selkäpilates

Pidä selkäsi kunnossa ja nauti kivuttomista päivistä!

SELKÄPILATES

Selän hyvinvoinnin ympärille rankennettu pilatestunti

Selkäpilates -kurssi on sinua varten, joka haluat

Kurssi ei ole…

Mitä kurssilla tehdään?

Luhtavillan Selkäpilates -kurssi on yhdistelmä pilatesharjoittelua ja fysioterapeuttista osaamista. Keskiössä on selkäterveys ja tietysti koko kehon vahvistaminen pilateksen keinoin. Pilatesharjoittelu vahvistaa kehoa lempeästi sekä lisää liikkuvuutta. Monet ovat kuulleet pilateksen eduista ja erityisesti avusta selkäkipuihin. Pilateksella parannat ryhtiä, hengitystekniikkaa, liikkuvuutta ja stressinhallintaa. Menetelmä vahvistaa erityisesti syviä, hyvää ryhtiä ylläpitäviä lihaksia.

Miten näillä yksinkertaisilla ja suhteellisen helpon näköisillä liikkeillä harjoittelun hyödyt saadaan aikaiseksi? Koko harjoittelun ydin on huolellisessa tekemisessä. Liikkeet tehdään hitaasti ja tarkasti. Aluksi vaaditaan tiukkaa keskittymistä, jotta kehon ”sammuneet” lihakset saadaan opetettua työskentelemään uudestaan. Liikkeissä huomioidaan selän mahdolliset rajoitukset ja kiputilat ja ohjaaja antaa vaihtoehtoja liikkeille. 

Käytämme kurssilla välineenä pilatespalloa (halkaisija  18-22 cm). Osallstuessasi livestrean-kurssile, voit käydä halutesssasi ostamassa pilatespallon omaksesi Luhtavillasta 10€. Tilalla voit käyttää myös tyynyä. 

Kenelle?

Selkäpilates -kurssi on sinulle, joka haluat esim. työpäivän jälkeen elpyä päivän staattisista työasennoista tai haluat lisätä liikkuvuuttasi ja syvien lihasten tukea kehossasi lempeästi. Olet ehkä huolissasi selkäsi jäykkyydestä ja haluat fysioterapeutin ohjauksessa pilateksen keinoin saada selällesi ja samalla koko kehollesi sopivaa liikettä.

Selkäpilates -kurssilta voit myös aloittaa pilatesharjoittelun vaikka et olisi aiemmin pilatesta kokeillut. 

Kurssijaksot

Kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 10-13 , jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin. 

Jäikö tunti välistä? Ei hätää!

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä, voit tehdä korvaavan tunnin tallenteelta. Tallenteet ovat käytössäsi koko kurssin ajan.
 • Tallenteet tarjoavat sinulle mahdollisuuden liikkua halutessasi myös useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.

Miksi tunnit kuvataan?
Tunnit kuvataan livelähetyksenä, jotta kurssille on mahdollista osallistua myös etänä kotoa käsin. Paikan päällä olevia osallistujia ei kuvata. Videotallenteessa näkyy vain ohjaaja.

Ohjaaja

Ohjaaja: Kirsi Frantsi

Kirsi on pitkän kokemuksen omaava tuki- ja liikuntaelinvaivoihin erikoistunut fysioterapeutti, jonka ydinosaamisaluetta on selän hyvinvointi. Kirsi on myös käynyt pitkän PhysipPilates -ohjaajakoulutuksen. Kirsillä on vuosien kokemus niin vauhdikkaampien kuin rauhallistenkin ryhmäliikuntatuntien ohjaamisesta. Kirsin rauhallinen ja selkeä ohjaustyyli sekä rautainen selkätietous motivoi harjoittelemaan.

Palautteita aikaisemmilta kursseilta

”Kirsi on todella asiantuntija ja hän osaa selittää miksi jotain kohtaa on hyvä harjoittaa. Selkeät ohjeet ja aina uutta ja vähän vanhaakin joka tunnilla.”

”Kirsi on ammattitaitoinen ja tietää ja osaa kertoa eri liikkeistä. Tykkään hänen rauhallisesta ja kivasta huumorista.”

”Hyvä vetäjä, joka selitti kaikki liikkeet tarkasti ja kertoi myös, mihin kohtaan kehossa sillä pyritään vaikuttamaan. On hieno juttu, että tunnit on tallennettu, jotta niihin tunteihin voi palata jälkeenpäin ja kerrata liikkeitä.”

”Kirsi on kyllä ihan huippu tässä hommassa, kiitos kovasti. Kiitän myös Luhtavillaa siitä, että myös me livekurssille osallistujat saimme stream-mahdollisuuden.”

Ohjeet paikan päälle tulevalle kurssilaiselle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan SelkäPilates –kurssille! Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteet
 • Juomapullo
 • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto

Koronaohjeet

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Käytä kasvomaskia pukuhuone ja aulatiloissa
 • Putsaa lainaamasi välineet

Tutustuthan ohjeisiimme kokonaisuudessaan täältä.

Jäikö tunti välistä? Ei hätää!

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä, voit tehdä korvaavan tunnin tallenteelta. Tallenteet ovat käytössäsi koko kurssin ajan.
 • Tallenteet tarjoavat sinulle mahdollisuuden liikkua halutessasi myös useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.

Miksi tunnit kuvataan?
Tunnit kuvataan livelähetyksenä, jotta kurssille on mahdollista osallistua myös etänä kotoa käsin. Paikan päällä olevia osallistujia ei kuvata. Videotallenteessa näkyy vain ohjaaja. 

Ohjeet LIVESTREAM -kurssille osallistuvalle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan SelkäPilates LIVESTREAM –kurssille!

Tunti lähetetään suorana kurssialustalla. Ilmoittautumisen yhteydessä pääset luomaan itsellesi käyttäjätunnukset. Tunnuksilla pääset kirjautumaan kurssialustalle, josta voit seurata livelähetystä selaimesta tai katsoa tallenteita. Et tarvitse mitään erillisiä sovelluksia tuntien katsomiseen.

Mitä tarvitset tunnille:

 • Joustavat vaatteet
 • Jumppamatto tai muu mukavalta tuntuva alusta, esim. olohuoneen matto
 • Pilatespallo (pehmeä pallo, läpimitta 18-22 cm). Voit halutessasi käydä ostamassa pilatespallon Luhtavillan vastaanotosta (10 €). Pallon tilalla voi hyödyntää myös tyynyä.

Tuntien tallenteet nähtävissäsi koko kurssin ajan

 • Tunnit kuvataan livelähetyksenä ja pääset osallistumaan mukaan reaaliaikaisesti. Kun sitoudut viikottaiseen tuntiin, sinun tulee todella liikuttua eikä treenejä tule niin helposti jätettyä välistä.
 • Jos kuitenkin missaat tunnin, jäävät tallenteet katsottavaksesi koko kurssin ajaksi. 
 • Tallenteet tarjoavat sinulle myös mahdollisuuden liikkua halutessasi useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.