Pilates

Pilates-harjoittelun pohjana ovat kuusi perusperiaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Tunnit kehittävät voimaa ja liikkuvuutta sekä antavat hyvää oloa.

Pilatestuntimme ovat modernia pilatesta. Tunneillamme yhdistetään Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä terveysliikunnan nykytietämykseen sekä uusimpaan tutkimustietoon tuki- ja liikuntaelin harjoittelusta.

Kaksi eri tasoa:

Lempeä pilates

Tunti on perustason pilatesta ja sopii niin ensikertalaisille kuin pidempään harrastaneille. Pilates kehittää voimaa ja notkeutta. Tunnilla parannat ryhtiä, hengitystekniikkaa ja stressinhallintaa. Menetelmä vahvistaa erityisesti syviä, hyvää ryhtiä ylläpitäviä lihaksia. Liikkeet tehdään rauhassa keskittyen ja oman hengityksen tahdissa.

PowerPilates

Harjoituksessa edetään liikkeestä toiseen virtaavasti ja perustason tuntia vauhdikkaammin. Pääpaino on tekemisessä, opetus ei niinkään korostu. Lihaskuntoa ja kehonhallintaa vahvistavat liikkeet ovat pääroolissa. Tunnin lopussa tehdään liikkuvuusliikkeitä, jotka antavat loppusilauksen tälle tehokkaalle treenille.

Olet tervetullut voimapilates-tunnille, kun pilatesharjoittelu on sinulle jonkin verran tuttua ennestään ja haluat haastaa itsesi pilateksen keinoin.

PowerPilates myös hot-tuntina!

PowerPilatesta on tarjolla myös hot-tuntina. Harjoitus tapahtuu noin 26-30 asteiseiksi lämmitetyssä salissa. Käytämme infrapunalämmittimiä, jotta ilma on edelleen miellyttävää hengittää eikä lämpö tunnu ahdistavalta. Lämpimässä harjoittelu lisää kehon liikkuvuutta ja laittaa hikoilemaan.

Ota tunnille mukaan joustavat vaatteet, iso pyyhe joogamaton päälle sekä juomapullo.

Ohjaaja: Anne Luhtala

Anne on monipuolinen ja pidetty pilatesohjaaja. Annen intohimona on liikkuvuus- ja kehonhuoltotunnit, joissa Anne on ohjaajana perusteellinen ja rauhallinen. Annen tunnilla ei kuitenkaan olla suu mutrussa vaan annetaan huumorin tuoda hymy huulille.

Ohjaaja: Annaleena Anteroinen

Ansku on pitrsakka ja pidetty pilatesohjaaja. Anskun tunneilla ei tunnelma ole liian vakava ja vaikka tekniikka onkin tärkeää ja tunnit tehokkaita, on tunnelma leppoisa.

Ohjaaja: Jenna Martikainen

Jenna on koulutukseltaan liikunnanohjaaja sekä pilatesohjaaja. Jennan selkeässä ja rauhallisessa ohjauksessa pääsevät kaikki pilateksen alkuun. Jennan tunnilla ilmapiiri on iloinen, rento ja kannustava, mutta myös haasteita on tarjolla niitä kaipaaville.

Ohjaaja: Karoliina Kangaskolkka

Karoliina on avoin ja huumorintajuinen pilates- ja joogaohjaaja. Karoliina huolehtii tarkasti, että kaikki tekevät liikkeet turvallisesti ja löytävät itselleen sopivan tasoisen harjoitteen. Karoliina ohjaa sekä perustason lempeää pilatesta että Hot PowerPilatesta.