Joogaleiri kesällä 2020

Kesä on ilon aikaa ja tarjoaa mahdollisuuden kokeilla kaikkea uutta! Varmista lapselle kesän chillein elämys, varaammalla paikka rennolle ja innostavalle joogaleirille!

Leirin ohjelmassa on erilaisten joogaharjoitteiden lisäksi akrobatiaa, leikkejä, pelejä ja ulkoilua! Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvita!

Lasten joogaleiri

140
  • 7-11 -vuotiaat
  • 10.-12.8.2020
  • 3 pvä: ma-ke klo 8:30-14:00

Leireille otetaan enintään 14 lasta. Minimiosallistujamäärä on 8.

Leirit tulevat täyttymään varmasti,
joten varaa paikka pian!

Lasten joogaleiri

Ohjelma:

08:30-09:00 Saapuminen liikuntastudiolle
09:00-10:00 Joogatunti
10:00-11:30 Ulko-ohjelmaa
11:30-12:30 Ruokailu + omaa aikaa
12:30-13:30 Joogatunti
13:30-14:00 Oheisharjoitteita (leikkejä, akrobatiaa, tunnetaitoja)
14:00 Kotiinlähtö

Ohjelma on suuntaa antava ja se voi elää hieman osallistujien toiveiden ja sään mukaan.

Miten lasten jooga eroaa aikuisten joogasta?

Lasten jooga eroaa aikuisten tunnista monella tavalla: tunnit ovat paljon vuorovaikutteisempia, joustavampia ja mielikuvituksella maustettuja. Lasten joogassa harjoitusten intensiteetti vaihtelee välillä purkaen energiaa ja välillä rauhoittuen keskittymään.

Harjoittelemme tunnilla oikeita jooga-asanoita kehittyen pikkuhiljaa sekä teemme hengitys- ja keskittymisharjoituksia lapsille soveltuvalla tavalla. Teemme myös paljon asanoita ja harjoitteita pareittain sekä yhdessä ryhmänä.

Joogasta rauhoittumista, kehotietoisuutta ja itseluottamusta

Jooga kehittää tunnetusti voimaa ja liikkuvuutta, parantaa keskittymiskykyä sekä lieventää stressiä. Lisäksi lasten jooga on oikeasti hauskaa eikä siinä ole paineita kehittyä ja kilpailla.

Joogaharjoittelu yhdistää sekä kehon että mielen tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Harjoitukset kohottavat kehotietoisuutta ja itseluottamusta sekä kehittävät sosiaalisia taitoja ja muiden huomioonottamista.

Keho: Jooga muun muassa kehittää voimaa, liikkuvuutta, tasapainoa, kehonhallintaa, koordinaatiota sekä rentouttaa kehoa.

Mieli: Joogaharjoittelu parantaa keskittymiskykyä, poistaa jännitystä ja stressiä (kyllä, nykyajan lapsetkin ovat huolestuttavan stressaantuneita) sekä edistää oppimista.

Lapsia ei työnnetä tai usuteta omien rajojen yli vaan he oppivat havainnoimaan omat rajansa, joissa keho liikkuu turvallisesti. Joogaharjoittelu ei ole terapiaa eikä sillä ole uskonnollista taustaa.

Muu ohjelma

Ulkoilemme sään salliessa päivittäin. Vain rankkasateella jätämme ulkoilun kokonaan pois. Ulkona pääsemme leikkimään erilaisia leikkejä ja pelaamaan pelejä. Olemme sään salliessa mahdollisimman paljon ulkona.

Liikumme monipuolisesti yhdessä: temppuilemme, harjoittelemme akrobatiaa ja leikimme. Lounaan jälkeen varataan joka päivä pieni hetki omaa aikaa, jossa voimme lueskella kirjoja, piirrellä, pelailla lautapelejä tai viettää muuten aikaa yhdessä hieman vapaammin.

Ruokailu

Lapsille tarjotaan kevyt lounas (esim. keittoa ja voileipää). Lisäksi lapsille tarjotaan pieni hedelmäinen välipala ennen kotiinlähtöä.

Pystymme huomioimaan erityisruokavaliot vain rajoitetusti.

Ilmoittaudu leireille täältä!

Ohjaajat

Tuuli Luhtalampi

Tuuli toimii joogaleirin vastuuohjaajana. Tuuli on liikuntastudion omistaja, fysioterapeutti sekä jooga-opettaja ja hänellä on yli viidentoista vuoden kokemus ja koulutus erilaisten tuntien ohjaamisesta. Tuulin kanssa heittäydytään, hassutellaan ja liikutaan tunnelmasta toiseen.

Anne Luhtala

Joogaleirillä Anne vastaa muusta leiriohjelmasta. Anne on koulutukseltaan liikunnanohjaaja (lastenliikunnan syventävät opinnot). Annella on kokemusta useista erilaisista kesäleireistä sekä lasten ja nuorten liikunnanohjaamisesta. Annen kanssa ulkoillaan, leikitään ja temppuillaan.

Leirillä saattaa olla lisäksi vierailevia ohjaajia.

Ilmoittaudu leireille täältä!