MamaBarre

Barre on saanut innoituksensa tanssijoiden balettitangolla tehdystä harjoittelusta ja siinä yhdistyy lisäksi pilatesmainen lihaskuntoharjoittelu.

Lempeät ja samalla tehokkaat balettimaiset harjoitteet tarjoavat odottavalle äidille erinomaisen liikuntamuodon vahvistaen kehoa ja lisäten liikkuvuutta. Barre-tunnilla tunnet olosi samaan aikaan vahvaksi, vetreäksi ja elegantiksi – myös kasvavan vatsan kanssa! Saat tehokkaan treenin, helpotusta ryhdin ylläpitämiseen ja itsevarmuutta.

Kenelle MamaBarre sopii?

MamaBarre sopii kaikille odottaville äideille. Voit aloittaa kurssin jo heti alkuraskaudesta tai tulla mukaan vasta loppuraskaudesta, sillä harjoituksia voi tehdä aivan synnytykseen saakka.

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta baletista tai muistakaan lajeista.

Millaista Luhtavillan MamaBarre on?

Kasvava vatsa ei ole ainoa muutos kehossasi. Sen olet todennäköisesti jo huomannutkin. Samalla kun nivelet muuttuvat liikkuvammiksi, tiettyihin osiin kehoa tulee vastaavasti jännittyneisyyttä. Hengitys ja verenkiertokin tulee huomioida uudella tavalla. Puhumattakaan lantionpohjan ja vatsalihasten muutoksista.

Luhtavillan MamaBarre on suunniteltu odottavan äidin tarpeisiin juuri näitä muutoksia silmällä pitäen. Kaiken hehkun ja ihanan odotuksen lisäksi saattaa esiintyä jalkojen turvotusta, kiristystä selässä, ryhdin lysähtämistä, huonovointisuutta… joita voit helpottaa liikkumalla.

MamaBarre tunti aloitetaan monipuolisella alkulämmittelyllä sekä tangolla tehtävällä tehokaalla treenillä. Tunnin loppupuoliskolla keskitytään matolla tehtäviin pilatestyyppisiin harjoitteisiin, joilla huollamme kehoa ja pidämme mm. rangan liikkuvuutta yllä.

Tangolla tehtävät liikkeet tulevat balettimaailmasta (mm. jalkatekniikkaan keskittyviä plie- ja tendusarjoja), mutta ne on muokattu raskaana olevalle sopivaksi harjoittelumuodoksi . Tunnilla tehtävät liikkeet keskittyvät hyvän ryhdin ylläpitämiseen, kehonhallinnan parantamiseen ja mahdollisten raskausvaivojen helpottamiseen.

Kevätkausi 2021

Kevätkauden Mama-kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on eri ohjelma, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

MamaBarre KESÄKURSSI

75
 • 26.5.-22.6.2021
 • 5 x 55min
 • Keskiviikkoisin klo 17:30-18:25
 • Ohjaaja: Jannina Pylväläinen
 • Lumme-sali (Muurarinkuja)

MamaBarre KESÄKURSSI LIVESTREAM

60
 • 26.5.-22.6.2021
 • 5 x 55min
 • Keskiviikkoisin klo 17:30-18:25
 • Ohjaaja: Jannina Pylväläinen
 • Tunnit lähetetään Zoom-alustalla

Tervetuloa kurssille!

Kurssi pidetään Luhtavillan Lumme-salissa Muurarinkuja 1, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta. Ovet avataan 15 min ennen tunnin alkua.

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteet. Tunnilla ollaan sukkasillaan, joten sisäkenkiä ei tarvita.
 • Juomapullo, täytä mielellään se jo kotona.
 • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto.

Liikutaan yhdessä terveinä

Olemme mukauttaneet toimintaamme ja tehneet selkeät ohjeistukset siitä, miten pystymme liikkumaan yhdessä terveinä ja turvavälit huomioiden. Luethan huolella ohjeistuksemme mm. kasvomaskien käyttöön, käsienpesuun ja turvaväleihin liittyen: https://luhtavilla.fi/liikutaan-yhdessa-terveina/ 

Tunnin korvaaminen

Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille. Korvataksesi tunnin saat linkin liveStream-tunnille sekä tallenteen tunnista, joka on nähtävissä seitsemän päivää tunnin jälkeen.

Hyödynnä ALENNUKSET FysioLuhtavillaan

Joko olet tutustunut FysioLuhtavillan palveluihin? Olemme erikoistuneet äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan ja toimimme Lumme-salin kanssa samoissa tiloissa. Saat kurssin alkaessa sähköpostiisi alennuskoodin FysioLuhtavillan palveluihin. Lue lisää palveluistamme: www.fysioluhtavilla.fi

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Liikuntastudio Luhtavillan LIVESTREAM-kurssille. Tunti lähetetään Zoom-alustan kautta.

Osallistuaksesi tunneille sinun tarvitsee vain ladata ilmainen Zoom-sovellus mobiililaitteellesi tai tietokoneellesi. Saat sähköpostiisi joka viikko linkin, jolla pääset seuraamaan live-tuntia. Online tunneilla ei kuulu taustamusiikki vaan keskitymme tarjoamaan miellyttävän treenihetken ohjaajan äänen kuuluessa hyvin.

Joustavuutta kurssille osallistumiseen

LIVESTREAM -kurssin jokaisesta kerrasta tehdään videotallenne, joka on käytettävissäsi vielä seitsemän vuorokautta tunnin pitämisen jälkeen. Näin saat joustavuutta aikatauluihisi ja eikä sinulla jää kurssin kertoja väliin! Samalla pysyt etenevällä kurssilla hyvin mukana.

Mitä tarvitset tunnille:

 • Joustavat vaatteet, ollaan sukkasillaan.
 • Juomapullo
 • Jumppamatto tai muu mukavalta tuntuva alusta, esim. olohuoneen matto.
 • Kotona harjoitteluun tarvitset balettitangon roolia ajamaan korkeaselkänojaisen tuolin tai voit käyttää myös esimerkiksi keittiön tasoa apuna. Tunnin loppuosassa tehtään harjoitteita lattialla maton päällä.

Hyödynnä ALENNUKSET FysioLuhtavillaan

Joko olet tutustunut FysioLuhtavillan palveluihin? Olemme erikoistuneet äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan ja toimimme Lumme-salin kanssa samoissa tiloissa. Saat kurssin alkaessa sähköpostiisi alennuskoodin FysioLuhtavillan palveluihin. Lue lisää palveluistamme: www.fysioluhtavilla.fi

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssin osallistujamäärä

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 8, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin. Ryhmät pidetään pieninä, joten kannattaa ilmoittautua mukaan ajoissa.

Poissaolon korvaaminen

Lähetämme ennen jokaisen tunnin alkua kaikille kurssilaisille (sekä LiveStream-kurssille että paikan päällä osallistuville) sähköpostitse linkin LiveStream-tunnille. Näin pääset osallistumaan tunnille kotoa käsin reaaliajassa myös silloin, jos olet ilmoittautunut paikan päälle, mutta saapumisesi estyy jollakin kerralla.

Lähetämme jokaisen tunnin jälkeen kaikille osallistujille myös linkin tunnin tallenteeseen, joka on katsottavissa seitsemän päivän ajan. Tallenteen avulla voit nauttia tunnista myöhemmin, kun sinulle itsellesi sopii, jos satut esimerkiksi sairastumaan päivänä, jolloin tunti pidetään.

Mikäli esimerkiksi koronapandemian vuoksi toiminta paikan päällä estyy, siirrämme opetuksen verkon välityksellä tapahtuvaksi. Annamme lisäohjeistusta, jos tilanne tulisi ajankohtaiseksi.

Ohjaaja: Jannina Pylväläinen

Jannina on koulukseltaan fysioterapeutti, pilatesohjaaja sekä tanssinohjaaja. Jannina on erikostunut äitiysfysioterapiaan sekä ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja useita vuosia. Herttaisen ja ammattitaitoisen Janninan tunneilla on keskittynyt ja rauhallinen tunnelma.