistamiseen synnytyksen jälkeen

Kuntouta keskivartalo -kurssi on luotu sinulle, joka haluat...

Kurssi ei ole…

Lihaskuntoharjoittelu auttaa palautumaan raskaudesta

Suorat vatsalihakset erkaantuvat toisistaan viimeistään raskauden loppuvaiheessa. Tämä on täysin luonnollista ja välttämätöntäkin. Osalla lihakset palautuvat nopeammin, osalla se vie enemmän aikaa ja vaatii systemaattista harjoittelua. Liikunta tukee tutkitusti synnytyksestä palautumista ja on hyväksi synnyttäneen äidin keholle ja mielelle.

Kuntouta keskivartalo -kurssi tarjoaa äidille mahdollisuuden palautua raskaudesta liikkuen omaa kehoa kuunnellen. Raskauden jälkeen on tärkeää vahvistaa erityisesti syviä, asentoa tukevia lihaksia. Ilman ohjausta harva malttaa tai tietää, miten panostaa tukilihasten harjoitteluun ja pohjakunnon kasvattamiseen.

Kurssilla kiinnitämme erityishuomiota lantionpohjaa ja keskivartaloa tukeviin lihaksiin samalla kun vahvistamme koko kehon lihaksistoa. 

Monipuolista harjoittelua

Kurssi painottuu keskivartaloa vahvistaviin harjoitteisiin, mutta sen sisältö on paljon kattavampi kuin pelkkää kevennettyä vatsalihastreeniä.

Kurssilla liikutamme kehoa monipuolisesti ja etenemme nousujohteisesti kohti haastavampia harjoitteita. Ohjaaja antaa liikkeisiin variaatioita, jotta löydät itsellesi sopivan tasoiset harjoitteet.

Jokaisella kurssikerralla huomioidaan seuraavat:

 • lantionpohjan lihasten harjoittelu
 • keskivartaloa vahvistavat harjoitteet
 • toiminnalliset harjoitteet ja lihastasapainon kehittäminen
 • liikkuvuusharjoitteet
 • hengitys ja rentoutus

Kenelle kurssi sopii?

Kurssille voi tulla mukaan, kun synnytyksestä on kulunut vähintään kuusi viikkoa eli kun olet ehtinyt toipua ja keräillä hieman voimia synnytyksen jälkeen.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa ja mukaan voi tulla vaikka synnytyksestä olisi kulunut jo pidemmän aikaa – useita kuukausia tai jopa vuosia.

Jos et ole vielä aloittanut kehon vahvistamista ja syvien tukilihasten herättelyä synnytyksen jälkeen, nyt on hyvä aika aloittaa.

Esimerkiksi virtsankarkailu, laskeuma tai vatsalihasten erkauma eivät ole este osallistua kurssille vaan hyödyt kurssista varmasti. Suosittelemme kuitenkin varaamaan tarvittaessa ajan myös äitiys- tai lantionpohjan fysioterapiaan yksilöllistä tsekkausta varten. 

Kurssijaksot

Kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 13, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille. 

Kurssilla on mahdollista korvata yksi poissaolo  Baby-tunneilla tai kehonhuollollisilla livestream-tunneilla kurssin aikana tai viimeistään kuukausi kurssin päätyttyä. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.

Mikäli kurssikertojen pitäminen paikan päällä estyy koronapandemian vuoksi, siirtyvät kurssikerrat verkon välityksellä tapahtuviksi. Kurssikerta pidetään tällöin mahdollisuuksien mukaan reaaliaikaisesti (online live) ja tunneista saa myös tallenteet.

Ohjaajat

Ohjaaja: Tuuli Luhtalampi

Tuuli on liikuntastudion ja FysioLuhtavillan perustaja ja koulutukseltaan äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti. Ryhmäliikunnan ohjaamisesta Tuulilla on viidentoista vuoden kokemus.

Tuuli on ohjaajana tarkka, mutta pitää huolen siitä, että tunneilla tehdään eikä vain hinkata pikkuseikkoja. Tuulin tunneilla on keskittynyt ja leppoisa tunnelma.

Tuuli on kolmevuotiaan pojan ja 03/2021 syntyneen tytön äiti.

Palautteita aikaisemmilta kursseilta

”Harjoitteiden tekeminen oli kivaa. Tuulilla oli ihanan rento tapa käsitellä aiheita. Kurssin jälkeen tuli entistä suurempi motivaatio saada kroppa taas toimivaksi raskauden jäljiltä.”

”Tunnelma oli hyvä ja rento. Paras anti oli viesti siitä, että ei tarvitse kiirehtiä ja jumppaliikkeet, joilla pääsee kuntoutuksen alkuun.”

”Kurssilta saadut treenivinkit olivat äärimmäisen tervetulleita, sekä ylipäätään tuntemus vertaistuesta oli minulle ehkä se tärkein juttu. Se että kurssin vetäjä oli itsekin samassa elämäntilanteessa kuin osallistujat, tuntui hyvältä, ja näin ollen hänen tietotaitoonsa oli äärimmäisen luontevaa luottaa.”

Ohjeet kurssille tulevalle

Tervetuloa kurssille!

Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta. Vaunut mahtuvat hyvin sisätiloihin.

Ota mukaan

 • Joustavat vaatteet
 • Sisäkengät tai paljain jaloin
 • Juomapullo (täytä pullo mielellään jo kotona)
 • Suuri pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto

Koronaohjeet

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Käytä kasvomaskia pukuhuone ja aulatiloissa
 • Putsaa lainaamasi välineet

Tutustuthan ohjeisiimme kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

Korvaustunti

Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille. 

Kurssilla on mahdollista korvata yksi poissaolo Baby-tunneilla tai kehonhuollillisilla livestream-tunneilla kurssin aikana tai viimeistään kuukausi kurssin päätyttyä. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.

Mikäli kurssikertojen pitäminen paikan päällä estyy koronapandemian vuoksi, siirtyvät kurssikerrat verkon välityksellä tapahtuviksi. Kurssikerta pidetään tällöin mahdollisuuksien mukaan reaaliaikaisesti (online live) ja tunneista saa myös tallenteet.