Liikkuvuus -workshop 25.3.2017

 

Tuntuuko keho työpäivän jälkeen jäykältä?
Tuppaako istuma- tai seisoma-asento painumaan?
Kipuileeko keho lihasepätasapainon vuoksi?
Jääkö liikkuvuusharjoittelu muun treenin varjoon?

 

Tämä workhop on sinulle, joka haluat vetreämmän kehon! Kehon lihasepätasapainon ei tarvitse haitata menoasi! Kun kehoa ei rasita toisten lihasten kireys ja vastaavasti toisten lihasten jatkuva venytys tai heikkous…

  • olet jo ennaltaehkäissyt loukkaantumisia
  • saat paremman hyödyn lihasvoima- tai kestävyystreenistä ja
  • tunnet olosi energisemmäksi!

 

Workshop tarjoaa työkaluja liikkuvuuden lisäämiseksi ja samalla parannat suorituskykyäsi ja vähennät loukkaantumisriskiäsi. Liikkuvuuden lisäämisen tavoitteena on tehdä kehosta mahdollisimman hyvinvoiva ja elastinen – samaan aikaan liikkuva ja vahva. Liikkuvuuden kehittäminen tukee erinomaisesti taito-, voima- ja kestävyysharjoittelua ja se toimiikin näiden tärkeänä perustana.

 

Milloin?

Liikkuvuus -workshop
Lauantaina 25.3.2017 klo 13:00-16:00
Hinta: 45 €
Kesto: 3 tuntia

 

Suuntaa-antava aikataulu:

klo 13:00-13:30 Liikkuvuuden ABC -luento
klo 13:30-13:45 Lämmittely, jossa huomioidaan faskialinjat
klo 13:45-14:45 FoamRoller
klo 14:45-16:00 Dynaamiset liikkuvuusharjoitteet

Ilmoittaudu mukaan täältä ja ota askel kohti vetreämpää oloa!

 

Kenelle?

Kurssi sopii jokaiselle, joka haluaa kehostaan vetreämmän, liikkuvamman ja terveemmän. Workshop sopii kaiken kuntoisille ja kokoiselle, naisille ja miehille. Sinun ei tarvitse olla notkea jo valmiiksi vaan kurssille ovat lämpimästi tervetulleita myös ”rautakanget”.

 

Kurssin teemat

Liikkuvuuden ABC -luento

Miten ennaltaehkäistä rasitusvammoja ja loukkaantumisia?
Miten huolehdin kehon lihastasapainosta?
Millä eri tavoilla voin lisätä liikkuvuutta?

Lyhyessä luento-osuudessa käymme läpi liikkuvuuden ja lihastasapainon merkitystä rasitusvammojen ja loukkaantumisten ennaltaehkäisyssä. Perehdymme siihen, miten istuminen ja nykyinen passiivinen elämäntapa vaikuttavat kehoomme ja miten purkaa tilannetta.

Käymme lyhyesti läpi faskioiden merkitystä sekä erilaisia venytystekniikoita mm. passiviset ja aktiiviset venytykset, staattiset ja dynaamiset, MET & PNF eli lihassupistuksen käyttäminen rentoutuksen ja venytyksen tukena.

 

Lämmittely, josta saat vinkkejä mm. työpäivän taukoihin

Virtaavat liikkeet avaavat ja valmistavat kehoa harjoitteisiin, haastavat tasapainoa ja lisäävät samalla liikkuvuutta. Lämmittelyliikeet tehdään huolellisesti omaa kehoa kuunnellen ja liikeratoja avaten. Jo pelkän lämmittelynkin jälkeen keho tuntuu vetreämmältä. Lämmittelyliikkeet on valittu niin, että ne mukailevat toiminnallisia lihas- ja faskialinjoja.

Näistä lämmittelyliikkeistä saat vinkkiä myös työpäivän ”taukojumppaan”. Pari avaavaa liikettä työn lomaan ja saat ennaltaehkäistyä istumisen haittoja tehokkaasti!

 

FoamRoller – rullauksen perusteet

Foamroller on erittäin hyvä kotihoitoväline pehmyt- ja sidekudosten “avaamiseen”. Ideana on saada lihaksia ympäröivien fascioiden eli sidekudoskalvojen eri kerrokset liikkumaan paremmin. Etuna foamrollerin käytössä esimerkiksi venyttelyyn verrattuna on juuri se, että kiinni “liimautuneet” fasciat eivät venyttelemällä välttämättä irtoa toisistaan.

Yleisin revähdys-/venähdystyyppi on nimenomaan fasciassa tapahtuva. Säännöllisellä foamrollerin käytöllä fascia pysyy elastisena ja näin pystytään ehkäisemään myös loukkaantumisia tilanteissa, joissa normaalisti saattaisi kudosvauriota syntyä, esim. liukastuessa. Muita hyötyjä on mm. parantunut verenkierto ja aineenvaihdunta, koska fasciakerrosten välissä on verisuonia sekä imunestesuonia. Näin elimistö myös palautuu kuormituksesta nopeammin.

Käymme läpi monipuolisesti kaikkien isojen lihasryhmien rullausliikkeet ja eri rullaustekniikat.

 

Dynaamiset liikkuvuusharjoitteet

Dynaamiset liikkuvuusharjoitteet ovat joustavia ja avaavia liikkeitä, jotka lisäävät tehokkaasti liikkuvuutta. Näihin liikkeisiin et tarvitse valmiiksi notkeaa kehoa vaan ne sopivat kaikille.

Olemme poimineet liikkeistä olennaisimmat harjoitteet. Opettelemme tekemään kiertoja, taivutuksia ja venytyksiä hyödyntäen hengitystä. Pääpaino on kuitenkin itse liikkeessä eikä oikeassa hengitysrytmissä.

Käytämme harjoitteissa myös välineitä tehostamaan liikkeitä.

 

Kurssin paras anti:
Iso liikepankki, josta voit napata itsellesi parhaat harjoitteet

Teemme workshopin harjoitteiden lomassa pieniä liikkuvuustestauksia, joiden avulla voit yksilöllisesti todeta, mitkä harjoitteet ovat tärkeimpiä juuri sinulle. Nämä vinkit kannattaa napata ylös, jotta voit hyöydyntää niitä omatoimisessa liikkuvuusharjoittelussa.

Testaamalla liikkuvuutta voimme arvioida kehon heikkoja kohtia ja siten ennakoida mahdollisia rasitusvammoja tai loukkaantumisia, kun osaamme priorisoida liikkuvuusharjoitteet näihin osa-alueisiin. Kun arvioimme kehon lihastasapainoa liikkuvuuden mittaamisen kautta, saamme mahdollisuuden vaikuttaa näihin kehon ”heikkoihin lenkkeihin” ennaltaehkäisevästi, jottei vammoja tulisi.

 

Ohjaajat:

Anne Luhtala on monipuolinen ja pidetty ohjaaja, jolla on pitkä tausta erilaisista ryhmäliikunnan ohjauksista. Annen intohimona on liikkuvuus- ja kehonhuoltotunnit, joissa Anne on ohjaajana perusteellinen ja rauhallinen. Annen tunnilla ei kuitenkaan olla suu mutrussa vaan annetaan huumorin tuoda hymy huulille. Anne on pilatesohjaaja (Pilates Health 1 & 2) ja hyödyntää monipuolisessa liikepankissa myös pilatesharjoitteita.

 

Tuuli Luhtalampi on ohjannut monipuolisesti erilaisia ryhmäliikuntatunteja jo pitkään. Tuulin tiedonjano on loputon ja hän kouluttautuu jatkuvasti. Tuulin tämän hetken polttavimpana kiinnostuksen kohteena ovat faskiat ja niiden kokonaisvaltainen vaikutus kehoon. Tuulin intohimona on löytää kaikista harjoitteista jokaiselle toimivimmat ja yksilöllisimmät. Tuuli ammentaa osaamistaan myös fysioterapiaopintojen puolelta ja tuo sitä ryhmäliikuntaan.

 

Ilmoittaudu mukaan täältä ja ota askel kohti vetreämpää oloa!