Vatsatanssi

Itämainen tanssi eli vatsatanssi hurmaa eksoottisella musiikillaan ja liikekielellään. Tämä supernaisellinen laji vie sinut elämykselliselle matkalle liikkeiden ja ilmaisun mystiseen maailmaan. Jokainen voi löytää itsestään tanssijan – joskus pitää vain uskaltaua etsimään sitä!

Itämaiseen tanssiin liittyy erilaisia tanssityylejä, joista tunnetuin on egyptiläinen estradityyli. Lajiin kuuluu pehmeitä keskivartalon, rintakehän ja käsien liikkeitä sekä teräviä aksenttisia liikkeitä, kuten lantion iskuja sekä tietysti näyttäviä värinöitä.

Etenevää opetusta

Liikuntastudio Luhtavillan itämaisen tanssin eli vatsatanssin opetus on laadukasta ja etenevää tanssinopetusta. Tämän vuoksi vatsatanssitunnit ovat tarjolla kurssimuotoisina. Oppilaalla on näin mahdollisuus todella oppia ja kehittyä lajissa. Oppimista tukee tekniikan huolellinen opettelu, yksilöllinen ohjaus sekä kurssilla opeteltavat koreografiat.

Valitse sinulle sopiva taso

Kursseja on tällä kaudella tarjolla kahta eri tasoa. Näistä löytyy sopiva taso lajin vast’ikään aloittaneelle sekä kokeneemmalle lajin harrastajalle.

Jotta tanssinharrastus ja -oppiminen olisi mahdollisimman mielekästä, on hyvä valita huolella itselleen sopivan tasoinen kurssi. Sen sijaan että pohdit sitä, kauanko olet lajia harrastanut, suosittelemme pohtimaan sitä, mitä jo osaat ja minkä tasoinen kurssi tuntuisi näin itsellesi sopivimmalta. Jos pähkäilet kahden tason väliltä, on parasta valita kursseista helpompi (tai molemmat), sillä perusasioita ei voi koskaan opetella liikaa.

Alkeiskurssilta uuden harrastuksen pariin

Vatsatanssi sopii kaikenikäisille ja kuntoisille. Se tekee hyvää paitsi mielelle, myös keholle. Itämainen tanssi vahvistaa mm. lantion ja ylävartalon lihaksia ja lisää niiden liikkuvuutta ja parantaa ryhtiä. Moni on löytänyt siitä avun myös selkävaivoihin. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tanssista.

Alkeisjatkoryhmästä hieman lisähaastetta

Tälle kurssille on hyvä osallistua siinä vaiheessa, kun vatsatanssin perusteet ovat jotakuinkin hallussa ja olet valmis ottamaan hieman lisää haasteita vastaan.

Kurssi sopii myös nopeasti oppiville, muita tanssilajeja harrastaneille oppilaille. Kannattaa kuitenkin huomioida, että vatsatanssin tekniikka eroaa muiden lajien tekniikasta ja näin ollen alkeiskurssi on aina suositeltavaa käydä. Voit harjoitella vatsatanssin perusteita myös verkkokurssimme avulla.

Vatsatanssin alkeet

240
 • 28.8.-11.12.2020
 • 16 x 55min
 • Perjantaisin klo 16:45-17:40
 • Opettaja: Aino Rättyä
 • Lime-sali (Timpurinkuja)

Vatsatanssin alkeisjatko

240
 • 26.8.-9.12.2020
 • 16 x 55min
 • Keskiviikkoisin klo 20:00-20:55
 • Opettaja: Aino Rättyä
 • Lime-sali (Timpurinkuja)

 Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Vatsatanssikurssilla on mahdollista korvata kaksi poissaoloa liikuntastudion avoimilla viikkotunneilla kuluvan kauden aikana.

Mikäli esimerkiksi koronapandemian vuoksi toiminta paikan päällä estyy, siirrämme opetuksen verkon välityksellä tapahtuvaksi. Annamme lisäohjeistusta, jos tilanne tulisi ajankohtaiseksi.

Opettaja: Aino Rättyä

Aino on vahva, räväkkä ja herkkä tulkitsija niin musiikin kuin tanssinkin saralla. Opetuksessaan Aino painottaa hyvän, terveen ja tehokkaan tekniikan lisäksi ilmaisua, heittäytymistä ja musiikin kuuntelua. Koreografioiminen on myös Ainon intohimo ja hän on toiminut useassa musikaalissa koreografina.

Ilmoittaudu mukaan täältä!

Kurkista vatsatanssin maailmaan

Vatsatanssin perusteet - verkkokurssi

19
 • Perusteiden harjoitteluun kotona
 • 3 tekniikkavideota
 • Extravideot & minikoreografia
 • Opettaja: Marinka Nyqvist