vauvajumppa-3kuvaa

BabyDance

BabyDance on äidin ja vauvan yhteinen jumppahetki. Lempeä vauvatanssi tarjoaa mahdollisuuden nauttia musiikin rytmistä yhdessä vauvan kanssa. Tärkeintä on nauttia liikkeestä ja musiikista, löytää omalle keholle sopiva rytmi ja kohottaa kuntoa ilon kautta.

BabyDance -tunnille voi tulla lapsen kanssa, joka osaa jo kannatella päätään. Usein babytunnit aloitetaan noin 2-3 kuukauden ikäisen vauvan kanssa. Yläikärajana on noin 9 kk, sillä lapsen oppiessa liikkumaan vikkelämmin hän tarvitsee jo aivan uudenlaisia virikkeitä ja vauvan paino saattaa rasittaa liikaa äidin kehoa.

BabyDance auttaa palautumaan raskaudesta

BabyDance tarjoaa äidille lempeän keinon palautua raskaudesta liikkuen lempeästi omaa kehoa kuunnellen. Pääosa liikkumisesta on suunnattu äideille: vahvistamme kehoa kokonaisvaltaisesti, haemme hengityksen ja rentouden kautta lisää liikkuvuutta ja hyvinvointia kehoon, annamme myös musiikin liikuttaa!

Vauva on luontevasti mukana kaikissa osioissa, esimerkiksi ”painona” ja tanssipartnerina. Vuorovaikutus ja kontakti vauvan kanssa kulkee mukana läpi koko tunnin. Yhdessä vauvan kanssa liikkuminen vahvistaa äidin ja vauvan keskinäistä tunnesidettä.

Vahvistu tanssien, huolla kehoa hymyillen

BabyDance -tunnin aikana tanssitaan kappale kerrallaan helppoja koreografioita, jolloin syke nousee peruskestävyystasolle ja hiki on taattu. Musiikki- ja tanssityylit vaihtelevat tunnelmasta ja teemasta toiseen. Välillä tanssitaan vauva rinnalla äidin askelia ja välillä nostellaan ja keinutellaan vauvaa musiikin mukana. Asentoja ja tapoja kannatella vauvaa varioidaan, jotta opimme välttämään kehon yksipuolista kuormittamista.

Tanssin lomassa tehdään muutamia liikkuvuus- ja lihasvoimaharjoitteita. Etenkin lantionpohjan, vatsa-, selkä- ja pakaralihasten harjoittelu on tärkeää. Kiinnitämme erikseen myös huomiota lantionpohjaa vahvistaviin ja vatsalihasten erkaantumasta palauttaviin harjoitteisiin. Liikkuvuusharjoitteissa keskitymme erityisesti lonkankoukistajien rentouttamiseen, hartiarenkaan avaaviin liikkeisiin ja rintakehän liikkuvuuden lisäämiseen.

Kevätkausi 2020

Kevätkauden Baby-kurssit jakautuvat kahteen samantasoiseen jaksoon. Ensikertalaiset ovat tervetulleita kummallekin jaksolle. Voit siis ilmoittautua 2. jaksolle vaikka et ole ollut mukana 1. jaksolla. Jokaisella kurssilla on eri ohjelma, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

BabyDance 1.jakso

112
  • 16.1-12.3.2020
  • 8 x 45min
  • Torstaisin klo 10:30-11:15
  • Lime-sali (Timpurinkuja)
  • Ohjaaja: Anne Luhtala

BabyDance 2.jakso

126
  • 19.3.-14.5.2020
  • 9 x 45min
  • Torstaisin klo 10:30-11:15
  • Lime-sali (Timpurinkuja)
  • Ohjaaja: Anne Luhtala
Ilmoittaudu mukaan täältä!

Lähetämme kaikille ilmoittautuneille kurssista laskun noin 1-2 viikkoa ennen kurssin alkua. Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Lyhytkursseilla on mahdollista korvata yksi poissaolo liikuntastudion avoimilla viikkotunneilla kuluvan kauden aikana. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.

Poissaolon voi mahdollisesti korvata myös muulla Baby-tunnilla, jos kyseisellä kurssilla on vapaita paikkoja. Tiedustelethan etukäteen korvausasiaa.

Ohjaaja: Anne Luhtala

Annella on monipuolinen ja pitkä tausta ryhmäliikunnan ohjauksesta sekä laajasti perehtymistä synnytyksen jälkeiseen palautumiseen. Tanssissa Annen mielestä tärkeintä on musiikista ja liikkeestä nauttiminen. Tekeminen ei saa olla liian vakavaa!