TERVE SELKÄ

Pidä selkäsi kunnossa ja nauti kivuttomista päivistä!

CORE & LIIKKUVUUS

Joustava keho päästä varpaisiin

Core & liikkuvuus -kurssi on sinua varten, joka haluat

Kurssi ei ole…

Mitä kurssilla tehdään?

Tunnit alkavat seisten tehtävällä lämmittelyosuudella, jonka virtaavat liikkeet avaavat ja valmistavat kehoa harjoitteisiin, haastavat tasapainoa ja lisäävät samalla liikkuvuutta. Lämmittelyliikeet tehdään huolellisesti omaa kehoa kuunnellen ja liikeratoja avaten. Jo pelkän lämmittelynkin jälkeen keho tuntuu vetreämmältä. 

Varsinaisessa core-osuudessa haastetaan keskivartalon lihaksia hieman raskaammilla liikkeillä. Tavoitteena on vahvistaa erityisesti vatsalihaksia ja selkää huomioiden myös syvien lihasten aktivoimisen. Ohjaaja opettaa, miten saat syvät tukilihakset pysymään myös haastavammissa harjoitteissa mukana. Vaihtoehtoja ja liikevariaatioita on tarjolla jokaisen makuun.

Tunnin  loppupuolisko koostuu dynaamisista liikkuvuusharjoitteista, jotka huomioivat lihas- ja faskiaketjuja. Joka tunnilla huomioidaan kehomme yleisimmät jumituskohdat kuten hartioiden, rintarangan ja lonkankoukistajien  alueet.  Välineinä käytämme mm. pitkää jumppakuminauhaa, keppiä ja pehmeää pienehköä jumppapalloa. Teemme liikkeitä monipuolisesti eri alkuasennossa, jotta keho saa mahdollisimman monipuolista liikettä.

Kenelle?

Core & liikkuvuus -kurssi on sinulle, joka tarvitset lisää liikettä kehoon. Kurssi sopii ihan kaikille, koska jokainen tekee liikkeet omana tahtiin ja omaa kehoaan kuunnellen. 

Saatat tarvita työpäivästä elpymistä tai lisää ideoita liikkuvuusharjoitteluun jonkin lajin tueksi. Voi olla, että käyt säännöllisesti kävelyllä tai uimassa, mutta kehon muut liikesuunnat jäävät hyödyntämättä. 

Liikkuvuuden lisäksi kaipaat  mahdollisesti keskivartalon eli corelihasten vahvistamista lempeillä keinoilla ja ns. ajatuksen kanssa.  Kun tehdään, niin tehdään huolella! 

Kurssijaksot

Kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 10-13, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin.

Jäikö tunti välistä? Ei hätää!

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä, voit tehdä korvaavan tunnin tallenteelta. Tallenteet ovat käytössäsi koko kurssin ajan.
 • Tallenteet tarjoavat sinulle mahdollisuuden liikkua halutessasi myös useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.

Miksi tunnit kuvataan?
Tunnit kuvataan livelähetyksenä, jotta kurssille on mahdollista osallistua myös etänä kotoa käsin. Paikan päällä olevia osallistujia ei kuvata. Videotallenteessa näkyy vain ohjaaja.

Ohjaaja

Ohjaaja: Anne Luhtala

Annella on monipuolinen ja pitkä tausta liikunnan ohjauksesta. Annen intohimona on liikkuvuus- ja kehonhuoltotunnit, joissa Anne on ohjaajana perusteellinen ja rauhallinen. Anne on hyväksytty Suomen Pilates yhdistyksen jäseneksi käytyään pitkän Pilates koulutuksen kaikki kolme tasoa (PilatesHealth). Lisäksi hän on kouluttautunut myös toisen kehonhuoltomenetelmän, Spiraalistabilaation ohjaajaksi. 

Palautteita aikaisemmilta kursseilta

”Tehokas ja osaava ohjaus ja hyvä tunnelma – huumorilla ja hyvällä mielellä tehokasta treeniä.”

”Hyvällä huumorilla vedetty asiantuntijuutta tihkuva juttu. Ihmiseltä ihmiselle!”

”Tunnilla fiilis rento ja positiivinen, ohjaaja kertoo, miten liikkeet vaikuttavat, tarjoaa vaihtoehtoja jne.”

Ohjeet paikan päälle tulevalle kurssilaiselle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan Core & liikkuvuus –kurssille! Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteet
 • Juomapullo
 • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto

Koronaohjeet

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Käytä kasvomaskia pukuhuone ja aulatiloissa
 • Putsaa lainaamasi välineet

Tutustuthan ohjeisiimme kokonaisuudessaan täältä.

Jäikö tunti välistä? Ei hätää!

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä, voit tehdä korvaavan tunnin tallenteelta. Tallenteet ovat käytössäsi koko kurssin ajan.
 • Tallenteet tarjoavat sinulle mahdollisuuden liikkua halutessasi myös useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.

Miksi tunnit kuvataan?
Tunnit kuvataan livelähetyksenä, jotta kurssille on mahdollista osallistua myös etänä kotoa käsin. Paikan päällä olevia osallistujia ei kuvata. Videotallenteessa näkyy vain ohjaaja. 

Ohjeet LIVESTREAM -kurssille osallistuvalle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Core & liikkuvuus LIVESTREAM -kurssille

Tunti lähetetään suorana kurssialustalla. Ilmoittautumisen yhteydessä pääset luomaan itsellesi käyttäjätunnukset. Tunnuksilla pääset kirjautumaan kurssialustalle, josta voit seurata livelähetystä selaimesta tai katsoa tallenteita. Et tarvitse mitään erillisiä sovelluksia tuntien katsomiseen.

Mitä tarvitset tunnille:

 • Joustavat vaatteet
 • Jumppamatto tai muu mukavalta tuntuva alusta, esim. olohuoneen matto.
 • Pitkä kuminauha tai sen sijasta esimerkiksi kaulahuivi, keppi, mopin varsi tai vastaava
 • Pilatespallo, jos kotoa löytyy (pehmeä pallo, läpimitta 18 cm). Pallon tilalla voi hyödyntää myös tyynyä. Pilatespallon voit halutessais käydä ostamassa Luhtavillan vastaanotosta hintaan 10 €.

Tuntien tallenteet nähtävissäsi koko kurssin ajan

 • Tunnit kuvataan livelähetyksenä ja pääset osallistumaan mukaan reaaliaikaisesti. Kun sitoudut viikottaiseen tuntiin, sinun tulee todella liikuttua eikä treenejä tule niin helposti jätettyä välistä.
 • Jos kuitenkin missaat tunnin, jäävät tallenteet katsottavaksesi koko kurssin ajaksi. 
 • Tallenteet tarjoavat sinulle myös mahdollisuuden liikkua halutessasi useamman kerran viikossa saman tunnin parissa.