Perhejooga

Perhejoogassa tutustutaan joogaan hauskasti tarinoiden ja mielikuvien avulla sekä opetellaan samalla tunnetaitoja.

Tunti tarjoaa lapselle ja aikuiselle yhteistä aikaa ja läsnäoloa, auttaa rauhoittumaan ja nostaa hymyn huulille. Lapsille suunnatuilla joogatunneilla vuorottelevat vauhdikkaat ja rauhalliset harjoitteet.

  • Perhejooga 7-12v. + aikuinen
    Torstaina 20.2.2020 klo 18:00-18:45

  • Perhejooga 3-7v. + aikuinen
    Sunnuntaina 23.2.2020 klo 15:30-16:15

Hinta: 20 € / pari
Ohjaaja: Emma Nikkanen
Paikka: Lime-sali (Timpurinkuja)

Ilmoittaudu mukaan täältä!

Pari ilmoitetaan yhdellä lomakkeella aikuisen nimellä.

Joogaa sekä tunnetaitoja mielikuvituksen ja tarinoiden matkassa

Talviloman perhejoogassa teemana on vahvuudet ja niiden tunnistaminen. Miten liikkuu sammakko, riikinkukko, karhu tai tiikeri? Minkälaisia erilaisia vahvuuksia näillä on?

Perhejoogan tunnilla hengitysharjoitukset, joogalle tyypilliset liikkeet sekä tunnetaitojen opettelu nivoutuvat yhteen. Suurin osa tunnista keskittyy joogasadun matkassa erilaisiin jooga-asanoihin, joita harjoitellaan lapsille mielekkäällä tavalla leikin kautta. Tunnetaitoihin tutustuessa lapset saavat omat vahvuustähdet. Lopputunnista rentoutudaan yhdessä ja päästään kokeilemaan satuhierontaa.

Jokainen osallistuja saa tunnin päätteeksi tunnin aikana tehdyn joogasadun ja satuhieronnan kuvitettuna, jotta kotonakin voi palata kivoihin harjoitteisiin.

Mitä tunti pitää sisällään?

Perhejoogan harjoitukset on muokattu ikätasolle sopiviksi.

  • Alussa lyhyt hengitysharjoitus, jossa opetellaan tiedostamaan oma hengitys ja havainnoimaan sitä
  • Tunti painottuu joogasatuun, jonka matkassa tutustutaan eriaisiin jooga-asanoihin
  • Tunnetaitojen harjoittelua
  • Loppurentoutus ja satuhieronta

Lapsen kanssa joogaamassa voi olla vanhempi, isovanhempi tai esimerkiksi kummi tai muu läheinen.

Perhejoogasta läsnäoloa ja kehotietoisuutta

Lapset hyötyvät joogasta monella tavalla. Se vahvistaa sekä lasten fyysistä suoristuskykyä että keskittymiskykyä. Erilaiset venytykset ja hengitysharjoitukset sekä hengityksen havainnointi auttavat rauhoittumaan ja poistavat jännitystä niin kehosta kuin mielestä. Jooga vahvistaa myös luustoa ja lihaksistoa sekä tarjoaa työkaluja rentoutumiseen ja lepoon. Useat jooga-asanat eli liikkeet ja asennot vahvistavat kehoa monipuolisesti hellien. Tasapainotteluun pohjautuvat asennot parantavat keskittymiskykyä, ryhtiä ja tasapainoa. Jooga vahvistaa myös monipuolisesti rytmitajua ja koordinaatiokykyä sekä vaikuttaa lapsen luovuuteen ja tunneälyyn.

Aikuiselle perhejoogatunti tarjoaa mahdollisuuden keskittyä nauttimaan osallisuudesta ja yhteisestä ajasta lapsen kanssa. Omaa lasta ei tarvitse ohjata, vaan aikuinen voi rauhoittua seuraamaan, miten lapsi keskittyy satuun. Joogamatolla voi myös herätellä omaa sisäistä lastaan heittäytyen mukaan joogasadun vietäväksi.

Ohjaaja: Emma Nikkanen

Emma on koulutukseltaan varhaiskasvatuksen opettaja, lasten ja nuorten joogaohjaaja (RCYT 95+) sekä Tunnetaito-ohjaaja MM®.  Emma on helpostilähestyttävä ja lämmin persoona, jonka seurassa lapset viihtyvät. Emman kanssa vuorotellen puretaan energiaa ja rauhoitutaan.

Ilmoittaudu mukaan täältä!

Pari ilmoitetaan yhdellä lomakkeella aikuisen nimellä.