Tanssileirit kesällä 2017

Kesä on kavereita, aurinkoa, paljaat varpaat nurmikolla, hypähdys silkasta ilosta, uuden kokeilua, liikettä ja rentoa oleskelua!

Kesä on ilon aikaa ja tarjoaa mahdollisuuden kokeilla kaikkea uutta! Varmista lapselle tai nuorelle kesän  paras elämys, varaammalla paikka innostavalle ja rennon hauskalle tanssileirille!

Liikuntastudio Luhtavilla järjestää kesällä 2017 Espoon Leppävaarassa tanssileirejä 7-15 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Kesäkuussa järjestetään kaksi viikon mittaista leiriä (yksi lapsille ja yksi nuorille) ja elokuun alussa vielä yksi leiri lapsille ennen koulujen alkua.

Leirien ohjelmassa on tanssin lisäksi akrobatiaa, pelejä, joogaa, ulkoilua, vierailu osallistujien valitsemaan kohteeseen sekä paljon muuta! Aikaisempaa kokemusta tanssista ei tarvita!

Lasten tanssileiri 1

210
  • 7-11 -vuotiaat
  • 5.-9.6.2017
  • ma-pe klo 8:30-16:00

Nuorten tanssileiri 2

160
  • 11-15 -vuotiaat
  • 12.-16.6.2017
  • ma-pe klo 9:30-15:00

Lasten tanssileiri 3

210
  • 7-11 -vuotiaat
  • 31.7.-4.8.2017
  • ma-pe klo 8:30-16:00

Leireille otetaan enintään 18 lasta/nuorta. Minimiosallistujamäärä on 10. Leirien ikärajat ovat suosituksia ja niistä voidaan joustaa hieman.

Lasten tanssileirit

Ohjelma:

08:30-09:00 Saapuminen liikuntastudiolle
09:00-10:00 Tanssitunti
10:00-11:30 Ulko-ohjelmaa
11:30-12:30 Ruokailu + omaa aikaa
12:30-13:30 Tanssitunti
13:30-14:15 Lasten jooga
14:15-15:30 Ohjelmaa sisällä ja ulkona
15:30-16:00 Kotiinlähtö

Ohjelma on suuntaa antava ja se voi elää hieman osallistujien toiveiden ja sään mukaan.

Tanssitunnit

Tanssileirillä on kaksi erilaista tanssituntia päivässä:

Aamun tanssitunnilla lajeina on lähinnä street- sekä showtanssi. Street-tanssissa päälajina on hiphop. Show -tanssituntimme perutuvat jazz-tanssin tekniikkaan, jota on maustettu erilaisilla showelementeillä. Tunneilla tehdään vauhdikkaita ja näyttäviä koreografioita uusimpiin radiohitteihin sekä toivekappaleisiin.

Iltapäivän tanssitunti painottuu ilmaisuun ja musiikin rytmeistä nauttimiseen. Teemme tanssisarjoja käyttäen apuna erilaisia välineitä (esim. huivi, pallo) ja lisäksi osallistujat pääsevät improvisoimaan ja tekemään omia tanssisarjoja. Iltapäivän tunneilla päästään myös tutustumaan Zumbaan (Zumba Kids ®), jossa yhdistyvät helpot tanssilliset sarjat, leikki ja liikunnan riemu.

Hauskojen koreografioiden lisäksi harjoitamme tanssitekniikan perusteita aamu- ja iltapäivän tunneilla. Harjoittelemme esimerkiksi jalkatekniikkaa, lattian poikki tehtäviä askelsarjoja, piruettiharjoituksia sekä baletin perusteita. Lisäämme liikkuvuutta venyttelemällä kunnolla kerran päivässä.

Muu ohjelma

Ulkoilemme sään salliessa päivittäin. Vain rankkasateella jätämme ulkoilun kokonaan pois. Ulkona pääsemme leikkimään erilaisia leikkejä, pelaamaan pelejä, heittelemään frisbeetä ja harjoittelemaan tanssia tukevia lajeja vaikkapa nurmikolla. Olemme sään salliessa mahdollisimman paljon ulkona.

Iltapäivällä tutustumme myös erilaisiin sisäohjelmiin. Tutustumme muihin tanssia tukeviin lajeihin: temppuilemme, harjoittelemme akrobatiaa ja leikimme. Lounaan jälkeen varataan joka päivä pieni hetki rauhalliseen ohjelmaan, jossa voimme lueskella kirjoja, piirrellä, pelailla lautapelejä tai viettää muuten aikaa yhdessä hieman rauhallisemmin.

Iltapäivän tanssitunnin jälkeen pääsemme kokeilemaan lasten joogaa. Lasten jooga sovitetaan aina ikäryhmälle sopivan tasoiseksi ja tunnit pidetään hauskoina sekä tunnelmaltaan kevyinä. Jooga lisää liikkuvuutta, kehotietoisuutta ja auttaa rauhottumaan sekä rentoutumaan.

Vierailu Seikkailupuisto Huippuun, Leppävaaran maauimalaan tai keilahalliin

Yhtenä leiripäivänä teemme iltapäivästä vierailun Seikkailupuisto Huippuun, uudistettuun Leppävaaran maauimalaan tai keilahalliin. Vierailun maksu sisältyy leirin hintaan.

Seikkailupuisto Huipussa lapset pääsevät seikkailuradalla puiden latvoihin turvallisesti ja valvotusti. Mikäli helteet hellivät, vierailemme Leppävaaran uimahalissa, jossa on myös ulkoaltaita ja vesiliukumäkiä. Jos sää on kovin sateinen, pidämme hauskaa keilaamassa.

Ruokailu

Lapsille tarjotaan kevyt lounas (esim. keittoa ja voileipä). Lisäksi lapsille tarjotaan kaksi välipalaa: aamu- ja iltapäivällä hedelmiä sekä mehua.

Pystymme huomioimaan erityisruokavaliot vain rajoitetusti.

Leirien ajankohdat:

Lasten tanssileiri 1

5.-9.6.2017
ma-pe klo 8:30-16:00
Ikäryhmä: 7-11 -vuotiaat
Hinta: 210 €

Lasten tanssileiri 3

31.7.-4.8.2017
ma-pe klo 8:30-16:00
Ikäryhmä: 7-11 -vuotiaat
Hinta: 210 €

Nuorten tanssileirit

Ohjelma:

9:30-10:00 Saapuminen liikuntastudiolle
10:00-11:00 Tanssitunti
11:00-12:00 Ulko-ohjelmaa (akrobatia, monipuolinen liikkuminen)
12:00-13:00 Ruokailu + omaa aikaa
13:00-14:00 Tanssitunti
14:00-15:00 Kehonhuoltoa
15:00 Kotiinlähtö

Ohjelma on suuntaa antava ja se voi elää hieman osallistujien toiveiden ja sään mukaan.

Tanssitunnit

Nuorten tanssitunneilla on lajeina show-tanssi, lattarit (salsa, reggaeton, Zumba®) sekä street-tanssi sekä Booiaka®.

Show -tanssituntimme perustuvat jazz-tanssin tekniikkaan, jota on maustettu erilaisilla showelementeillä. Lattaritunnilla yhdistämme salsaa ja reggaetonia koreografiaksi sekä pääsemme kokeilemaan Zumba-tuntia. Street-tanssissa päälajina on hiphop. Booiaka on sykeetä nostattava koreografinen tanssitunti, joka perustuu liikekieleltään pitkälti hiphopiin sekä afrokaribialaisiin tansseihin.

Hauskojen koreografioiden lisäksi harjoitamme tanssitekniikan perusteita. Harjoittelemme esimerkiksi jalkatekniikkaa, lattian poikki tehtäviä askelsarjoja, piruettiharjoituksia sekä baletin perusteita.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tanssista!

Muu ohjelma

Ulkoilemme sään salliessa päivittäin. Vain rankkasateella jätämme ulkoilun kokonaan pois. Ulkona pääsemme tekemään erilaisia ryhmäharjoitteita, leikkimään pihaleikkejä, heittelemään frisbeetä ja harjoittelemaan tanssia tukevia lajeja kuten akrobatiaa vaikkapa nurmikolla. Olemme sään salliessa joka päivä ulkona.

Lounaan jälkeen varataan joka päivä pieni hetki rauhalliseen ohjelmaan, jossa voimme lueskella kirjoja, pelailla lautapelejä tai viettää muuten aikaa yhdessä hieman rauhallisemmin.

Iltapäivällä tutustumme myös erilaisiin kehoa huoltaviin lajeihin. Ohjelmassa on osallistujien kiinnostuksen mukaan mm. joogaa, pilatesta, lihaskuntoa, venyttelyä, putkirullausta ja akrobatian perusteita.

Ruokailu

Nuorille tarjotaan kevyt lounas (esim. keittoa ja voileipä). Lisäksi tarjolla on välipalaksi hedelmiä sekä mehua. Pystymme huomioimaan erityisruokavaliot vain rajoitetusti.

Nuorten tanssileiri 2

12.-16.6.2017
ma-pe klo 9:30-15:00
Ikäryhmä: 11-15 -vuotiaat
Hinta: 160 €

Ohjaajat

Leireillä on aina vähintään kaksi ohjaajaa samanaikaisesti paikalla.

Kesän 2017 tanssituntien vastuuohjaajana on Hedvig Lundsten. Hedvig on iloinen monitaituri, jonka ensisijaisena harrastuksena tanssi on ollut viidentoista vuoden ajan. Hedvig on tutustunut tanssilajeihin laidasta laitaan. Päälajina oli pitkään showtanssi, mutta myöhemmin myös streetdance ja dancehall. Hedvigin tanssitunnilla tärkeintä on hauskanpito – monipuolinen liikunta tulee kaupan päälle. Hedvig on koulutukseltaan fysioterapeutti ja pilatesohjaaja.

Leirien kokonaisuudesta vastaa Tuuli Luhtalampi. Tuuli on liikuntastudion omistaja, opiskelee fysioterapiaa ja hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus ja koulutus erilaisten lasten tuntien ohjaamisesta. Liikuntastudion lasten tuntien pohjana on Tuulin halu luoda liikuntapaikka, jossa lapset voivat kokea ja kehittyä kannustavassa ilmapiirissä. Tanssin voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa ja haluamme mahdollistaa tanssiharrastuksen aloittamisen myös ilman aiempaa kokemusta vastaavista lajeista.

Tanssileiri 3:lla apuohjaajana ja lapsia leikittämässä on 16 -vuotias Elsa.

”Harrastan taitouintia SM-tasolla tavoitteena menestyä myös kansainvälisesti. Taitouinnin ohella joukkueemme treenaa oheis- ja tukiharjoittelun muodossa erilaisia lajeja, kuten voimistelua ja tanssia. Tykkään myös harrastaa monipuolisesti muuta liikuntaa ja erilaisia aktiviteetteja. Vapaa-ajalla tykkään puuhailla koirieni kanssa erilaisia juttuja ja viettää aikaa kavereiden kanssa. ”

Ilmoittaudu leireille mukaan täältä!

Kuvia leireiltä voit käydä kurkkaamassa Luhtavillan Facebook-sivuilta.