Spiraalistabilaatio

Tule hoitamaan ja tasapainottamaan kehoasi kokonaisvaltaisesti!

Spiraalistabilaatio (SPS) on kehonhallinta- ja terapiamenetelmä, jonka avulla aktivoit kehosi heikkoja ja vapautat kireitä lihasketjuja. SPS on viime vuosina saanut laajaa arvostusta kansainvälisesti ja onkin nyt suosittu harjoittelu- ja terapiamuoto niin huippu-urheilussa kuin tavallisen tallaajan ongelmien ennaltaehkäisyssä sekä kuntoutuksessa.

SPS-harjoittelu sopii sinulle, joka haluat

 • parantaa selän toiminnallisuutta ja siten ehkäistä ja hoitaa selän ongelmia
 • monipuolistaa harjoittelua muun urheilun tai kuntoilun ohella

SPS sopii kaikenikäisille liikuntataustasta riippumatta.

Herätellään uinuvia lihaksia ja pidennetään yliaktiivisia

Harjoittelussa keskitytään spiraalilihasketjun lihasten tunnistamiseen ja vahvistamiseen, mikä puolestaan auttaa saamaan selkänikamien väliin tilaa. Näin esimerkiksi hermopinteistä aiheutuvat kivut voivat helpottua. Pidempään jatkuneen harjoittelun tavoitteena on taloudellisempi liikkuminen, ryhdin paraneminen sekä hyvä toimintakyky.

Spiraaliketjun lihaksia tulisi käyttää monessa arkitoiminnossa kuten kävellessä ja juostessa. Kun spiraaliketjun lihakset aktivoituvat, vapauttaa se turhasta staattisesta jännityksestä vertikaalilinjan lihakset, joita ovat mm. selän ojentajat, etureidet ja lonkan koukistajat. Tavoitteena on siis vahvistaa ja herätellä usein ”nukahtaneena” olevaa spiraaliketjua sekä vastaavasti rentouttaa ja pidentää kiristyneenä olevaa vertikaalilinjaa.

Ryhmiin otetaan enintään 8 osallistujaa, jotta takaamme yksilöllisen opetuksen.
Nappaa siis kurssipaikkasi ajoissa!

Harjoittelua pitkien vastuskuminauhojen avulla

Harjoittelussa käytetään apuna kevyitä menetelmään suunniteltuja kuminauhavastuksia, jotka auttavat hahmottamaan kehoa ja tuntemuksia sen toiminnasta. Liikkeet tehdään enimmäkseen seisten, joskus myös tuolilta käsin. Varsinkin alussa hyödynnetään lattiapintaa, mikä helpottaa kehon asennon hahmottamista ja auttaa löytämään oikeat lihakset.

Liikuntastudioltamme voit halutessasi lainata Sps-kuminauhoja, mutta suosittelemme oman henkilökohtaisen välineen käyttöä hygieniasyistä. Myymme kuminauhoja studiolla (hinta 35€). Halutessasi voit tilata kuminauhan jo ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssilta saat myös vinkkejä kuinka voit harjoitella kotona kuminauhan avulla.

SPS-harjoitteet soveltuvat

● erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon
● selän toiminnallisuuden parantamiseen
● ryhdin, kehonhallinnan ja tasapainon parantamiseen
● kävelyn tekniikan ja koordinaation parantamiseen

Treenin jälkeen olo on kevyt, ryhdikäs ja kannatettu!

Palautetta aikaisemmilta kursseilta

”Lisäsi kehotietoisuutta: tuli paljon oivalluksia eri lihasten välisestä yhteistyöstä, havaintoja on siirtynyt arkeenkin, mikä on mahtavaa. Annen ohjaamisessa on rento ja salliva ote, samaan aikaan kun tunneilla oli mukavan keskittynyt tunnelma.”

”Huomasin, miten pienillä liikkeillä pystyy vaikuttamaan. Ryhti tuntui paremmalta aina alkuviikosta. Keskittyminen oli myös hyväksi tällaiselle suorittajalle.”

”Opin kehon luonnollisista liikeradoista (kävelyssä käytettävät lihakset!) sekä siitä missä omassa kehossani sijaitsevat muutamat ongelmakohdat ja miten voin välttää ongelmia korjaamalla pieniä asentovirheitä. Harjoitukset tuntuivat todella hyviltä ja olo tunnin jälkeen oli aina auennut ja rento.
Tein harjoituksia myös kotona ja sain mielestäni paljon irti kurssista. Suoritukseni muussa urheilussa parantuivat selvästi, kun hartiat eivät olleet niin jumissa ja kehon liike oli luonnollisempi. Erittäin hyödyllinen kurssi!”

”Se yllätti minut. En osannut odottaa, että spiraalistabilaatio vastaa niin mainiosti ongelmaani, rintarangan ja lapojen jumiin. Kyse oli pidempään kestäneestä ongelmasta, mutta jumi helpottui heti ensimmäisen tunnin jälkeen ja on pysynyt poissa.”

”Kurssissa oli parasta se, miten liikkeet vaikuttivat kehoon ja kehotuntemus parani. Toteutustapa oli sopiva. Alussa tuntui, että edettiin liian vauhdilla, mutta yllättävästi edistymistä tapahtui kurssin aikana, joten sama tahti on varmaan jatkossakin perusteltu.”

Kevätkausi 2021

Alkeiskurssi

Alkeiskurssi on tarkoitettu sinulle, joka et ole aiemmin lajiin vielä ehtinyt tutustua. Alkeiskurssilla käymme rauhassa läpi metodiin liittyvää tekniikkaa ja liikemaailmaa.

Jatkokurssi

Jatkokurssi on tarkoitettu sinulle, joka on jo tutustunut Spiraalistabilaation ja harjoitellut jo aiemmin vähintää viisi ohjattua kertaa. Välineet ja liikesarjat ovat sinulle siis tuttuja. Koska metodi on jo kurssin osallistujille tuttu, pääsemme tekemään liikkeitä jo hieman vauhdikkaammin ja syventämään opittua.

Spiraalistabilaatio alkeet 2 - MA / PERUTTU

160
 • 22.3.-17.5.2021
 • 8 x 55min
 • Maanantaisin klo 20:05-21:05
 • Ohjaaja: Anne Luhtala
 • Lumme-sali (Muurarinkuja)

Spiraalistabilaatio jatko 2 - MA /PERUTTU

160
 • 22.3.-17.5.2021
 • 8 x 55min
 • Maanantaisin klo 19:05-20:05
 • Ohjaaja: Anne Luhtala
 • Lumme-sali (Muurarinkuja)

Tervetuloa kurssille!

Lämpimästi tervetuloa Spiraalistabilaatio -kurssille. Kurssi pidetään Luhtavillan Lumme-salissa osoitteessa Muurarinkuja 1, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteet 
 • Juomapullo, täytä mielellään se jo kotona  
 • Tunnilla voit lainata Luhtavillan sps-kuminauhaa, tai ostaa sellaisen vastaanotostamme omaksi (hinta 35 e) 

Tuntia ei pidetä loma- ja pyhäpäivinä

 • Talviloma 22.2. ja 24.2.

Korvaustunti

Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille. Voit korvata yhden poissaolon liikuntastudion avoimilla viikkotunneilla viimeistään kuukausi kurssin loppumisen jälkeen. Ohjeet ilmoittautumiseen alla:

 • Ilmoittaudu paikan päällä pidettävälle tunnille ja valitse maksutavaksi “Pay later”. Voit myös käyttää korvauskerran online-tuntiin, jolloin “Pay later” vaihtoehtoa ei ole – laita silloin meille sähköpostia, mille tunnille haluat osallistua niin lisäämme sinut manuaalisesti. 
 • Tullessasi tunnille, kerro vastaanottoon, miltä kurssilta olet tulossa korvaamaan poissaoloa. Muista tarvittaessa perua varauksesi viimeistään 3 tuntia ennen tunnin alkua. 

Liikutaan yhdessä terveinä

Puhtaus ja hygienia on meille nyt entistäkin tärkeämpää, joten siivoamme tehostetusti tilojamme, ja henkilökuntamme on ohjeistettu tilanteen mukaisesti. Lue täältä asiakkaan ohje poikkeustilanteen huomiointiin: https://luhtavilla.fi/2020/08/liikutaan-yhdessa-terveina/ 

FysioLuhtavilla

Joko olet tutustunut myös FysioLuhtavillan palveluihin? Meiltä saat apua niin istumatyöläisen hartiavaivoihin, himotreenaajan kremppoihin kuin ennaltaehkäisevästi terveen ja liikkuvan kehon ylläpitämiseen! Toimimme Lumme-salin tiloissa. Lue lisää: www.fysioluhtavilla.fi 

Ryhmiin otetaan enintään 8 osallistujaa, jotta takaamme yksilöllisen opetuksen.
Nappaa siis kurssipaikkasi ajoissa!

 Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Lyhytkursseilla on mahdollista korvata yksi poissaolo liikuntastudion avoimilla viikkotunneilla kuluvan kauden aikana. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.

Mikäli esimerkiksi koronapandemian vuoksi toiminta paikan päällä estyy, siirrämme opetuksen verkon välityksellä tapahtuvaksi. Annamme lisäohjeistusta, jos tilanne tulisi ajankohtaiseksi.

Ohjaaja: Anne Luhtala

Annella on monipuolinen ja pitkä tausta liikunnan ohjaamisesta. Annen intohimona on liikkuvuus- ja kehonhuoltotunnit, joissa Anne on ohjaajana perusteellinen ja rauhallinen. Anne on hyväksytty Suomen Pilatesyhdistyksen jäseneksi käytyään pitkän Pilates koulutuksen kaikki kolme tasoa (PilatesHealth). Anne on opiskellut myös Spiraalistabilaatio-ohjaajaksi ja kokee, että nämä kaksi lajia täydentävät toisiaan.