Burleskitanssin workshop

Ripaus glamouria arkeen!
Tanssillisuutta, kepeää hulluttelua ja sheikkausta.
Tervetuloa heittäytymään tanssillisen burleskin maailmaan!

Burleski on vanha estraditaiteen ja viihteen laji jonka juuret juontavat 1800-luvulle. Tanssillinen burleski on tanssillinen liikuntamuoto, joka yhdistää kehon liikkeet, ilmaisun ja musiikin hauskaksi kokonaisuudeksi. Sen avulla mm. treenaat koordinaatiota, vahvistat keskivartaloasi ja huollat kehoasi. Burleskissa voidaan käyttää mitä tahansa tanssitekniikoita ja tanssilajeja kuten Rock, Swing, Blues sulkematta pois nykyajan musiikkimuotoja.

Burleski itsessään ei siis ole tanssilaji. Ominaisia piirteitä ovat liioittelu, parodia, kiusoittelu ja huumori. Tanssillisen burleskin oleellisin ero ryhmäliikuntaan on ilmaisun painottuminen sekä hulluttelu. Et tarvitse aiempaa kokemusta tanssista tai burleskista, ainoastaan uteliaisuutta ja pientä pilkettä silmäkulmaan sekä uskallusta haastaa kehoasi uudella tavalla.

Burleskitanssin workshop
Lauantaina 5.12.2020
klo 12:15-13:45

Kesto: 1,5 h
Hinta: 40 €
Ohjaaja: Mindy Mad Magnolia (Minna Rahikka)
Paikka: Lime (Timpurinkuja 3)

Enimmäisosallistujamäärä: 14

Ilmoittaudu mukaan täältä!

Ilmaisullista liikettä vanhoihin, mutta tuttuihin rytmeihin

Tavoitteena on saada tuntumaa Burleskin hauskaan ja ilmaisulliseen liikekieleen ja saada uudenlaista liikettä kehoon SEKÄ pitää hauskaa!
Workshop alkaa n. 10 min alkulämmittelyllä, jossa lämmitetään kehoa isoilla avaavilla liikkeillä tutustuen ja orientoituen jo samalla burleskin liikekieleen.

Lämmittelyn jälkeen keskitytään harjoittelemaan burleskin perusliikkeitä, kokeillaan kabareekäsineellä leikittelyä sekä tanssikepin käyttöä burleskiteeman mukaisesti.  Burleskin perusliikkeitä ovat mm: shimmy, bump ´n´grind sekä kabareetanssin perusaskel. Liikkeitä harjoitellaan ensin osiin pilkkoen. Workshopin lopuksi opetelluista liikkeistä koostetaan kabareetyyppinen koreografia tanssikepin kanssa. Lopun koreografia tehdään Beggy Leen biisin Big Spender tahtiin.

Lopuksi palautellaan lihakset venytellen sekä lopetetaan harjoitus rentoutukseen.

Liikkumisen lomassa on luvassa on myös hieman tietoa Burleskin historiasta ja siitä mihin tanssillinen burleski perustuu. Workshopissa sheikataan ja liikutaan mm. seuraavien artistien tahtiin:  The Olympics (Shimmy Like Kate ), Imelda May, Pyssycat Dolls ym.

Mitä tarvitsen mukaan?

  • Liikunnalliset vaatteet, mieluiten kehonmyötäiset
  • Jalkineiksi sopivat kevyet tanssitossut, pelkät sukat tai korolliset tanssikengät, jos sellaiset sattuu löytymään.
  • Burleskitunneille on lupa myös hiukan laittautua ja koristautua vaikkapa paljettitopilla, jos haluat.
  • Juomapullon, joka on hyvä täyttää jo kotona

Muu tarvittava rekvisiitta löytyy paikan päältä.

Ohjaaja: Burleskiesiintyjä Mindy Mad Magnolia (Minna Rahikka)

Mindy on opettanut Burleskia vuodesta 2014 niin tanssiliikunnan kuin estraditaiteen näkökulmista.

Kaikki sai alkunsa uteliaisuudesta uutta lajia kohtaan. Tutustuttuaan Burleskin maailmaan se vei Minnan niin sanotusti mennessään  ja  hän on sen jälkeen opettanut ympäri Suomea mm. vapaan sivistystyön opistoissa sekä esiintynyt Burleskiestradeilla vuodesta 2012.

Burleskin ohessa Mindy on ohjannut myös muuta ryhmäliikuntaa kuten kuntonyrkkeilyä ja Lavis -lavatanssijumppaa. Tanssillisuuden ja ilmaisun lisäksi Mindy arvostaa liikuntamuotoja, jotka huoltavat kehoa.

Ilmoittaudu mukaan täältä!