Tiedätkö missä asennossa selkäsi on, kun seisot, kävelet tai istut? Tuntuuko, että ryhtisi vinksottaa suuntaan jos toiseenkin, aina kun sitä ei aktiivisesti ajattele? Tottahan se on, että selkä on siellä takana jossain, ihan näkymättömissä.

Tule tutustumaan selkääsi ja uusimaan ryhtiäsi fysioterapeutin ohjaamilla Luhtavillan Terve selkä -tunneilla.

Terve selkä -tunneilla:

  • huolletaan selkää liikkuvuusharjoituksilla
  • vahvistetaan selälle tärkeitä keskivartalon ja alaraajojen lihaksia
  • harjoitetaan kehon asennon- ja liikkeenhallintaa (tasapainoa ja koordinaatiota)
  • venytellään kireitä lihaksia erilaisten venytystekniikoiden avulla
  • opetellaan käyttämään kehoa turvallisesti, välttäen virheellistä kuormitusta

Selkä on kehomme suurin ja monimutkaisin niveljärjestelmä, joka vaatii säännöllistä huoltoa sekä vahvat ja kestävät tukilihakset ympärilleen toimiakseen moitteettomasti. Se tarvitsee sopivasti liikettä sekä harjoitteita, jotka tähtäävät hyvään kehon asentoon – ja liikkeenhallintaan.

Jopa kahdeksan kymmenestä työikäisistä aikuisista kärsii ajoittain selkäkivuista, jotka haittaavat ja rajoittavat arkielämän toimia. Runsas istuminen, staattiset työasennot, raskaat nostamiset ja liikkumattomuus altistavat selkävaivoille. Kannattaa tarttua asiaan heti, jos toivot toimivampaa ja kivuttomampaa arkea tai selän ongelmien ennaltaehkäisyä.

Nyt on aika ojentaa selkä ja tulla varmistamaan, että ryhtisi ei ala painua ennen aikaisesti kasaan. Tule mukaan parantamaan selkäsi hyvinvointia!

Ohjaaja: Kirsi Frantsi

Kirsi on pitkän kokemuksen omaava fysioterapeutti, jonka ydinosaamisaluetta ovat selän asiat. Kirsi on kerryttänyt osaamistaan aiemmin työssään Selkäinstituutissa 15 vuoden ajan sekä nykyisessä työssään työfysioterapeuttina.   Kirsillä on myös vuosien kokemus niin vauhdikkaampien kuin rauhallistenkin ryhmäliikuntatuntien ohjaamisesta. Hän on mm. pilatesohjaaja. Ohjauksen lomassa Kirsi tuo taitavasti selän tietoutta esille sekä motivoi sinua huoltamaan itseäsi.  Hänen mielestään on tärkeää, että sinä ymmärrät miksi tiettyjä harjoitteita tehdään ja että tiedät, miten kehosi toimii.