Terve selkä -kurssi

Tervetuloa mukaan matkalle kohti toimivampaa selkää ja koko kehon parempaa yhteen pelaamista!

Pidä selkäsi kunnossa ja nauti kivuttomista päivistä!

Terve Selkä-kurssi on sinua varten, joka haluat

 • Huoltaa selkää jaksaaksesi paremmin arjessa

 • Oppia järkevää selän käyttöä työssä ja liikunnassa

 • Ehkäistä selän väsymistä ja jumiutumista

 • Oppia hahmottamaan selän asentoa myös liikkeissä

 • Helpottaa selän jumeja täsmäliikunnalla

 • Lievittää lihaskireyksiä

 • vinkkejä tauko- ja elpymisliikuntaan työpäivän aikana

 • Lisätä selkäterveyttäsi tukevaa tietoutta fysioterapeutin ohjauksessa

Pois jumituksesta ja kiristyksestä

Terve Selkä-kurssimme on luotu sinulle, joka haluat fysioterapeutin ohjauksessa lisätä selkäterveyttäsi tukevaa tietoa ja parantaa käytännön harjoittelutaitoja. Pääset syventymään selkäsi toimintaan ja siihen mitä asioista sinun tulee työssä sekä vapaa-ajalla huomioida, jotta selkäsi pysyy toimintakykyisenä sekä kivuttomana. Harjoitteilla pyritään ehkäisemään selän paikallista kipua tai jäykkyyttä, joka häiritsee liikkumista ja arkiaskareita. Myös selän nopeaan väsymiseen ja jumiutumiseen saat vinkkejä.

Tutustuminen oman selän toimintaan ja sen käyttämiseen on tärkeää kenelle tahansa. Siksi kurssi toimii hyvin muuta liikuntaa tukevana oheisharjoitteluna.  Kurssi soveltuu myös sinulle, joka koet että rankempi liikunta on ei nyt juuri ole ajankohtaista. Kurssi ei kuitenkaan sovi akuutista, voimakkaasta selkäkivusta tai hankalasta, jalkaan säteilevästä iskiaskivusta kärsivälle henkilölle.

Mitä kurssilla tehdään?

Jokaisella tunnilla on selän hyvinvointiin liittyvä oma teemansa, jota lähestytään niin tekemisen kuin teoriankin kautta.

Huolellinen lämmittely valmistaa kehoa ja orientoi ajatukset aiheeseen.

Liikkuvuus – ja kehonhuoltoharjoitteilla huolletaan selän rakenteita,  lievitetään lihaskireyksiä ja  parannetaan selän liikkuvuutta sekä tukirankenteiden joustavuutta. Keskivartalon harjoitteilla tähdätään parempaan asento- ja liikekontrolliin.  Alaraajojen, lantion ja selän yhteistoimintaa herätellään lihasketjuharjoitteilla.

Kursilla harjoitellaan myös perusliikkumiseen liittyviä asioita kuten tasapainoa ja esim kyykistymistä sekä istuma- ja seisoma-asennon hallintaa. Rentoutuminen on tärkeä osa selän huoltamista ja siihen yhdistetään palleahengitysharjoitteita. Saat myös vinkkejä istuma- ja seisomatyötä tekevien tauko- ja elpymisliikuntaan.

Sopivan rauhallinen tahti harjoittelussa takaa sen että oikeasti opit ja oivallat. Harjoitteita tehdään seisten, istuen, konttausasennossa ja makuulla. Harjoituksissa käytetään apuna pientä jumppapalloa ja vastuskuminauhaa.

Kevätkausi 2021

Terve Selkä -kurssille on mahdollista osallistua paikan päällä liikuntastudiolla pienryhmässä tai kotoa käsin.

Terve selkä

135
 • 14.1. – 18.3.2021
 • 9 x 55min
 • Torstaisin klo 17:30-18:30
 • Ohjaaja: Kirsi Frantsi
 • Lumme-sali (Muurarinkuja)

Terve selkä LIVESTREAM

108
 • 14.1. – 18.3.2021
 • 9 x 55min
 • Torstaisin klo 17:30-18:30
 • Ohjaaja: Kirsi Frantsi
 • Tunnit lähetetään Zoom-alustalla

Tervetuloa kurssille!

Lämpimästi tervetuloa Liikuntastudio Luhtavillan Terve selkä -kurssille. Kurssi pidetään Luhtavillan Lumme-salissa Muurarinkuja 1, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteet. Tunnilla voit olla joko kengät jalassa tai sukkasillaan.
 • Juomapullo, täytä mielellään se jo kotona.
 • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto.

Tuntia ei pidetä loma- ja pyhäpäivinä

 • Talviloma 25.2.

Liikutaan yhdessä terveinä

Olemme mukauttaneet toimintaamme ja tehneet selkeät ohjeistukset siitä, miten pystymme liikkumaan yhdessä terveinä ja turvavälit huomioiden. Luethan huolella ohjeistuksemme mm. kasvomaskien käyttöön, käsienpesuun ja turvaväleihin liittyen: https://luhtavilla.fi/liikutaan-yhdessa-terveina/

Tunnin korvaaminen

Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille. Korvataksesi tunnin saat linkin liveStream-tunnille sekä tallenteen tunnista, joka on nähtävissä seitsemän päivää tunnin jälkeen.

FysioLuhtavilla

Joko olet tutustunut FysioLuhtavillan palveluihin? Meiltä saat apua niin istumatyöläisen hartiavaivoihin, himotreenaajan kremppoihin kuin ennaltaehkäisevästi terveen ja liikkuvan kehon ylläpitämiseen! Lue lisää: www.fysioluhtavilla.fi

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Liikuntastudio Luhtavillan Terve selkä LIVESTREAM-kurssille. Tunti lähetetään Zoom-alustan kautta.

Osallistuaksesi tunneille sinun tarvitsee vain ladata ilmainen Zoom-sovellus mobiililaitteellesi tai tietokoneellesi. Saat sähköpostiisi joka viikko linkin, jolla pääset seuraamaan live-tuntia. Online tunneilla ei kuulu taustamusiikki vaan keskitymme tarjoamaan miellyttävän treenihetken ohjaajan äänen kuuluessa hyvin.

Joustavuutta kurssille osallistumiseen

LIVESTREAM -kurssin jokaisesta kerrasta tehdään videotallenne, joka on käytettävissäsi vielä seitsemän vuorokautta tunnin pitämisen jälkeen. Näin saat joustavuutta aikatauluihisi ja eikä sinulla jää kurssin kertoja väliin! Samalla pysyt etenevällä kurssilla hyvin mukana.

Mitä tarvitset tunnille:

 • Joustavat vaatteet
 • Juomapullo
 • Jumppamatto tai muu mukavalta tuntuva alusta, esim. olohuoneen matto.
 • Pitkä kuminauha tai sen sijasta esimerkiksi kaulahuivi
 • Pilatespallo, jos kotoa löytyy (pehmeä pallo, läpimitta 18 cm). Pallon tilalla voi hyödyntää myös tyynyä.

Tuntia ei pidetä loma- ja pyhäpäivinä

 • Talviloma 25.2.

FysioLuhtavilla

Joko olet tutustunut FysioLuhtavillan palveluihin? Toimimme Lumme-salin kanssa samoissa tiloissa, lue lisää palveluistamme: www.fysioluhtavilla.fi

 Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Lähetämme ennen jokaisen tunnin alkua kaikille kurssilaisille (sekä LiveStream-kurssille että paikan päällä osallistuville) sähköpostitse linkin LiveStream-tunnille. Näin pääset osallistumaan tunnille kotoa käsin reaaliajassa myös silloin, jos olet ilmoittautunut paikan päälle, mutta saapumisesi estyy jollakin kerralla.

Lähetämme jokaisen tunnin jälkeen kaikille osallistujille myös linkin tunnin tallenteeseen, joka on katsottavissa seitsemän päivän ajan. Tallenteen avulla voit nauttia tunnista myöhemmin, kun sinulle itsellesi sopii, jos satut esimerkiksi sairastumaan päivänä, jolloin tunti pidetään.

Mikäli esimerkiksi koronapandemian vuoksi toiminta paikan päällä estyy, siirrämme myös paikan päällä olevan opetuksen verkon välityksellä tapahtuvaksi. Annamme lisäohjeistusta, jos tilanne tulisi ajankohtaiseksi.

Kurssin osallistujamäärä

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 8, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin.

Mitä ovat LIVESTREAM -tunnit?

Kurssihinta on -20% pienempi kuin paikan päällä liikkuessa. Säästät samalla myös matkoihin kuluvan ajan ja voit liikkua kotoasi käsin ammattitaitoisessa ohjauksessa karsien kontaktit. Et ole kuitenkaan yksin! Treenaat samaan aikaan yhdessä muiden kanssa!

Kun sitoudut viikottaiseen tuntiin, sinun tulee todella liikuttua eikä treenejä tule niin helposti jätettyä välistä tai lykättyä myöhemmäksi. Jos kuitenkin missaat tunnin, sinulla on kaksi vuorokautta aikaa tehdä tunti tallenteelta

Tunnit lähetetään Zoom-alustalla. Osallistuaksesi tunneille sinun tarvitsee vain ladata ilmainen Zoom-sovellus mobiililaitteellesi tai tietokoneellesi. Saat sähköpostiisi joka viikko linkin, jolla pääset seuraamaan live-tuntia. Online tunneilla ei kuulu taustamusiikki vaan keskitymme tarjoamaan miellyttävän treenihetken ohjaajan äänen kuuluessa hyvin.

P.S. Myös liikuntaedut (Smartum, ePassi, Edenred, EazyBreak, Virike, Tyky) käyvät maksutapana!

Ohjaaja: Kirsi Frantsi

Kirsi on pitkän kokemuksen omaava Tuki- ja liikuntaelin -vaivoihin erikoistunut fysioterapeutti, jonka ydinosaamisaluetta on selän hyvinvointi. ”Kirsillä on vuosien kokemus niin vauhdikkaampien kuin rauhallistenkin ryhmäliikuntatuntien ohjaamisesta. Kirsin rauhallinen ja selkeä ohjaustyyli sekä rautainen selkätietous motivoi harjoittelemaan!

Palaute Terve Selkä -tunnilta:   ”Kirsi on todella asiantuntija ja hän osaa selittää miksi jotain kohtaa on hyvä harjoittaa. Selkeät ohjeet ja aina uutta ja vähän vanhaakin joka tunnilla.”

Ilmoittaudu mukaan täältä!