Vauvan ja äidin yhteinen osteopatia

Ensitutustuminen osteopatiaan, jossa sekä sinä että vauva saatte hellää hoitoa

Äitiysfysioterapia

Tukea raskaudesta palautumiseen ja apua vauva-arjen jumeihin

Synnytys on molemmille voimakas kokemus

Raskaus ja synnytys ovat mullistavia kokemuksia, jotka muovaavat äidin kehoa. Synnytyksen jälkeen äidin keho joutuu lyhyessä ajassa tottumaan kehon painopisteen muutoksiin, uudella tavalla kuomittavaan arkeen sekä hormonaalisiin muutoksiin. Osteopatia toimii hyvänä kehon tasapainottajana tässä vaiheessa.

Syntymä on myös vauvalle voimakas kokemus, joka herkästi jättää jälkensä vauvan herkkään kehoon erilaisina kehon jännityksinä. Tavalliset alueet, joissa syntymän jälkeen on jännitystä ovat lantion alue, rintakehä, pallea, niska, kallonpohja ja kallon luut. Nämä jännitykset voivat aiheuttaa vauvalle erilaisia ongelmia ja oireita, kuten esim. vatsavaivat, ongelmat imetyksen kanssa, uniongelmat, itkuisuus, päänsärky.

Vauvan ja äidin yhteinen ensikäynti osteopatiassa

Käynti on vauvan ja äidin ensitarkastus ja -hoito synnytyksen jälkeen. Käynnin aikana edetään vauvan ja äidin ehdoilla, ja hoitoaika jakaantuu tilanteen ja tarpeen mukaan. Äidin hoidon voi tarvittaessa keskeyttää, mikäli tulee tarve imettää tms. Eli rennoin mielin ja tilanteen mukaan mennään!

Käynnille voi tulla heti synnytyksen jälkeen, tai vasta joidenkin kuukausien jälkeen, ei ole ala- eikä yläikärajaa. Käynnille voi tulla mukaan esimerkiksi toinen vanhempi tai isovanhempi hoitamaan vauvaa äidin hoidon ajan.

Osteopaatit

Osteopaatti