KURSSIN NIMI

Alaotsikko

Äitiysliikunnan verkkokurssi

Palaudu synnytyksestä yhdessä vauvan kanssa liikkuen

Luhtavillan ilmajooga on luotu sinulle, joka haluat...

Kurssi ei ole…

Mitä Luhtavillan ilmajoogassa tehdään?

Ilmajoogassa käytetään kattoon ripustettua ilmajoogakangasta ja varioidaan tavallisia jooga-asanoita. Ilmgajoogakankaan rooli on tukea ja avustaa liikkeissä, mutta välillä myös haastaa liikettä. Ilmajoogakangas tuo lisätukea, ohjaa kehon linjauksia sekä helpottaa liikkeen hallintaa ja hahmotusta. Ilmajooga kehittää erityisesti rintakehän ja hartiarenkaan liikkuvuutta sekä taaksetaivutuksia tavallista joogaharjoitusta tehokkaammin.

Luhtavillan ilmajooga on yhdistelmä yin ja yang tyyppistä harjoittelua. Ilmajoogatunti alkaa matolla tehtävillä dynaamisemmilla harjoitteilla, joilla keho valmistellaan harjoitukseen. Ilmajoogakangas ei joka tunnilla ole ensimmäisissä liikkeissä mukana.

Tämän jälkeen ilmajoogakangasta käytetään monipuolisesti erilaisissa voimaa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta kehittävissä harjoitteissa joko tuomaan tukea tai lisähaastetta.

Lopputunnista keskitytään restoratiivisemsempiin, rentouttaviin asanoihin, joissa ilmajoogakangasta käytetään rentoutuksen apuvälineenä. Loppurentoutus toteutetaan aina kankaassa loikoillen.

Etenevä opetus

Kurssin opetus on etenevää. Ensimmäisillä tunneilla tutustutaan ilmajoogakankaaseen ja sen eri käyttötapoihin sekä opetellaan säätämään liina itselle sopivalle korkeudelle. Alussa edetään rauhallisemmin ja tutustutaan rauhassa uusiin asanoihin. Sitä mukaa, kun useampi asana on tullut tutuksi, ehditään yhden tunnin aikana tekemään enemmän asanoita tai niiden variaatioita. Kurssin aikana keskitytään enemmänkin syventämään asanoita ja varioimaan niitä kuin lisäämään valtava määrä erilaisia harjoitteita.

Ilmajoogakangasta käytetään apuna liikkeissä, jolloin se tuo lisätukea ja ohjaa liikkeen suuntaa. Kurssin edetessä päästään kokeilemaan monipuolisemmin erilaisia tapoja käyttää liinaa ja kokeillaan haastavampia asanoita. Kaikille löytyy sopiva versio ja voit aina jättää liikkeen edelliseen versioon. Asanoita ei tarvitse lähteä kehittämään haastavampaan, jos haluaa nautiskella edellisestä versiosta.

Kenelle?

Kurssi sopii niin ensikertalaisille kuin niillekin, jotka ovat jo päässeet tutustumaan ilmajoogaan aikaisemmin. Sinun ei tarvitse olla valmiiksi notkea, ketterä tai vahva osallistuaksesi kurssille.

Tunneilla aloitetaan aina helpommista liikkeistä ja edetään hiljalleen haastavampiin variaatioihin. Jokainen pystyy valitsemaan itselleen sopivan tasoisen version.

Polvikipuisia tai lonkkavaivaisia suosittelemme valitsemaan muita tunteja tarjonnastamme mielekkään treenin varmistamiseksi. Kurssilla ollaan jonkin verran polviseisonna ja kankaassa “muljaaminen” voi olla hankalaa, jos lonkissa on isompia liikerajoitteita.

Ilmajoogakankaiden maksimi käyttäjäpaino on 110 kg.

Kurssitasot

Kevätkauden 2021 ilmajooga-kurssitarjonnasta löydät kolme vaihtoehtoa:

 1. Perustason tunnit sopivat sinulle, joka olet aloittamassa lajia tai harrastanut sitä jo jonkin verran. Perustason tunneilla vahvistetaan kehoa ja lisätään liikkuvuutta sopivasssa suhteessa. Päästään myös kokeilemaan mm. ylösalaisin olemista.
 2. Relax -tunneilla joogaillaan muita tunteja rennommin ja lempeämmin. Tunneilla on lempeää dynaamista liikettä, pidempikestoisia avaavia asentoja ja pidempi loppurentoutus.
 3. Jatkotaso sopii sinulle, joka olet jo tutustunut lajiin ja haluat lisää haastetta! Näillä tunneille kehitetään kehonhallintaa, liikkvuuutta ja voimaa pilke silmäkulmassa temppuillen.

Ohjeet kurssille tulevalle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Liikuntastudio Luhtavillan Ilmajooga –kurssille. Kurssi pidetään Luhtavillan Lime-salissa Timpurinkujalla, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Näin valmistaudut ilmajoogaan

 • Jotta ilmajoogakangas pysyy ehjänä ja harjoitus turvallisena, poista kaikki korut, kello sekä terävät hiuskiinnikkeet ennen harjoitusta.
 • Hygieniasyistä paidan tulee peittää kainalot. Valitse sellaiset vaatteet, joissa ei ole ulospäin näkyviä vetoketjuja.
 • Puhdista mahdolliset rasvat käsistä ja jaloista sekä poista enin meikki, jotta ilmajoogakangas pysyy puhtaana. Puhdista jalkapohjat ennen harjoitusta tai käytä sukkia.

Ota mukaan kurssille

 • Ilmajoogaan sopiva vaatetus
 • Juomapullo, täytä mielellään se jo kotona.
 • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto

Liikutaan yhdessä terveinä

Puhtaus ja hygienia on meille nyt entistäkin tärkeämpää, joten siivoamme tehostetusti tilojamme, ja henkilökuntamme on ohjeistettu tilanteen mukaisesti. Lue täältä asiakkaan ohje poikkeustilanteen huomiointiin: https://luhtavilla.fi/2020/08/liikutaan-yhdessa-terveina/

Korvaustunti

Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille. Jos sinulla jäi jokin kurssikerta välistä, voit korvata yhden poissaolon aikuisten avoimilla viikkotunneilla. Korvauskerta on käytettävä viimeistään 23.6. juhannukseen mennessä-

 • Rekisteröidy varauskalenteriin: www.luhtavilla.fi/varauskalenteri
 • Ilmoittaudu paikan päällä pidettävälle tunnille ja valitse maksutavaksi “Pay later”. Voit myös käyttää korvauskerran online-tuntiin, jolloin “Pay later” vaihtoehtoa ei ole – laita silloin meille sähköpostia, mille tunnille haluat osallistua niin lisäämme sinut manuaalisesti.
 • Tullessasi tunnille, kerro vastaanottoon, miltä kurssilta olet tulossa korvaamaan poissaoloa. Muista tarvittaessa perua varauksesi viimeistään 3 tuntia ennen tunnin alkua.
Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 9, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin. Joogaliinojen ja -mattojen avulla tunnilla on helppo pitää välit samansuuruisina läpi tunnin.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Lyhytkursseilla on mahdollista korvata yksi poissaolo liikuntastudion avoimilla viikkotunneilla kuluvan kauden aikana. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.

Mikäli esimerkiksi koronapandemian vuoksi toiminta paikan päällä estyy, on keskeytyneestä kurssista mahdollista saada lahjakortti tai rahojen palautus.

Ohjaajat

Ohjaaja: Karoliina Kangaskolkka
Karoliina on avoin ja huumorintajuinen ohjaaja, joka tutustuttaa sinut lempeästi ja sopivan haastavasti ilmajoogaan. Karoliina huolehtii tarkasti, että kaikki tekevät asanat turvallisesti, mutta huomioi samalla, että jokaisen keho on erilainen eikä ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa linjata sitä. Tärkeintä on, että jooga tuntuu itselle hyvältä. Karoliinaa on helppo lähestyä ja hänellä on rennon rempseä asenne.
Ohjaaja: Heli Somero

Heli on ryhmäliikunnan ohjaajana konkari ja harrastanut joogaa 15 vuotta. Heli valmistuu joogaopettajaksi ja täydensi juuri osaamistaan ilmajoogaohjaan koulutuksella. Ilmajooga on lähellä Helin sydäntä, sillä laji opettaa luottamusta ja rohkeutta sekä tuo joogaharjoitteluun hauskan, erilaisen kulman. Ohjaajana Heli pitää tärkeimpänä turvallisen ja sallivan ilmapiirin luomista, rentoa fiilistä ja itsensä kuuntelemista. Ilmajooga on ennen kaikkea hauskaa!