BABY YOGA

Joogaa synnytyksestä palautumiseen

LIVESTREAM BABY

Liiku kanssamme online live-tunneilla tai tallenteiden parissa

Livestream Baby -kurssi on luotu sinulle, joka haluat...

Kurssi ei ole…

Liikunnasta hyvinvointia vauva-arkeen

Livestream Baby  -kurssin avulla pääset aloittamaan liikunnan synnytyksen jälkeen turvallisesti ja fiksusti. Kurssin ohjaajat ovat äitiysfysioterapeutteja  ja äitisliikunnan ammattilaisia, joilla on vankka kokemus liikunnan ohjaamisesta äiti-vauva-ryhmille. Sinun ei siis tarvitse enää murehtia yksin, millä tavalla voit liikkua turvallisesti palautumista edistäen vaan kaikki on mietitty puolestasi.

Kurssilla pääset liikkumaan yhdessä vauvan kanssa ja saat katkaistua joskus yksitoikkoiseksi käyvän arjen pyörityksen. Saat liikkumisen ohessa tietoa synnytyksestä palautumiseen liittyen sekä ylläpidettyä motivaatiota esim. lantionpohjan huomioimiseen arjessa.

Pääset osallistumaan kurssille joustavasti. Voit osallistua tunnille ns. livenä tai tehdä tunnin harjoitteet myöhemmin tallenteen avulla.  Tallenteet jäävät katsottavaksesi vielä viikko kurssin päätyttyä, joten sinulla on hyvin aikaa tehdä eri treenejä oman aikataulusi mukaan. Näin pystyt rytmittämään liikunnan mm. vauvan vaihtelevan unirytmin mukaisesti.

Monipuoliset ja innostavat lajit

Livestream Baby -kurssilla pääset liikkumaan reaaliaikaisen online live -lähetyksen tahdissa kolmesti viikossa. Tuntien teemat vaihtelevat, jotta pääset hyötymään monipuolisesta lajivalikoimastamme. Kaikista tunneista jää myös tallenne kurssikirjastoon käyttöösi koko kurssin ajaksi (ja vielä viikko kurssin päätyttyäkin).

Livestream Baby  -kurssin lempeät lajit (BabyYoga & BabyPilates) keskittyvät kehonhuoltoon ja lempeään liikkeeseen. Vauhdikkaammissa lajeissa (BabyBarre, BabyPower ja BabyDance) saat hien pintaan ja lisättyä myös lihakuntoa maltillisesti ja turvallisesti.

BabyPilates ja BabyYoga -tunneilla vauva on mukana liikkeissä mahdollisimman paljon. Tilanteesi mukaan tai halutessasi voit tehdä liikkeet myös ilman vauvaa esim. vauvan uniajan sattuessa samaan aikaan. BabyBarressa, BabyDancessa ja BabyPowerissa vauva voi makoilla vieressä tai olla mukana sylissä, kantorepussa tai -liinassa. Näilläkin tunneilla vauvan viihtyvyys on huomioitu.

Kurssin aikataulu

Kurssi on kuuden viikon mittainen.

Maanantaisin klo 9:30-10:00
  • vuorottelevat BabyPilates sekä BabyBarre
  • ohjaaja: Jannina Pylväläinen
Keskiviikkoisin klo 9:30-10:00
  • vuorottelevat BabyYoga sekä BabyBarre / BabyDance
  • ohjaaja: Tuuli Luhtalampi
Torstaisin klo 9:30-10:00
  • vuorottelevat BabyDance sekä BabyPower
  • ohjaaja: Anne Luhtala

BabyBarre

BabyBarre -tunti on yhdistelmä balettia ja pilatesta yhdessä vauvan kanssa. Balettimaiset harjoitteet auttavat äitiä palautumaan raskaudesta vahvistaen kehoa ja lisäten liikkuvuutta. 

BabyPower

BabyPower sopii sinulle, joka kaipaat treeniin tehoa. Tunnilla kohotetaan kuntoa harjoituksilla, jotka ovat samaan aikaan tehokkaita ja palautumisen kannalta turvallisia. 

BabyPilates

BabyPilates auttaa äitiä palautumaan raskaudesta vahvistaen kehoa ja parantaen liikkuvuutta. Vauva on mahdollisimman paljon mukana liikkeissä.

BabyYoga

BabyYoga auttaa palautumaan raskaudesta parantamalla kehon lihastasapainoa: venyttäen kireitä lihaksia ja vahvistaen heikkoja. Vauva on mahdollisimman paljon mukana liikkeissä.

BabyDance

BabyDance -tunneilla tanssitaan yhdessä vauvan kanssa kappale kerrallaan helppoja koreografioita. Musiikki- ja tanssityylit vaihtelevat tunnelmasta ja teemasta toiseen.

Kurssijaksot

Kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Panosta omaan jaksamiseesi – kimpassa treenaaminen on hauskempaa

Vaikka osallistutkin tunnille kotoa käsin etänä, et treenaa yksin!

Kurssialustan kautta sinun on mahdollista olla yhteydessä muihin samanhenkisiin äiteihin ja jakaa sama elämäntilanne iloineen ja haasteineen. Ryhmässä pääset myös kysymään äitiysfysioterapeutilta treenaamiseen liittyvistä asioista. Ryhmässä saat vertaistukea ja voit esittää kysymyksiä ja keskustella esim. synnytyksen jälkeiseen liikuntaan liittyvistä aiheista.

Ryhmän kanssa etänä liikkuminen tuo uutta virtaa arkeen ja mikä parasta – pääset liikkumaan yhdessä vauvan kanssa. Huomio ei ole pelkästään vauvassa, vaan nimenomaan sinussa. Sinuun itseesi panostaminen vie koko perheen hyvinvointia eteenpäin. Kun äiti voi hyvin, muukin perhe voi paremmin.

Sitoutuminen viikottaiseen kurssiin auttaa sinua säilyttämään liikuntarutiinin arjessa myös niinä jaksamisen kannalta huonompina päivinä ja viikkoina. Harjoitteet ja liikunnan lisääminen tuovat sinulle energiaa ja jaksamista vauva-arjen keskelle. Väsymys väistyy, kun löydät liikuntarutiinin arkeen.

Missä vaiheessa synnytyksen jälkeen voi osallistua?

Livestream Baby -kurssi sopii sinulle, kun synnytyksestä on kulunut 2-8 kuukautta. Voit aloittaa kurssin siis jo pian synnytyksen jälkeen tai tulla mukaan vaikka synnytyksestä olisikin kulunut jo joitakin kuukausia.

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta kurssin lajeista. Jos olet harrastanut kyseistä lajia jo aiemmin, valmistaudu nyt rauhoittamaan hieman harjoittelua. Kurssilla opit muokkaamaan sinulle jo ennestään tuttuja liikkeitä omaan palautumisen vaiheeseen sopivaksi.

Baby-kurssilla sinun ei tarvitse enää murehtia itseksesi, millä tavalla voit liikkua turvallisesti ja järkevästi. Kurssien ohjaajat ovat äitiysfysioterapeutteja ja liikunta-alan ammattilaisia, joten tunnit on rakennettu ammattitaidolla synnytyksen jälkeinen palautuminen huomioiden.

Miksi valita livestream -kurssi?

Kurssihinta on -70% pienempi kuin paikan päällä liikkuessa! 

Normaalisti kuuden viikon kurssi paikan päällä äitiysfysioterapeuttien ohjauksessa maksaisi 96 euroa / kurssi (eli kolme viikkotuntia yhteensä 288€). Nyt pääset tutustumaan jopa viiden eri lajin (pilates, jooga, barre, power ja dance) harjoittelun hyötyihin superedullisesti! Maksat vain 14,50 €/vko.

Matkoihin ei kulu aikaa

Vauva kanssa liikkeelle lähteminen voi olla ajoittain melko tuskaista. Livestream -kurssin mukana voit liikkua kotoasi käsin ammattitaitoisessa ohjauksessa karsien kontaktit ja olla silti osana samanhenkistä yhteisöä!

Löydät helpommin treenirutiinin

Kun sitoudut viikottaiseen tuntiin, sinun tulee todella liikuttua eikä treenejä tule niin helposti jätettyä välistä. Jos kuitenkin missaat tunnin, jäävät tallenteet katsottavaksesi koko kurssin ajaksi (ja vielä viikko kurssin päättymisen jälkeen). Älä kuitenkaan ota suotta paineita – jokaista treeniä ei tarvitse tehdä mukana vaan liikut oman jaksamisesi mukaan. 

Oma kurssialusta

Tunti lähetetään suorana kurssialustalla. Ilmoittautumisen yhteydessä pääset luomaan itsellesi käyttäjätunnukset. Tunnuksilla pääset kirjautumaan kurssialustalle, josta voit seurata livelähetystä selaimesta tai katsoa tallenteita. Et tarvitse mitään erillisiä sovelluksia tuntien katsomiseen. Alustalla on myös mahdollista keskustella muiden äitien sekä äitiysfysioterapeutin kanssa. 

P.S. Myös liikuntaedut (Smartum, ePassi, Edenred, EazyBreak, Virike, Tyky) käyvät maksutapana!

Ohjaajat

Ohjaaja: Tuuli Luhtalampi

Tuuli on liikuntastudion ja FysioLuhtavillan perustaja ja koulutukseltaan äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti. Ryhmäliikunnan ohjaamisesta Tuulilla on viidentoista vuoden kokemus. Tuuli on ohjaajana tarkka, mutta pitää huolen siitä, että tunneilla tehdään eikä vain hinkata pikkuseikkoja. Tuulin tunneilla on keskittynyt ja leppoisa tunnelma.

Ohjaaja: Jannina Pylväläinen

Jannina on koulukseltaan fysioterapeutti, pilates- sekä tanssinohjaaja. Jannina on erikostunut äitiysfysioterapiaan sekä ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja useita vuosia. Herttaisen ja ammattitaitoisen Janninan tunneilla on keskittynyt ja rauhallinen tunnelma.

Ohjaaja: Anne Luhtala

Annella on monipuolinen ja pitkä tausta liikunnan ohjauksesta sekä laajasti perehtymistä synnytyksen jälkeisestä palautumisesta suhteessa liikuntaan. Treenissä on Annen mielestä tärkeää löytää itselle sopivan tasoinen harjoite, jotta harjoittelu on mielekästä. Koulutukseltaan Anne on liikunnanohjaaja (YAMK). Hän käynyt myös pitkän pilatesohjaajakoulutuksen (PilatesHealth), jossa on syvennytty mm. raskausajan sekä synnytyksen jälkeiseen liikunnan erityispiirteisiin, sekä rutkasti muita lyhyempiä koulutuksia.

Lähde mukaan!

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.