Jäävätkö lenkkarit nurkkaan pölyttymään?
Uupuuko liikuntainnostus tai lopahtaako se lyhyeen?
Puuttuuko liikunnasta säännöllisyys?

 

Kuntostartti on ryhmävalmennusta sinulle, jolla on ollut taukoa liikunnasta tai liikunnan aloittaminen tuntuu haastavalta. Tapaamme kerran viikossa tutustuen erilaisiin liikuntalajeihin.

Lisäksi pääset osallistumaan ryhmälle räätälöityihin hyvinvointiluentoihin, joissa saat käytännöllisiä vinkkejä mm. aktiivisuuden lisäämiseen ja terveelliseen ravintoon.

 

Pääsyvaatimukset:

 • Riittävän kankea
 • Tarpeeksi vetelä
 • Ylipainosta bonuspisteitä
 • Omaat kaksi jalkaa ja kaksi kättä (niiden hyvää koordinaatiota ei vaadita)
 • Halu kilpailuvapaaseen harrastukseen
 • Uteliaisuus kokeilla erilaisia lajeja

Mitä kurssi pitää sisällään?

Kokoonnumme kerran viikossa liikkumaan yhdessä tunnin ajaksi. Kurssi pitää sisällään ryhmäliikuntaa monipuolisesti, jotta sinä pääsisit kokeilemaan mahdollisimman monia lajeja ja saisit sitä kautta uutta kipinää liikkumiseen.

Tutustumme monipuolisesti erilaisiin liikuntalajeihin kuten kahvakuulaan, kehonpainotreeniin, joogaan, pilatekseen, keppijumppaan. Olemme ohjaajaporukassa suunnitelleet osan kokeiltavista lajeista valmiiksi, mutta ryhmäläiset pääsevät myös esittämään toiveita oman mielenkiinnon mukaan.

Liikuntatarjonnassa huomioidaan kestävyys-, lihasvoima- ja liikkuvuusharjoittelu, jotta harjoittelu on monipuolista ja siten myös vältyt mahdollisilta rasitusvammoilta.

Extra: hyvinvointiluennot

Haluamme tukea sinua aktiivisemman elämäntavan löytämisessä kaikin mahdollisin keinoin. Siksi järjestämmekin viikottaisten yhteisten liikuntahetkien lisäksi kolme hyvinvointiluentoa. Luennot koskevat mm. ravintoa, unta ja stressin hallintaa. Tarjoamme sinulle käytännöllisiä vinkkejä aktiivisempaan ja samalla stressittömämpään elämäntapaan sekä terveellisempään ravintoon ilman mitään dieettejä.

Hyvinvointiluentojen ajankohdat vahvistuvat myöhemmin.

Mitä, missä, milloin?

Pääosa liikuntatuokioista pidetään liikuntastudiollamme, mutta lajista riippuen vierailemme myös esimerkiksi palloilulajien parissa yhteistyöseurojen tiloissa.

Saatamme käyttää erilaisia välineitä, mutta sinun ei tarvitse ryhtyä välineurheilijaksi. Et tarvitse mukaan muuta kuin kiristämättömät vaatteet, juomapullon ja hikipyyhkeen. Mukavista lenkkareista on iloa, mutta ne eivät ole välttämättömät.

Naisilla ja miehillä on omat ryhmänsä sekä valmentaja, joka kulkee mukana koko kurssin ajan vaikka lajikokeiluissa olisikin vierailevia ohjaajia. Tuttu ja turvallinen ryhmä helpottavat myös mahdollista jännitystä kokeilla uusia lajeja. Uskalla kokeilla – yllätät ja ylität itsesi varmasti!

Kuntostartti - naiset

100
 • 16.9.-8.12.2017
 • Lauantaisin klo 13:15-14:15
 • Yhteensä 13 krt + 3 luentoa

Kuntostartti - miehet

100
 • 17.9.-9.12.2017
 • Sunnuntaisin klo 15:30-16:30
 • Yhteensä 13 krt + 3 luentoa

Valitettavasti miesten ryhmä ei käynnisty tänä syksynä. Yritetään uudelleen tammikuussa!

Valmentajat

Petri Mononen

Petri on helposti lähestyttävä, lämmin ja aito persoona ja hänellä on aina pientä pilkettä silmäkulmassa, mitä ikinä tekeekään. Petri on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri, auktorisoitu FAF Personal Trainer sekä FAF Wellness Coach.

Petri on toiminut liikunnan ja hyvinvoinnin parissa ryhmäliikuntaohjaajana, kouluttajana ja liikunnanopettajana melkein kaksikymmentä vuotta. Koulutus ja kokemus eivät kuitenkaan ole miestä ylpistäneet vaan Petri kohtaa edelleen jokaisen juuri heidän omista tarpeistaan ja toiveistaan lähtien.

Anne Luhtala

Annella on pitkä ja monipuolinen tausta liikunnanohjaamisesta. Ohjaajana Anne on rauhallinen, perusteellinen ja selkeä. Tekeminen ei saa kuitenkaan olla liian vakavaa! Anne toivoo rennon liikkumisen ja sen tuoman hyvän fiiliksen olevan arkea ihan kaikille. Jokainen voi toteuttaa liikettä omalla tavallaan.

Anne on koulutukseltaan liikunnanohjaaja sekä toimintaterapeutti (AMK) ja opiskelee parhaillaan liikunta-alan kehittämistä ja johtajuutta (YAMK). Anne on myös PilatesHealh- koulutuksen (Suomen Terveysliikuntainstituutti Oy) käynyt pilatesohjaaja. Annella on kokemusta eri-ikäisistä liikkujista, soveltavasta liikunnasta sekä liikunnan alkuun auttamisesta liikuntaneuvonnan avulla.

”Ei tehdä asioista liian hankalia. Haluan auttaa löytämään ratkaisuja, jotta liikunnan aloittaminen ei tuntuisi liian suurelta askeleelta. Tule mukaan, niin ylitetään yhdessä kynnys säännöllisen liikunnan aloittamiseksi.” 

Älä enää aikaile!

Nappaa itseäsi niskasta kiinni ja ilmoittaudu mukaan. Tilaisuutesi on nyt!

Kurssin hinta on huokea, sillä se toteutetaan KKI:n tukemana hankkeena. Haluamme saada mukaan juuri sinut, jota mietityttää uskaltaisiko kokeilla, löytyisikö aikaa ja jaksaisiko lähteä mukaan.

Nyt saat huippuohjaajat, tutun ryhmän tuen ja lajikokeiluja laidasta laitaan todella näpsäkässä ja edullisessa paketissa!

Ilmoittaudu mukaan täältä!