Mikä on vikana, kun selkä kipuilee tai jumittaa? Mitä voin itse tehdä asialle? Ota selkä haltuun ja tule oppimaan workshoppiin fysioterapeutin opastuksella, mitä sinun selkäsi kaipaa.

Workshopissa teemme liikehallintatestejä, opit selkäkivun taustoista ja saat hyviä kotiharjoitteita.

 

Ota selkä haltuun – workshop

Lauantaina 28.10.2017
klo 15:00-17:00
Hinta: 40 €
Ohjaaja: ft Hedvig Lundsten

Kurssille otetaan enintään 12 osallistujaa.

 

Tiedä taustat: Mistä selkäkipu johtuu?

Kahdeksan kymmenestä suomalaisesta kokee alaselkäkipuja elämänsä aikana. Workshop alkaa perehtymällä käytännönläheisesti selkäkivun syihin, erilaisiin kiputyyppeihin sekä pohtimalla selän hyvinvointiisi vaikuttavia asioita.

 

Testien avulla selvität vahvuutesi ja heikkoutesi

Jotta voisit paremmin ennaltaehkäistä ja myös kuntouttaa selkääsi, on tärkeää tuntea sen ”heikot kohdat” ja toisaalta myös tunnistaa omat vahvuutensa. Testien avulla pääset oppimaan lisää liikehäiriöistä ja liikekontrollihäiriöstä sekä mistä sinun selkäkipusi todennäköisesti johtuvat.

Testit suoritetaan yhdessä ryhmänä tai pareittain ja ohjaaja avustaa testien tekemisessä ja on varmistamassa testitulosten luotettavuutta.

Knoppitieto:

Epäspesifit alaselkäkivut johtuvat yleensä liikehäiriöistä ja liikekontrollin häiriöistä. Usein samalla henkilöllä saattaa olla useampi näistä, sillä liikehäiriö syöttää liikekontrollin häiriötä kun henkilö välttää kivuliasta liikesuuntaa ja näin ollen liike tuotetaan virheellisesti.

Liikehäiriöllä tarkoitetaan selkärangan rajoittunutta liikerataa yhteen tai useampaan suuntaan, ja liike voi myös olla kivulias. Henkilöllä on yleensä voimakas alaselän lihasjännitys, varsinkin rajoittuneeseen liikesuntaan selkää viedessä, mikä lisää kivuliasta tuntemusta. Liikehäiriöisellä pyritään siis palauttamaan selkärangan normaali kivuton liike, ja lieventämään selän lihasjännitystä.

Liikekontrollin häiriö, eli liikehallinnan häiriö, tarkoittaa kykenemättömyyttä hallita selkää tietyssä liikkeessä tai asennossa. Tällöin selän syvät lihakset ovat yleensä heikentyneet, ja myös tässä tapauksessa voi tyypillisesti olla pinnallisten lihasten jännitystä. Kipu ilmenee yleensä kun hallinta liikkeessä pettää, tai staattisen kuormituksen aikana pikkuhiljaa pahenevana kipuna tai väsymyksen tunteena.

 

Poimi itsellesi parhaat kotiharjoitteet

Selkäkivun taustoihin perehtymisen ja testien jälkeen workshopissa keskitytään selän harjoitteisiin. Testien perusteella pystyt valitsemaan juuri sinulle parhaat harjoitteet ”selän haltuunottamiseksi”. Teemme ryhmänä liikkeitä, joista saat koottua itsellesi kotiharjoitteluohjeet selän hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.

 

Jos selkäsi on kipuillut tai haluat ennaltaehkäistä selkäkipuja, älä enää aikaile: varaa paikkasi workshoppiin nyt!

 

Ilmoittaudu mukaan täältä!