lasten-jooga

Joogaa 7-12 -vuotiaille!

Lasten jooga on terveellinen, turvallinen ja hauska liikunnallinen hetki, jossa lapset oppivat kehotietoisuutta (oman kehon kuuntelu) ja saavat tilaa rauhoittua. Tuntien harjoitteet on suunniteltu ikäryhmälle sopivaksi.

Liikuntastudiomme lasten tuntien pohjana on halu luoda liikuntapaikka, jossa lapset voivat kokea ja kehittyä kannustavassa ilmapiirissä. Harrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa ja haluamme mahdollistaa sen myös ilman aiempaa kokemusta vastaavista lajeista.

 

Miten lasten jooga eroaa aikuisten tunneista?

lasten-jooga2Lasten jooga eroaa aikuisten tunnista monella tavalla: tunnit ovat paljon vuorovaikutteisempia, joustavampia ja mielikuvituksella maustettuja. Lasten joogassa harjoitusten intensiteetti vaihtelee välillä purkaen energiaa ja välillä rauhoittuen keskittymään.

Harjoittelemme tunnilla oikeita jooga-asanoita kehittyen pikkuhiljaa sekä teemme hengitys- ja keskittymisharjoituksia lapsille soveltuvalla tavalla. Teemme myös paljon asanoita ja harjoitteita pareittain sekä yhdessä ryhmänä.

 

Miksi aloittaa joogaharrastus?

Jooga kehittää tunnetusti voimaa ja liikkuvuutta, parantaa keskittymiskykyä sekä lieventää stressiä. Lisäksi lasten jooga on oikeasti hauskaa eikä siinä ole paineita kehittyä ja kilpailla.

Joogaharjoittelu yhdistää sekä kehon että mielen tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Harjoitukset kohottavat kehotietoisuutta ja itseluottamusta sekä kehittävät sosiaalisia taitoja ja muiden huomioonottamista.

Keho: Jooga muun muassa kehittää voimaa, liikkuvuutta, tasapainoa, kehonhallintaa, koordinaatiota sekä rentouttaa kehoa.

Mieli: Joogaharjoittelu parantaa keskittymiskykyä, poistaa jännitystä ja stressiä (kyllä, nykyajan lapsetkin ovat huolestuttavan stressaantuneita) sekä edistää oppimista.

 

Lapsia ei työnnetä tai usuteta omien rajojen yli vaan he oppivat havainnoimaan omat rajansa, joissa keho liikkuu turvallisesti. Joogaharjoittelu ei ole terapiaa eikä sillä ole uskonnollista taustaa.

 

Lasten joogaa ei ole tarjolla syyskaudella 2017.