Niska & hartiat -kurssi

Hus niskajumit ja hartiaseudun mökötys!

Tervetuloa notkeampi niska ja hyvän tuuliset hartiat!

Autamme  sinua löytämään yhteisen sävelen kiukuttelevan niska-hartiaseudun ja muun kehon välille.

Tule mukaan fysioterapeutin ohjaamalle kurssille!

Niska & hartiat -kurssi on sinua varten, joka haluat

 • Häätää jomotukset pois niska-hartiaseudulta

 • Tuunata ryhtiäsi suoremmaksi

 • Ehkäistä jäykkyyden ja kivun pahentumista

 • Lisätä liikkuvuutta eli pystyä kääntämän päätäsi vaivattomammin

 • Saada tietoa kuinka voit itse hoitaa hartiaseutua

 • Lievittää lihaskireyksiä

 • Vinkkejä tauko- ja elpymisliikuntaan työpäivän aikana

 • Oppia rentouttamaan niska-hartiaseutua

 • Harjoitella koko kehon järkevää yhteen pelaamista

Kesytä hartia- ja niskajumitukset

Niska & hartiat -kurssi on sinulle, joka haluat fysioterapeutin ohjauksessa oppia huoltamaan hartioitasi ja helpottaa niskan jumeja. Kurssilta saat monipuolista tietoa, opastusta sekä helppoja ja toteuttamiskelpoisia harjoitteita takataskuusi letkeämpää arkea varten. Kurssilla tehdään harjoitteita, joilla hoidat mahdollisesti jo olemassa olevia vaivoja sekä myös ennaltaehkäiset niitä tehokkaasti.

Ergonomiaa ei myöskään unohdeta. Useat harjoitteet kytketään nimittäin arjessa toistuviin tilanteisiin kuten kännykän selailu, istumatyö ja staattiset työasennot. Kurssi ei  sovellu henkilöille, joilla on voimakasta yläraajaan säteilevää hermokipua, akuutti tai vaikea niskan retkahdusvamma, akuutti olkapään kipuoireyhtymä tai vaikea huimausoireisto.

Mitä kurssilla tehdään ja miksi?

Kurssilla tehdään harjoitteita eri osa-alueilta kuten  asento – ja liikehallinta, lihaskunto, liikkuvuus sekä lihasten rentouttaminen. Saat myös vinkkejä ja ohjausta ergonomiaan.

Asento- ja liikehallintaa harjoittamalla on mahdollista parantaa ylävartalon ryhtiä ja vähentää virheellisistä asentotottumuksista aiheutuvaa niska-hartiaseudun rasittumista ja kipeytymistä. Kurssilla tehdyillä monipuolisilla ryhti- ja liikehallinnan harjoitteilla oman kehon asento- ja liikeaisti paranee, omia persoonallisia asento- ja liiketottumuksia on helpompi tunnistaa ja siten myös korjata ja kehittää.

Lihaskuntoharjoitteilla parannetaan lihaksiston kykyä sietää erilaisia työssä ja vapaa-aikana esiintyviä kuormitustilanteita väsymättä ja kipeytymättä. Kunnossa oleva lihaksisto palautuu rasituksesta nopeammin ja tehokkaammin, se myös rentoutuu helpommin kuin heikko ja kireä lihaksisto. Lihaskuntoa kurssilla harjoitetaan sekä kehonpainolla että pikkupainojen ja jumppakuminauhojen avulla. Saat monipuolisia harjoitteluvaihtoehtoja ja runsaan liikevalikoiman harjoitteita, joiden avulla sinun on helppo jatkaa omatoimista harjoittelua kurssin jälkeenkin.

Liikkuvuus- ja venyttelyharjoitukset sisältyvät jokaiseen harjoituskertaan oleellisena osana liittyen niska-hartiaseudun vaivojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Riittävä liikkuvuus nivelissä sekä lihasten ja sidekudoksen joustavuus ovat vapaan ja miellyttävän liikkumisen edellytys. Liike huoltaa niveltä ja ylläpitää sekä parantaa kudosten joustavuutta.

Jokainen harjoituskerta päättyy lyhyeen rentoutumistuokioon, jossa keskitytään juuri niska-hartiaseudun rentouttamiseen sekä oman mielen rauhoittamiseen. Rentoutuminen ja rauhallinen hengitys ovat vaikuttavia keinoja purkaa kehon kohonnutta jännitystasoa ja rauhoittaa mieltä.

Saat kurssilta myös käyttökelpoisia ergonomiavinkkejä, joiden avulla voit parantaa työskentelyergonomiaasi niin työssä kuin arjen toiminnoissakin. Niska-hartiaseutu joutuu koville niin istumapainotteisissa, staattisissa työtehtävissä, runsaassa kännykän käytössä ja silmätarkkuutta vaativassa työskentelyssä sekä toisaalta myös toistoliikkeitä sisältävissä käsin tehtävissä töissä.

Kevätkausi 2021

Niska & hartiat -kurssille on mahdollista osallistua paikan päällä liikuntastudiolla pienryhmässä tai kotoa käsin.  

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Niska & hartiat

120
 • 25.3. – 20.5.2021
 • 8 x 55min
 • Torstaisin klo 17:30-18:30
 • Ohjaaja: Kirsi Frantsi
 • Lumme-sali (Muurarinkuja)

Niska & hartiat LIVESTREAM

96
 • 25.3. – 20.5.2021
 • 8 x 55min
 • Torstaisin klo 17:30-18:30
 • Ohjaaja: Kirsi Frantsi
 • Tunnit lähetetään Zoom-alustalla

Tervetuloa kurssille!

Lämpimästi tervetuloa Liikuntastudio Luhtavillan Terve selkä -kurssille. Kurssi pidetään Luhtavillan Lumme-salissa Muurarinkuja 1, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteet. Tunnilla voit olla joko kengät jalassa tai sukkasillaan.
 • Juomapullo, täytä mielellään se jo kotona.
 • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto.

Tuntia ei pidetä loma- ja pyhäpäivinä

 • Helatorstai 13.5.

Liikutaan yhdessä terveinä

Olemme mukauttaneet toimintaamme ja tehneet selkeät ohjeistukset siitä, miten pystymme liikkumaan yhdessä terveinä ja turvavälit huomioiden. Luethan huolella ohjeistuksemme mm. kasvomaskien käyttöön, käsienpesuun ja turvaväleihin liittyen: https://luhtavilla.fi/liikutaan-yhdessa-terveina/

Tunnin korvaaminen

Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille. Korvataksesi tunnin saat linkin liveStream-tunnille sekä tallenteen tunnista, joka on nähtävissä seitsemän päivää tunnin jälkeen.

FysioLuhtavilla

Joko olet tutustunut FysioLuhtavillan palveluihin? Meiltä saat apua niin istumatyöläisen hartiavaivoihin, himotreenaajan kremppoihin kuin ennaltaehkäisevästi terveen ja liikkuvan kehon ylläpitämiseen! Lue lisää: www.fysioluhtavilla.fi

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Liikuntastudio Luhtavillan Terve selkä LIVESTREAM-kurssille. Tunti lähetetään Zoom-alustan kautta.

Osallistuaksesi tunneille sinun tarvitsee vain ladata ilmainen Zoom-sovellus mobiililaitteellesi tai tietokoneellesi. Saat sähköpostiisi joka viikko linkin, jolla pääset seuraamaan live-tuntia. Online tunneilla ei kuulu taustamusiikki vaan keskitymme tarjoamaan miellyttävän treenihetken ohjaajan äänen kuuluessa hyvin.

Joustavuutta kurssille osallistumiseen

LIVESTREAM -kurssin jokaisesta kerrasta tehdään videotallenne, joka on käytettävissäsi vielä seitsemän vuorokautta tunnin pitämisen jälkeen. Näin saat joustavuutta aikatauluihisi ja eikä sinulla jää kurssin kertoja väliin! Samalla pysyt etenevällä kurssilla hyvin mukana.

Mitä tarvitset tunnille:

 • Joustavat vaatteet
 • Juomapullo
 • Jumppamatto tai muu mukavalta tuntuva alusta, esim. olohuoneen matto.
 • Pitkä kuminauha tai sen sijasta esimerkiksi kaulahuivi
 • kevyet käsipainot TAI esim hiekalla/vedellä täytetyt 0.5dl limupullot

Tuntia ei pidetä loma- ja pyhäpäivinä

 • Helatorstai 13.5.

FysioLuhtavilla

Joko olet tutustunut FysioLuhtavillan palveluihin? Toimimme Lumme-salin kanssa samoissa tiloissa, lue lisää palveluistamme: www.fysioluhtavilla.fi

Mahdollisuus korvata poissaolo

Lähetämme ennen jokaisen tunnin alkua kaikille kurssilaisille (sekä LiveStream-kurssille että paikan päällä osallistuville) sähköpostitse linkin LiveStream-tunnille. Näin pääset osallistumaan tunnille kotoa käsin reaaliajassa myös silloin, jos olet ilmoittautunut paikan päälle, mutta saapumisesi estyy jollakin kerralla.

Lähetämme jokaisen tunnin jälkeen kaikille osallistujille myös linkin tunnin tallenteeseen, joka on katsottavissa seitsemän päivän ajan. Tallenteen avulla voit nauttia tunnista myöhemmin, kun sinulle itsellesi sopii, jos satut esimerkiksi sairastumaan päivänä, jolloin tunti pidetään.

Mikäli esimerkiksi koronapandemian vuoksi toiminta paikan päällä estyy, siirrämme myös paikan päällä olevan opetuksen verkon välityksellä tapahtuvaksi. Annamme lisäohjeistusta, jos tilanne tulisi ajankohtaiseksi.

Kurssin osallistujamäärä

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 8, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin.

Mitä ovat LIVESTREAM -tunnit?

Kurssihinta on -20% pienempi kuin paikan päällä liikkuessa. Säästät samalla myös matkoihin kuluvan ajan ja voit liikkua kotoasi käsin ammattitaitoisessa ohjauksessa karsien kontaktit. Et ole kuitenkaan yksin! Treenaat samaan aikaan yhdessä muiden kanssa!

Kun sitoudut viikottaiseen tuntiin, sinun tulee todella liikuttua eikä treenejä tule niin helposti jätettyä välistä tai lykättyä myöhemmäksi. Jos kuitenkin missaat tunnin, sinulla on kaksi vuorokautta aikaa tehdä tunti tallenteelta

Tunnit lähetetään Zoom-alustalla. Osallistuaksesi tunneille sinun tarvitsee vain ladata ilmainen Zoom-sovellus mobiililaitteellesi tai tietokoneellesi. Saat sähköpostiisi joka viikko linkin, jolla pääset seuraamaan live-tuntia. Online tunneilla ei kuulu taustamusiikki vaan keskitymme tarjoamaan miellyttävän treenihetken ohjaajan äänen kuuluessa hyvin.

P.S. Myös liikuntaedut (Smartum, ePassi, Edenred, EazyBreak, Virike, Tyky) käyvät maksutapana!

Ohjaaja: Kirsi Frantsi

Kirsi on pitkän kokemuksen omaava Tuki- ja liikuntaelin -vaivoihin erikoistunut fysioterapeutti, jonka ydinosaamisaluetta on selän sekä niska-hartiaseudun hyvinvointi. ”Kirsillä on vuosien kokemus niin vauhdikkaampien kuin rauhallistenkin ryhmäliikuntatuntien ohjaamisesta. Kirsin rauhallinen ja selkeä ohjaustyyli sekä rautainen selkätietous motivoi harjoittelemaan!

Palaute Terve Selkä -tunnilta:   ”Kirsi on todella asiantuntija ja hän osaa selittää miksi jotain kohtaa on hyvä harjoittaa. Selkeät ohjeet ja aina uutta ja vähän vanhaakin joka tunnilla.”

Ilmoittaudu mukaan täältä!