Vatsatanssi

Itämainen tanssi eli vatsatanssi hurmaa eksoottisella musiikillaan ja liikekielellään. Tämä supernaisellinen laji vie sinut elämykselliselle matkalle liikkeiden ja ilmaisun mystiseen maailmaan. Jokainen voi löytää itsestään tanssijan – joskus pitää vain uskaltaua etsimään sitä!

Itämaiseen tanssiin liittyy erilaisia tanssityylejä, joista tunnetuin on egyptiläinen estradityyli. Lajiin kuuluu pehmeitä keskivartalon, rintakehän ja käsien liikkeitä sekä teräviä aksenttisia liikkeitä, kuten lantion iskuja sekä tietysti näyttäviä värinöitä.

Etenevää opetusta

Liikuntastudio Luhtavillan itämaisen tanssin eli vatsatanssin opetus on laadukasta ja etenevää tanssinopetusta. Tämän vuoksi vatsatanssitunnit ovat tarjolla kurssimuotoisina. Oppilaalla on näin mahdollisuus todella oppia ja kehittyä lajissa. Oppimista tukee tekniikan huolellinen opettelu, yksilöllinen ohjaus sekä kurssilla opeteltavat koreografiat.

Valitse sinulle sopiva taso

Kursseja on tällä kaudella tarjolla kolmea eri tasoa. Näistä löytyy sopiva taso lajin vast’ikään aloittaneelle sekä kokeneemmalle lajin harrastajalle.

Jotta tanssinharrastus ja -oppiminen olisi mahdollisimman mielekästä, on hyvä valita huolella itselleen sopivan tasoinen kurssi. Sen sijaan että pohdit sitä, kauanko olet lajia harrastanut, suosittelemme pohtimaan sitä, mitä jo osaat ja minkä tasoinen kurssi tuntuisi näin itsellesi sopivimmalta. Jos pähkäilet kahden tason väliltä, on parasta valita kursseista helpompi (tai molemmat), sillä perusasioita ei voi koskaan opetella liikaa.

Alkeiskurssilta uuden harrastuksen pariin

Vatsatanssi sopii kaikenikäisille ja kuntoisille. Se tekee hyvää paitsi mielelle, myös keholle. Itämainen tanssi vahvistaa mm. lantion ja ylävartalon lihaksia ja lisää niiden liikkuvuutta ja parantaa ryhtiä. Moni on löytänyt siitä avun myös selkävaivoihin. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tanssista.

Alkeisjatkoryhmästä hieman lisähaastetta

Tälle kurssille on hyvä osallistua siinä vaiheessa, kun vatsatanssin perusteet ovat jotakuinkin hallussa ja olet valmis ottamaan hieman lisää haasteita vastaan.

Kurssi sopii myös nopeasti oppiville, muita tanssilajeja harrastaneille oppilaille. Kannattaa kuitenkin huomioida, että vatsatanssin tekniikka eroaa muiden lajien tekniikasta ja näin ollen alkeiskurssi on aina suositeltavaa käydä. Voit harjoitella vatsatanssin perusteita myös verkkokurssimme avulla.

Keskitason kurssi lajin perusteet hallitseville

Keskitasolla toki kerrataan perusteita, mutta edetään jo selkeästi haastavampiin sovelluksiin, kuten liikkeiden yhdistämiseen uusin tavoin. Isolaation (eli esimerkiksi ylä- ja alavartalon liikkeiden eriyttämisen) on hyvä olla hallinnassa, jotta hieman haastavampienkin liikkeiden ja sarjojen opettelu on mielekästä.

Vatsatanssin alkeet

224
 • 21.8.-11.12.2019
 • 16 x 55min
 • Keskiviikkoisin klo 18:45-19:45
 • Opettaja: Riitta Hintikka
 • Lime-sali (Timpurinkuja)

Vatsatanssin alkeisjatko

238
 • 20.8.-17.12.2019
 • 17 x 55min
 • Tiistaisin klo 19:00-20:00
 • Opettaja: Riitta Hintikka
 • Lime-sali (Timpurinkuja)

Vatsatanssin keskitaso

238
 • 19.8.-16.12.2019
 • 17 x 55min
 • Maanantaisin klo 20:00-21:00
 • Opettaja: Mikaela Jokinen
 • Lime-sali (Timpurinkuja)
Ilmoittaudu mukaan täältä!

Mahdollisuus korvata poissaolo

Vatsatanssikurssilla on mahdollista korvata kaksi poissaoloa liikuntastudion avoimilla viikkotunneilla kuluvan kauden aikana.

Opettajat

Opettaja: Mikaela Jokinen

Mikaela on energinen ja innostava opettaja, jonka mielestä tanssi on kokonainen paketti kulttuuria, musiikkia, liikkumista ja riemua! Hänen päälajinsa ovat itämainen tanssi, intialainen Bollywood, Reggaetón sekä erilaiset latinotanssit.

Mikaela tanssii Oriental Hype -ryhmässä ja on Dance Group Etnican perustaja ja koreografi. Etnica on Suomessa tunnettu etnisten tanssien taitava ryhmä, joka on palkittu useissa kilpailuissa, myös kansainvälisesti. Mikaela on esiintynyt televisiossa ja musiikkivideoilla,muun muassa Pakko Tanssia-ohjelmassa sekä Shavan UMK-kappaleessa. Vuonna 2017 hän toimi Intiassa tanssijana.

Mikaela on päätoiminen tanssinohjaaja ja tapahtumien järjestäjä yli kymmenen vuoden takaa. Hän on myös jokavuotisen Spectacular India! -konseptin takana.

Opettaja: Riitta Hintikka

Riitta on opettajana innostava ja kokeekin tärkeimpänä tanssin ilon ja riemun välittämisen oppilailleen. Riittaa on kehuttu täsmällisestä tanssitekniikan opettamisesta sekä kannustavasta ja positiivisesta asenteesta. Riitan tunneilla jätetään arki pihalle, nautitaan tanssista ja musiikista sekä löydetään uusia ulottuvuuksia itsestä – huumorilla höystettynä tietenkin.

Riitta on aloittanut itämaisen tanssin harrastuksen aikuisiällä 1990-luvun puolivälissä. 2000-luvun alussa hän aloitti päämäärätietoisen tanssinopiskelun lukuisten suomalaisten ja ulkomaalaisten tanssinopettajien tunneilla ja kursseilla.  Riitta jatkaa tanssiopintojaan edelleen avoimin mielin. Riitta on suorittanut Masrah ry:n itämaisen tanssin opettajatutkinnon.  Riitta on opettanut itämaisen tanssin ryhmiä alkeista edistyneisiin sekä esiintyjäryhmiä.  Riitta on myös esiintynyt monissa eri tanssiryhmissä ja produktioissa Suomessa ja ulkomailla.

Ilmoittaudu mukaan täältä!

Kurkista vatsatanssin maailmaan

Vatsatanssin perusteet - verkkokurssi

19
 • Perusteiden harjoitteluun kotona
 • 3 tekniikkavideota
 • Extravideot & minikoreografia
 • Opettaja: Marinka Nyqvist