vauvajumppa-3kuvaa

BabyDance

Kesällä 2021 BabyDance sisältyy LIVESTREAM Baby -kesäkurssiin

Lue lisää ja ilmoittaudu  tästä.

BabyDance on äidin ja vauvan yhteinen jumppahetki. Lempeä vauvatanssi tarjoaa mahdollisuuden nauttia musiikin rytmistä yhdessä vauvan kanssa. Tärkeintä on nauttia liikkeestä ja musiikista, löytää omalle keholle sopiva rytmi ja kohottaa kuntoa ilon kautta.

BabyDance -tunnille voi tulla lapsen kanssa, joka osaa jo kannatella päätään. Usein babytunnit aloitetaan noin 2-3 kuukauden ikäisen vauvan kanssa. Yläikärajana on noin 9 kk, sillä lapsen oppiessa liikkumaan vikkelämmin hän tarvitsee jo aivan uudenlaisia virikkeitä ja vauvan paino saattaa rasittaa liikaa äidin kehoa.

BabyDance auttaa palautumaan raskaudesta

BabyDance tarjoaa äidille hauskan tavan liikkua ja nostaa sykettä vauvan kanssa tanssien. Pääosan tunnista vauvat ovat tanssin pyörteissä mukana ja välillä keskitytään äidin niska-hartiaseudun liikeisiin ja rentouteen, jolloin vauvat seuraavat yleisönä. Tunnilla huomioidaan lantionpohjan lihakset ja loppupuolella tuntia tehdään lyhyesti pienten vauvojen äideille kohdennettua täsmälihaskuntoa- sekä liikkuvuutta. Erityisesti keskitytään keskivartalon hallintaan sekä selän ja hartiaseudun vahvistamiseen.  Tällä kurssilla tanssi on kuitenkin pääroolissa ja musiikki vie mukanaan!

Vauva on luontevasti mukana, esimerkiksi ”painona” ja tanssipartnerina. Vuorovaikutus ja kontakti vauvan kanssa kulkee mukana läpi koko tunnin. Yhdessä vauvan kanssa liikkuminen vahvistaa äidin ja vauvan keskinäistä tunnesidettä.

Vahvistu tanssien, huolla kehoa hymyillen

BabyDance -tunnin aikana tanssitaan kappale kerrallaan helppoja koreografioita, jolloin syke nousee peruskestävyystasolle ja hiki on taattu. Musiikki- ja tanssityylit vaihtelevat tunnelmasta ja teemasta toiseen. Välillä tanssitaan vauva rinnalla äidin askelia ja välillä nostellaan ja keinutellaan vauvaa musiikin mukana. Asentoja ja tapoja kannatella vauvaa varioidaan, jotta opimme välttämään kehon yksipuolista kuormittamista.

Tanssin lomassa tehdään muutamia liikkuvuus- ja lihasvoimaharjoitteita. Etenkin lantionpohjan, vatsa-, selkä- ja pakaralihasten harjoittelu on tärkeää. Kiinnitämme erikseen myös huomiota lantionpohjaa vahvistaviin ja vatsalihasten erkaantumasta palauttaviin harjoitteisiin. Liikkuvuusharjoitteissa keskitymme erityisesti lonkankoukistajien rentouttamiseen, hartiarenkaan avaaviin liikkeisiin ja rintakehän liikkuvuuden lisäämiseen.

BabyDance -tunnit ovat tauolla kevätkauden 2021.

 Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Lyhytkursseilla on mahdollista korvata yksi poissaolo liikuntastudion avoimilla viikkotunneilla kuluvan kauden aikana. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.

Poissaolon voi mahdollisesti korvata myös muulla Baby-tunnilla, jos kyseisellä kurssilla on vapaita paikkoja. Tiedustelethan etukäteen korvausasiaa.

Mikäli esimerkiksi koronapandemian vuoksi toiminta paikan päällä estyy, siirrämme opetuksen verkon välityksellä tapahtuvaksi. Annamme lisäohjeistusta, jos tilanne tulisi ajankohtaiseksi.

Ohjaaja: Jannina Pylväläinen

Jannina on koulukseltaan fysioterapeutti, pilatesohjaaja sekä tanssinohjaaja. Jannina on erikostunut äitiysfysioterapiaan sekä ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja useita vuosia. Herttaisen ja ammattitaitoisen Janninan tunneilla on keskittynyt ja rauhallinen tunnelma.