Back to basics syyskausi_jooga

– joogatekniikkaa lempeästi

– löydä yhteys kehoosi

 

 

Onko joogakärpänen purrut sinua tai haluaisit kokeilla joogaa? Haluatko löytää yhteyden omaan kehoosi? Miltä kehon liikuttaminen tuntuu ja millainen liike tekee juuri sinulle hyvää? 

Tervetuloa tutustumaan joogaharjoittelun perusteisiin syvemmin pienryhmäopetuksessa!

 

Jooga-asentoja on helppo tehdä – senkun otat mallia ja toistat asennon. Vai onko? Jooga on kuitenkin paljon muuta kuin miltä ulospäin näyttää. Sillä on suuri ero, aiotko vain ”möllöttää” luiden varassa vai oikeasti oppia pitämään yllä jooga-asentoja halaten luita lihaksilla ja suojellen siten niveliä.

Tällä kurssilla opettelemme löytämään juuri sinulle sopivat linjaukset, siten että asento ei kuormita väärin kehoa ja saat asennoista aktiivisempia käyttämällä kehon tukilihaksia. Kun aktivoit ja liikutat kehoasi oikein, voit tuntea kuinka kehoosi tulee pituutta, jäntevyyttä, keveyttä ja rauhallisuutta.

Kuvittelepa hetki, miltä tuntuu nousta aamulla sängystä, haukotella ja venyttää käsiä, jalkoja ja selkää pitkäksi. Tavallaan teet jo joogaa. Jooga on oikeastaan lempeää kurottamista vastakkaisiin suuntiin. Mitäpä jos, suhtatuisimme kehomme liikuttamiseen lapsenomaisella uteliaisuudella?

 

 

Kenelle?

Kurssi sopii erinomaisesti niin vasta-alkajille kuin jo pidempään joogaa harrastaneille.

– Kurssi tarjoaa aloittelijoille helpon ja turvallisen tavan aloittaa joogaharrastus vakaalta, tiedostavalta ja selkeältä pohjalta.

Pidempään harrastaneille kurssi tarjoaa paljon syventävää tietoa ja käytännön tapoja ja vinkkejä asennoissa edistymiseen ja oikeiden, itselle sopivien, linjausten havainnointiin.

 

Yksilöllinen opetus

Kurssi toteutetaan pienryhmäopetuksena, jotta jokaisella on mahdollisuus saada henkilökohtaista opastusta. Kurssin opetus toteutetaan workshop-tyylisenä, mikä mahdollistaa vuorovaikutteisuuden, kysymysten esittämisen ja yksilöllisen oppimisen.

Pienryhmään otetaan enintään 12 osallistujaa.

 

Kurssin teemat

1) Kurssi painottuu jooga-asanoiden oikeaan ja turvalliseen tekniikkaan sekä kunkin osallistujan yksilöllisiin linjauksiin. Ohjaaja korjaa myös manuaalisesti asentoja ja antaa osallistujille henkilökohtaisia neuvoja. Keskitymme anatomian näkökulmasta erityisesti nivelten asentoihin ja oikeiden lihasten aktivoimiseen nivelten tueksi.

2) Opettelemme kuuntelemaan omaa kehoa ja sen viestejä. Teemme alkutunnista aina hetken omaa harjoitusta, jossa jokainen oppii tunnistamaan kehosta nousevia viestejä ja liikkumaan sen mukaan. Ohjaaja opastaa antamalla vaihtoehtoja. Älä pelästy – luvassa ei ole ”hippi-hihhulointia”.

3) Tavoitteena on lisäksi tuoda kehoa ja mieltä yhteen erityisesti hengitysharjoitusten ja läsnäolon avulla. Opettelemme löytämään rauhallisuuden ja lempeyden joogaharjoitukseen erityisesti hengitystekniikoiden, keskittymisharjoitusten ja rentoutuksen kautta.

 

Aikataulu & hinta

Jooga workshop on neljän illan mittainen tiiviskurssi. Workshop etenee alkaen täysin perusteista. Rakennamme aina harjoituksen edellisen tunnin pohjalle, jotta pääsemme tuomaan käytäntöön oppimamme asiat ja kertaamaan. ”Practice and all is coming”

Ma 1.8.2016 klo 19:00-21:00
Ti 2.8.2016 klo 20:00-21:00
Ke 3.8.2016 klo 19:00-21:00
To 4.8.2016 klo 20:00-21:00

Sisältää yhteensä 6 tuntia opetusta pienryhmässä.

Hinta: 75 €

 

Opettaja

tuuli-jooga-200px (1)Tuuli Luhtalampi on joogaohjaaja, joka opetuksessaan lähestyy joogaa lempeästi ja maanläheisesti turvallisen tekniikan kautta. Tuuli näkee joogan fyysisenä harjoituksena, josta voi oppia myös paljon tapoja mielen rauhoittamiseen, lempeyteen ja itsetuntemukseen.

”Aiemmin jooga oli minulle pelkkä fyysinen harjoitus. Tiesin kuitenkin, että joogan taustalla on paljon muutakin ja päätin käydä ohjaajakoulutuksen ”joogan Mekassa” Intian Rishikeshissä. Sain kurssilta niin paljon enemmän kuin osasin odottaa. Jooga antaa fyysisen hyvinvoinnin lisäksi myös mielenharmoniaa ja uudenlaista syvyyttä kaikkeen, mitä ikinä päätätkään tehdä.

Kouluttaudun jatkuvasti, sillä tiedonjanoni on suurta. Olen joogaopettajakoulutuksen jälkeen käynyt lukuisia kursseja ja haluan kehittää itseäni jatkuvasti niin joogina kuin opettajanakin. Perehdyn erityisen mielelläni jooga-anatomiaan ja etsin käytännöllisiä vinkkejä harjoittelun syventämiseen. Minulle jooga ei merkitse hienoihin asentoihin vääntäytymistä vaan enemminkin perusasanoiden syventämistä.”

 

 

Jos olet aina halunnut kokeilla joogaa tai haluat päästä harjoittelussasi syvemmälle, ilmoittaudu mukaan kurssille täältä!