Vatsatanssi

(ilmoittautuminen kevään 2021 kursseille on päättynyt)

Itämainen tanssi eli vatsatanssi hurmaa eksoottisella musiikillaan ja liikekielellään. Tämä supernaisellinen laji vie sinut elämykselliselle matkalle liikkeiden ja ilmaisun mystiseen maailmaan. Jokainen voi löytää itsestään tanssijan – joskus pitää vain uskaltaua etsimään sitä!

Itämaiseen tanssiin liittyy erilaisia tanssityylejä, joista tunnetuin on egyptiläinen estradityyli. Lajiin kuuluu pehmeitä keskivartalon, rintakehän ja käsien liikkeitä sekä teräviä aksenttisia liikkeitä, kuten lantion iskuja sekä tietysti näyttäviä värinöitä.

Etenevää opetusta

Liikuntastudio Luhtavillan itämaisen tanssin eli vatsatanssin opetus on laadukasta ja etenevää tanssinopetusta. Tämän vuoksi vatsatanssitunnit ovat tarjolla kurssimuotoisina. Oppilaalla on näin mahdollisuus todella oppia ja kehittyä lajissa. Oppimista tukee tekniikan huolellinen opettelu, yksilöllinen ohjaus sekä kurssilla opeteltavat koreografiat.

Valitse sinulle sopiva taso

Kursseja on tällä kaudella tarjolla kahta eri tasoa. Näistä löytyy sopiva taso lajin vast’ikään aloittaneelle sekä kokeneemmalle lajin harrastajalle.

Jotta tanssinharrastus ja -oppiminen olisi mahdollisimman mielekästä, on hyvä valita huolella itselleen sopivan tasoinen kurssi. Sen sijaan että pohdit sitä, kauanko olet lajia harrastanut, suosittelemme pohtimaan sitä, mitä jo osaat ja minkä tasoinen kurssi tuntuisi näin itsellesi sopivimmalta. Jos pähkäilet kahden tason väliltä, on parasta valita kursseista helpompi (tai molemmat), sillä perusasioita ei voi koskaan opetella liikaa.

Alkeiskurssilta uuden harrastuksen pariin

Vatsatanssi sopii kaikenikäisille ja kuntoisille. Se tekee hyvää paitsi mielelle, myös keholle. Itämainen tanssi vahvistaa mm. lantion ja ylävartalon lihaksia ja lisää niiden liikkuvuutta ja parantaa ryhtiä. Moni on löytänyt siitä avun myös selkävaivoihin. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tanssista.

Alkeisjatkoryhmästä hieman lisähaastetta

Tälle kurssille on hyvä osallistua siinä vaiheessa, kun vatsatanssin perusteet ovat jotakuinkin hallussa ja olet valmis ottamaan hieman lisää haasteita vastaan.

Kurssi sopii myös nopeasti oppiville, muita tanssilajeja harrastaneille oppilaille. Kannattaa kuitenkin huomioida, että vatsatanssin tekniikka eroaa muiden lajien tekniikasta ja näin ollen alkeiskurssi on aina suositeltavaa käydä. Voit harjoitella vatsatanssin perusteita myös verkkokurssimme avulla.

Kevätkausi 2021

(ilmoittautuminen vatsatanssikursseille on päättynyt kevään 2021 osalta)

Kevätkausi 2021 kestää meillä kaikkiaan 19 viikkoa, ja vatsatanssikurssit ovat koko kauden mittaisia kursseja aina tammikuulta toukokuun lopulle. Vaikka uusia kursseja ei ala kesken kauden, pääsee jo alkaneelle kurssille hienosti mukaan. Kurssin ohjaaja ottaa huomioon ensikertalaiset.

Mikäli ilmoittaudut mukaan kesken kurssin, valitse ilmoittautumisen yhteydessä maksutavaksi ”muu ennalta sovittu maksutapa”, niin et ohjaudu maksamaan koko kurssin hintaa verkossa, vaan lähetämme sinulle laskun vain kurssin loppuhinnasta. Tervetuloa mukaan!

Tervetuloa kurssille!

Lämpimästi tervetuloa Liikuntastudio Luhtavillan Vatsatanssi -kurssille. Kurssi pidetään Luhtavillan Lime-salissa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 450 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.  

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteetpehmeät tossut tai paljain jaloin  
 • Juomapullo, täytä mielellään se jo kotona 
 • Halutessasi huivi lantiolle

Tuntia ei pidetä loma- ja pyhäpäivinä

 • Talviloma 24.2. ja 26.2.
 • Pitkäperjantai 2.4.
 • Vappuaatto 30.4.

Korvaustunti

Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille. Voit korvata kaksi poissaoloa liikuntastudion avoimilla viikkotunneilla viimeistään kuukausi kurssin loppumisen jälkeen.

 • Ilmoittaudu paikan päällä pidettävälle tunnille ja valitse maksutavaksi “Pay later”. Voit myös käyttää korvauskerran online-tuntiin, jolloin “Pay later” vaihtoehtoa ei ole – laita silloin meille sähköpostia, mille tunnille haluat osallistua niin lisäämme sinut manuaalisesti. 
 • Tullessasi tunnille, kerro vastaanottoon, miltä kurssilta olet tulossa korvaamaan poissaoloa. Muista tarvittaessa perua varauksesi viimeistään 3 tuntia ennen tunnin alkua. 

Liikutaan yhdessä terveinä

Puhtaus ja hygienia on meille nyt entistäkin tärkeämpää, joten siivoamme tehostetusti tilojamme, ja henkilökuntamme on ohjeistettu tilanteen mukaisesti. Lue täältä asiakkaan ohje poikkeustilanteen huomiointiin: https://luhtavilla.fi/2020/08/liikutaan-yhdessa-terveina/ 

FysioLuhtavilla

Joko olet tutustunut myös FysioLuhtavillan palveluihin? Meiltä saat apua niin istumatyöläisen hartiavaivoihin, himotreenaajan kremppoihin kuin ennaltaehkäisevästi terveen ja liikkuvan kehon ylläpitämiseen! Toimimme Lumme-salin tiloissa. Lue lisää: www.fysioluhtavilla.fi 

 Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 10, jolloin salissa säilyvät lähes 2m turvaetäisyydet muihin osallistujiin. Ryhmät pidetään pieninä, joten kannattaa ilmoittautua mukaan ajoissa. Jos koronatilanne helpottuu jossain vaiheessa, saatetaan jonosta pystyä ottamaan pari osallistujaa lisää mukaan kurssille.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Vatsatanssikurssilla on mahdollista korvata kaksi poissaoloa liikuntastudion avoimilla viikkotunneilla kuluvan kauden aikana.

Mikäli esimerkiksi koronapandemian vuoksi toiminta paikan päällä estyy, siirrämme opetuksen verkon välityksellä tapahtuvaksi. Annamme lisäohjeistusta, jos tilanne tulisi ajankohtaiseksi.

Opettaja: Aino Rättyä

Aino on vahva, räväkkä ja herkkä tulkitsija niin musiikin kuin tanssinkin saralla. Opetuksessaan Aino painottaa hyvän, terveen ja tehokkaan tekniikan lisäksi ilmaisua, heittäytymistä ja musiikin kuuntelua. Koreografioiminen on myös Ainon intohimo ja hän on toiminut useassa musikaalissa koreografina.

Ilmoittaudu mukaan täältä!

Kurkista vatsatanssin maailmaan

Vatsatanssin perusteet - verkkokurssi

19
 • Perusteiden harjoitteluun kotona
 • 3 tekniikkavideota
 • Extravideot & minikoreografia
 • Opettaja: Marinka Nyqvist