Raskausajan jooga

Odottaville äideille lempeää joogaa, joka vahvistaa ja elvyttää kehoa sekä rauhoittaa mieltä.

 

Raskauden aikana kehossa tapahtuu paljon muutoksia, joita et ehkä osannut edes aavistaa. Vaikka tämä raskaus ei olisikaan ensimmäisesi, on jokainen raskaus erilainen ja saatat yllättyä kehosi tuntemuksista. Raskausaika on oivallista aikaa kuunnella omaa kehoa herkemmin. Nyt on aika keskittyä sinun ja vauvan hyvinvointiin.

Raskausajan joogassa pääset rauhoittumaan hengitysharjoituksilla ja rauhallisilla asanoilla, mutta myös liikuttamaan ja vahvistamaan kehoa sopivasti. Jokainen pystyy luomaan itselleen sopivan harjoitteen, sillä vaihtoehtoja liikkeisiin on monia. Näin harjoitusta pystyy halutessaan muokkaamaan energisemmäksi tai rauhallisemmaksi. Täysin oman tuntemuksen mukaan.

 

Kenelle raskausjooga sopii?

Raskausjooga sopii kaikille odottaville äideille. Voit aloittaa kurssin jo heti alkuraskaudesta tai tulla mukaan vasta loppuraskaudesta, sillä harjoituksia voi tehdä aivan synnytykseen saakka.

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta joogasta tai muistakaan lajeista.

Jos olet harrastanut joogaa jo ennen raskautta tai jatkanut sitä entiseen tapaan alkuraskaudesta, valmistaudu nyt rauhoittamaan hieman harjoittelua. Tällä kurssilla opit muokkaamaan sinulle jo ennestään tuttuja asanoita raskauteen sopivammaksi ja lisäämään harjoitteluun uusia elementtejä.

Jos kärsit raskauden aiheuttamista kivuista, ei välttämättä kannata jäädä paikoilleen. Tässäkin asiassa liike on lääke.

 

Millaista Luhtavillan raskausjooga on?

Kasvava vatsa ei ole ainoa muutos kehossasi. Sen olet todennäköisesti jo huomannutkin. Samalla kun nivelet muuttuvat liikkuvammiksi, tiettyihin osiin kehoa tulee vastaavasti jännittyneisyyttä. Hengitys ja verenkiertokin tulee huomioida uudella tavalla. Puhumattakaan lantionpohjan ja vatsalihasten muutoksista.

Luhtavillan raskausjooga on suunniteltu raskaana olevan tarpeisiin juuri näitä muutoksia silmällä pitäen. Joogaharjoitteet vahvistavat ja elvyttävät kehoa sekä auttavat löytämään rentouden ja tyyneyden. Nämä tunnit ovat siis yhdistelmä kehon vahvistamista, avaamista ja rauhoittumista.

Alkutunnista keskitymme hengitysharjoitteisiin sekä avaamme ylävartaloa tehden tilaa hengitykselle. Hengitysharjoitukset ja asanat tuovat lisää tilaa kohdun ja vatsan seudun alueelle sekä avaavat erityisesti rintarankaa ja elvyttävät hartoita.

Tunti etenee dynaamisiin jooga-asanoihin, jotka vahvistavat alavartaloa, parantavat jalkojen verenkiertoa ja venyttävät kiristyneitä lihaksia. Jooga-asanoissa huomioidaan myös faskiat eli lihaskalvot ja tehdään niitä huoltavia laajoja liikkeitä.

Loppua kohden tunti rauhoittuu pidempikestoisiin, hermostoa rauhoittaviin asanoihin ja loppurentoutukseen.

 

Syyskausi 2017

Raskausajan jooga järjestetään kahden kurssin muodossa. Voit ilmoittautua joko vain yhdelle kurssille tai molemmille. Tämä mahdollistaa kurssille osallistumisen haluamassaan raskauden vaiheessa.

Raskausjooga -tunnit pidetään Espoon Leppävaarassa, Liikuntastudio Luhtavillassa, hyvien kulkiyhteyksien varrella.

 

Raskausajan jooga 1

Sunnuntaisin klo 16:45-17:45
27.8.-1.10.2017: 6 krt / 55min
Ohjaaja: Tuuli Luhtalampi
Hinta: 78 €

Raskausajan jooga 2

Sunnuntaisin klo 16:45-17:45
8.10.-18.11.2017: 7 krt / 55min
Ohjaaja: Tuuli Luhtalampi
Hinta: 89 €

 

Raskausajan jooga – koko syyskausi (1-2)

Sunnuntaisin klo 16:45-17:45
27.8.-18.11.2017: 13 krt / 55min
Ohjaaja: Tuuli Luhtalampi
Hinta: 145 €

 

Ilmoittaudu mukaan täältä!

 

Ohjaaja: Tuuli Luhtalampi

”Halusin luoda tunnin, joka ei pelkästään muokkaa perinteistä joogasarjaa raskaana oleville sopivaksi. Vaan toisi sen sijaan kaikki ne elementit, joita keho ja mieli raskausaikana kaipaa, tuttuja jooga-asanoita muistuttavaan muotoon. Poimin juuri ne tärkeimmät harjoitteet koko laajalta raskausliikunnan skaalalta ja tuon ne joogaharjoitukseen.”

Tuuli Luhtalampi on joogaohjaaja, joka opetuksessaan lähestyy joogaa lempeästi ja maanläheisesti turvallisen tekniikan kautta. Tuuli näkee joogan fyysisenä harjoituksena, josta voi oppia myös paljon tapoja mielen rauhoittamiseen, lempeyteen ja itsetuntemukseen.

Tuuli on käynyt joogaohjaaja-koulutuksen (RYT200) Intiassa kesällä 2011 ja on fysioterapiaopinnoissaan loppusuoralla. Tuuli kouluttautuu jatkuvasti ja viime aikojen kiinnostuksena on erityisesti lantionpohjan fysioterapia, vatsalihasten erkauma, faskiat ja äitiysfysioterapia laajemminkin.

Tuuli odottaa parhaillaan ensimäistä lastaan ja laskettu aika on joulukuun alkupuolella.