Lantionpohja -workshop

Lantionpohjan lihasten treenamisesta puhutaan nykyään yhä enemmän ja moni tietääkin, että niitä olisi hyvä harjoittaa. Mihin kaikkeen lantionpohjan lihakset vaikuttavatkaan? Miksi niitä kuuluisi harjoittaa? Ja ennen kaikkea: mistä tiedän, aktivoinko lihaksia oikein?

Tällä kurssilla saat vastauksia ja opit pitämään tästä tärkeästä lihasryhmästä huolta!

Milloin?

Lantionpohja -workshop
Pe 26.10.2018 klo 18:00-20:00

Hinta: 40 €
Ohjaaja: Tuuli Luhtalampi

Paikka: Lumme -sali (Muurarinkuja 1)

Kurssille otetaan enintään 10 osallistujaa.

Ilmoittaudu mukaan täältä!

Tärkeä, mutta vaiettu lihasryhmä

Lantionpohjan lihaksiston tulisi olla tukevana ja samalla joustavana pohjana keskivartalollemme. Lantionpohjan toimintahäiriöt ovat sinänsä vaarattomia vaivoja, mutta niillä on suuriakin negatiivisia vaikutuksia elämänlaatuun. Lantionpohjan toimintahäiriöiden esiintyvyys on yleistä ja eniten puhuttuna aiheena lienee virtsankarkailu.

Naisen virtsankarkailu eli virtsainkontinenssi on tavallinen oire, joka satunnaisena koskee puolta kaikista naisista. Säännöllinen haittaava virtsankarkailu lisääntyy iän myötä ja erityisesti vaihdevuosien jälkeen. Luvut ovat karua luettavaa: 25–60-vuotiaista suomalaisnaisista virtsankarkailusta kärsii 20 % ja yli 70-vuotiaista jo 60 %.

Lantionpohjan toimintahäiriöt voivat aiheuttaa myös muunlaisia oireita kuten ulostamiseen liittyviä toimintahäiriöitä, laskeumia, vulvodyniaa ja erilaisia lantion alueen kiputiloja sekä seksuaalitoimintojen ongelmia.

Suurimpina toimintahäiriöiden aiheuttajina ovat raskauden, synnytyksen ja ikääntymisen aiheuttamat lantionpohjan vauriot tai muutokset. Ennaltaehkäisy onkin kaiken a ja o. Toki koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa!

Kurssin sisältö

Laskeudumme aiheeseen teorian kautta. Luvassa ei ole perinteinen kuivakka luento vaan tutustumme aiheeseen käytännönläheisesti.

  • Mitä sinun tarvitsee ymmärtää lantionpohjan anatomiasta ja tehtävistä?
  • Yleisimmät syyt, jotka altistavat naisia toimintahäiriöille
  • Millainen vaikutus toimivalla lantionpohjalla on koko kehon toimintaan?
    Näistä esimerkkinä vaikutus keskivartalon tukeen, optimaaliseen hengitykseen sekä lantionalueen stabilaatioon yhdessä syvien vatsalihasten ja pakaralihasten kanssa.

Ja sitten tekemään harjoituksia!

Lantionpohjan lihaksia harvemmin osaa treenata täysin yksin. Mistä sinä tiedät, että teet liikkeet oikein? Treenaatko oikeita lihaksia? Suuntautuuko liike oikeaan suuntaan?

  • Tunnistamisharjoitteet ja asennon vaikutus
  • Erilaiset tavat harjoittaa lantionpohjaa: rentoutus sekä kestävyys-, nopeus- ja maksimivoimaharjoitteet
  • Ennakoiva supistus ja toiminnalliset harjoitteet

Tunnistamisharjoitteiden ohella on tärkeä harjoitella myös oikea-aikaista aktivaatiota koordinoidusti muiden syvien lihasten huomioiden erityisesti hengitys. Opettelemme löytämään lihasaktivaatiota oikea-aikaisesti eri asennoissa sekä erilaisten arkitoimien yhteydessä.

Kokemuksia aikaisemmalta kurssilta

”Ohjaaja oli hyvin perehtynyt asiaan ja osasi kertoa ymmärrettävästi lantiopohjalihasten anatomiasta ja merkityksestä naisen hyvinvointiin. Pidin Tuulin tavasta kouluttaa, vaikka asia on ehkä vähän kiusallinen hän sai aikaan kivaa ja rentoa keskustelua.”

”Kurssi oli monipuolinen ja kaikin puolin hyvä! Vaikka tiesin jo paljon etukäteen, niin mikään saamani tieto ei tuntunut itsestäänselvältä tai turhalta.”

”Tuuli on hyvä ja selkeäsanainen, rohkea vetäjä joka puhui asioista turhaan kainostelematta. Kurssilla oli avoin ilmapiiri, joka rohkaisi kysymään.”

”Todella hyvä peruspaketti. Nyt on helpompi ymmärtää erilaisia harjoitteita, kun hieman tuli kerrattua anatomiaa niin teoriassa kuin käytännössäkin. Oman kehotietoisuus karttui hyvin lantionpohjan osalta. Tunnelma oli rento ja avoin!”

Ohjaaja: Tuuli Luhtalampi

Tuuli on liikuntastudion ja FysioLuhtavillan omistaja sekä viittä vaille valmis fysioterapeutti.

”Kouluttaudun jatkuvasti, sillä haluni oppia uutta tuntuu olevan ehtymätön. Viimeisten vuosien aikana olen perehtynyt erityisesti naisten hyvinvointiin ja lempiaiheekseni onkin noussut raskauden ja synnytyksen vaikutuksen kehoon. Olen oppinut jatkuvasti lisää lantionpohjan merkityksestä koko kehon optimaaliseen toimintaan ja aihe on mielestäni kiehtova. Olen lukuisten koulutusten lisäksi hamstrannut hyllyyni melkoisen rivin alan kirjallisuutta ja käytänkin mielellään vauva-arjesta liikenevät pienet vapaahetket nenä kirjoissa ja koulutusmateriaaleissa kiinni.”

Tuulin käymiä koulutuksia:

– Vatsakapseli, erkauma ja sonopalpaatio 24.-25.11.2016
– Raskausajan jooga ja pilates 28.-29.4.2017
– Lantionpohja ja hengitys 2.6. & 5.6.2017
– Raskaus ja faskiat sekä hengitys 21.-22.6.2017
– Äitiysfysioterapian peruskoulutus 20.-30.9.2017
– Synnyttäneen naisen hoitaminen ja harjoittelu faskian näkökulmasta 23.-24.11.2017
– Lantionpohjan fysioterapian peruskurssi 15.-16.2.2018
– Women’s Health & Sport Physiotherapy 12.-13.4.2018
– Lantionpohjan toimintahäiriöiden ennaltaehkäisy ja hoito: Lantionpohjan kipu 13.-14.9.2018
– Hengitys ja lantionpohja 17.-18.9.2018

Ilmoittaudu mukaan täältä!