TERVE SELKÄ

Pidä selkäsi kunnossa ja nauti kivuttomista päivistä!

Äänimalja yinjooga

Rentoutuen viikonloppuun

Äänimalja yinjooga -kurssi on sinua varten, joka haluat

Kurssi ei ole…

Mitä kurssilla tehdään?

Äänimaljojen rentouttava vaikutus perustuu värähtelyyn. Äänimaljat tuottavat värähteleviä ja luonnollisia ylä-ääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme. Äänet vaikuttavat meihin usealla eri tasolla: auditiivisesti eli kuuloaistin kautta, aivojen kautta, anatomisesti sekä energiatasolla. Äänimaljan rentouttavia vaikutuksia ovat verenpaineen lasku, hengityksen syveneminen, rentoutumisen tunteen lisääntyminen, unen laadun parantuminen, levollisuuden ja tasapainoisuuden tunteen lisääntyminen sekä lihasjännitysten helpottuminen.

Aloitamme tunnin keskittymällä omaan kehoon äänimaljojen sointujen avulla ja siitä jatkamme luontevasti yinjoogaharjoitukseen, jonka aikana äänimaljojen värähtely auttaa sinua syvärentoutumaan. Joogaohjaaja kuljettaa sinut rentouttavasta asanasta toiseen tunnin aikana. Äänimaljoja ja meditaatiokelloja soitetaan luoden tilaan harmonisen äänimaailman. Osa äänistä on matalampia ja osa hieman korkeampia. Äänimaljaohjaaja soittaa maljoja salissa sekä kiertelee osallistujien joukossa. Halukkaat saavat myös kokea äänimaljojen rentouttavan vaikutuksen esimerkiksi vatsan tai rintakehän päällä.

Yinjooga on staattinen joogatyyli, jossa keskitytään syvävenytyksiin ja rentoutumiseen sidekudoksia stimuloiden. Asanat vaikuttavat kehossa alueisiin, joissa on eniten sidekudosta kuten nivelten ympärillä (lantionseutu, selkä, jalat & kädet). Yinjoogassa asennot tehdään passiivisesti tietoisesti hengittäen ja painovoimalle antautuen. Asennoissa viivytään useiden minuuttien ajan (3-6min). Yinjooga toimiikin hyvin vastapainona arjen kiireille ja auttaa sinua keskittymään hetkeksi omaan itseen ja päästämään irti kuormittavista ajatuksista. Yinjooga helpottaa stressiä ja rauhoittaa hermostoa. Yinjooga tukee muuta liikuntaa ja auttaa kehoa palautumaan ja avautumaan. Äänirentoutuksen avulla tehostat syvää rentoutumisen tilaa ja pääset hemmottelemaan itseäsi kokonaisvaltaisesti.

Kenelle?

Suosittelemme sinulle kurssia Äänimalja yinjooga -kurssi, jos tarvitset kokonaisvaltaista rentoutumista sekä pysähtymistä hetkeksi. Toivot ehkä myös irtautuvasi helpommin viikon rasituksesta ja haluat aloittaa viikonlopun  valmiiksi rentoutuneena.

Kurssi sopii kaikille – aikaisempaa joogakokemusta et siis tarvitse. Asennot tuetaan joogablokeilla ja  -tyynyllä sinulle sopivaksi, joten koetpa sitten olevasi jäykkä tai notkea saat tuettua asennot itsellesi sopiviksi.

Äänimaljarentotus, yksilöhoitona vai yinjoogakurssina?

Toivottu combo, Äänimaljarentoutuksen ja Yinjoogan yhdistelmä kurssina on sinulle yksilöäänimaljahoitoa huomattavasti edullisempi. Yhden Äänimalja yinjooga -kurssikerran hinta on 27 €/ (1h 15 min) kun taas yksilöllisen Äänimaljahoidon hintamme FysioLuhtavillan vastaanotolla on yhdeltä kerralta 60€ (1 h) .  (Säästö 3x kurssista 99€!)

Kurssimuotoisuus myös mahdollistaa ennen kaikkea säännöllisen rentoutumisen rutiinin sekä kehonhuollon samalla kertaa! Äänimaljojen vaikutuksesta ja kehon rauhoittumisen myötä voit saada rentoutumisesta pidempiaikaista apua stressiin sekä uunen laatuun.

Lämpöisesti tervetuloa!

Kurssijaksot

Kurssit jakautuvat useaan samantasoiseen jaksoon. Jaksot on numeroitu kurssinimen perään – numero ei kerro tasosta vaan kaikki jaksot ovat samantasoisia. Huom! Äänimalja Yinjooga -kurssin pituus on muista kursseista poiketen 3 viikkoa.

Ensikertalaiset ovat tervetulleita jokaiselle jaksolle. Voit siis ilmoittautua mille tahansa jaksolle, vaikka et olisi ollut mukana aiemmin. Jokaisella kurssilla on aina hieman eri sisältö, joten aikaisemmin mukana olleillekin on uutta luvassa.

Voit maksaa myös erilaisilla liikuntaeduilla kurssin alkaessa. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak. Huomaathan, että liikuntaedut ovat henkilökohtaisia.

Kurssien osallistujamäärät

Ryhmän enimmäisosallistujamäärä on 13, jolloin salissa säilyvät reilut turvaetäisyydet muihin osallistujiin.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Kursseilla on mahdollista korvata yksi poissaolo. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.
 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä voit korvata sen jollakin seuraavista kursseista (riippuen kurssista, joko paikan päällä tai Livestreamissa): Lempeä-/Powerpilates, Flowjooga, Terve selkä.
 • Korvaavalle tunnille tulee ilmoittautua, joten olethan yhteydessä meihin sähköpostilla ja kerro mille tunnille (kurssin nimi ja pvm) olisit haluakas tulemaan.
 • Korvaus on tehtävä viimeistään kuukausi kurssin loppumisen jälkeen.

Ohjaaja

Joogaohjaus: Kati Ruoko

Kati on joogaohjaajana lempeä eikä kikkaile turhia. Helposti lähestyttävän Katin tunneilla on helppo rentoutua! Kati on ohjannut ryhmäliikuntatunteja yli 15 vuoden ajan ja hänellä on vuosien kokemus henkilökohtaisesta valmennuksesta. 

Ohjaaja

Äänimaljat: Karoliina Anttonen

Karoliina on koulutukseltaan äänimaljahoitaja fysioterapeutti. Karoliiina tekee FysioLuhtavillassa hieronnan ja fysioterapian  lisäksi äänimaljarentoutuksia niin yksilöhoitoina kuin ryhmillekin. Empaattinen Karoliina ymmärtää  rentoutumisen merkityksen kehomme hyvinvoinnille.

Palautteita aiemmista Äänimaljarentoutuksistamme

”Parasta oli syvä rentoutunut olo, rauhoittavat maljojen äänet.”

”Olisi ihanaa, jos tämän saisi yhdistettyä yin- harjoutukseen. Itselläni oli alkuun hankala rauhoittua, joten tuo yin voisi auttaa tässä.”

”Todella rentouttava ja ihana arjen piristys tähän syksyyn! Toivoisin näitä lisää.”

Ohjeet paikan päälle tulevalle kurssilaiselle

Tervetuloa kurssille!

Tervetuloa Luhtavillan Terve selkä –kurssille! Luhtavilla sijaitsee kävelykadun varrella katutasossa osoitteessa Timpurinkuja 3, noin 500 m päässä Leppävaaran juna-asemalta.

Ota mukaan kurssille

 • Joustavat vaatteet
 • Juomapullo
 • Iso pyyhe lainamaton suojaksi TAI oma jumppamatto
 • Tunnilla ollaan sukkasillaan tai paljain jaloin

Koronaohjeet

Liikutaan yhdessä terveinä ja taataan mukava treenikokemus kaikille. 

 • Saavu paikalle vain terveenä
 • Pese kätesi paikalle saapuessasi
 • Käytä kasvomaskia pukuhuone- ja aulatiloissa
 • Putsaa lainaamasi välineet

Tutustuthan ohjeisiimme kokonaisuudessaan täältä.

Mahdollisuus korvata poissaolo

Kursseilla on mahdollista korvata yksi poissaolo. Jos ilmoittaudut useammalle kurssille, saat korvata yhden poissaolon / kurssi.

 • Joskus voi käydä niin, ettet pääsekään tunnille. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa meille.
 • Jos sinulla jää jokin kurssikerta välistä voit korvata sen jollakin seuraavista kursseista (riippuen kurssista, joko paikan päällä tai Livestreamissa): Lempeä-/Powerpilates, Flowjooga, Terve selkä.
 • Korvaavalle tunnille tulee ilmoittautua, joten olethan yhteydessä meihin sähköpostilla ja kerro mille tunnille (kurssin nimi ja pvm) olisit haluakas tulemaan.
 • Korvaus on tehtävä viimeistään kuukausi kurssin loppumisen jälkeen.